Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство “ФрутБанк”, що на Львівщині, від початку повномасштабного військового вторгнення в Україну перепрофілювало роботу з виробництва джемів на виготовлення сухого борщу та супу швидкого приготування, який постачає для потреб ЗСУ.

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи Мостиської міської територіальної громади. Тоді ж “ФрутБанк” розпочав будівництво заводу з переробки плодово-ягідної продукції, однак зараз плани з запуску сучасного виробництва відклалися на невизначений термін.

Станом на початок лютого, “ФрутБанк” звітувався про завершення загальнобудівельних робіт для запуску агропереробного парку. До початку війни підприємці встигли звели виробниче приміщення площею 630 кв.м та закупили основну частину технологічного обладнання.

Завод з переробки плодово-ягідної продукції станом на 8 лютого 2022 року

На виробництві планувалося відкриття трьох ліній переробки:

  • виробництво джемів з персиків, соусів з малини, ожини та смородини,
  • мийка, чистка та фасування овочів у сітки по 2 кг,
  • виробництво сушених овочів, фруктів, ягід та грибів, а також фруктових чіпсів.

“Побачивши потреби наших військових в гарячих стравах швидкого приготування, у травні 2022 року ми вирішили розпочати діяльність в орендованому приміщенні та виготовляти сухі борщові та супові набори”, – діляться виробники.

Зараз “ФрутБанк” виготовляє сухий борщ по 3 та 5 порцій в упаковці, а також гороховий суп на 5 порцій. 

Технологія інфрачервого сушіння забезпечує забезпечує отримання продукту найвищої якості та зберігає 90-95% поживних речовин і вітамінів

Як пояснює виробник, волога з продукту видаляється поступово, без руйнування структури тканин овочів чи фруктів. Це допомагає зберігати поживні та смакові властивості.

Такий борщ можна приготувати за 10-15 хвилин. Він дуже поживний, адже крім овочів містить у складі варене висушене м’ясо.

За перші два місяці роботи “ФрутБанк” вдалося виготовити понад 1000 пакетів (це близько 3000 літрів борщу). Далі підприємство буде нарощувати обсяги виробництва.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.Компанія...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів...

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив наш борщ від російських зазіхань і започаткував зміни у харчуванні...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Рослинне м’ясо більше не схоже на тофу. Китайці розробили курятину з арахісу

Принаймні, у цьому запевняє шанхайська Haofood, яка першою розробила...

Компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту

Отримувачами грантів стали стартапи Umami United і IntegriCulture Umami United...

Молочний гігант Fonterra запустив виробництво сироватки без корів

Стартап з’явився через три роки після того, як Fonterra...

Сила імені. Як українське морозиво «Рудь» підкорило світ

Н ині компанія, історія якої почалася задовго до незалежності України,...

Компанія Ді Капріо планує запустити завод по вирощуванню лабораторних стейків

Aleph Farms переїхала до свого нового об’єкту площею 65...

Вибір редактора
В продовження теми