У «Сільпо» презентували обмежену колекцію ароматних сирів

Мережа «Сільпо» представила нову гастрономічну добірку — колекцію найпахучіших сирів світу з Франції, Іспанії, Італії та Німеччини

Це артизанальні, рідкісні й складні у виробництві сири, частина з яких вперше з’явилася на українському ринку. Вони витримуються у печерах та підвалах, мають насичені аромати, багатий смак і довгу історію.

Ця колекція сирів — одна з найцікавіших і водночас одна з найскладніших, які коли-небудь збирали та привозили в «Сільпо», адже деякі сири виготовляються дуже маленькими партіями. Для сирних гурманів — це справжнє свято, а для тих, хто любить відкривати нові смаки, — шанс відчути зовсім інший рівень гастрономічних вражень.

У колекції 6 французьких сирів, серед яких:

  • Бургундський Epoisses PDO GERMAIN — сир з понад 500-річною історією. Має червонувату скоринку, омиту у виноградному бренді, кремову серединку з фруктовими нотками та інтенсивним терпким ароматом.
  • Ельзаський Munster AOC Fischer , який готують ще з XVII століття, з виразним ароматом, але ніжним солонувато-терпким смаком з квітковими нотами.
  • Нормандський Pont-l’Évêque AOP Isigny Sainte-Mère , один із найдавніших сирів Франції з м’якою еластичною пастою з ніжним вершковим смаком з нотами ліщини та дріжджовим ароматом.
  • Maroilles AOP Fauquet  з півночі Франції — сир, який виготовляють ще з X століття, має різкий запах, але на смак — вершковий, солонуватий з відчутною кислинкою, нотами горіха, грибів та ледь відчутним присмаком часнику.
  • Аверонський Roquefort AOP Papillon rouge , витриманий у природних печерах сир з блакитною пліснявою із овечого молока.
  • Langres AOP Germain  з регіону Шампань із впізнаваною «заглибиною» для кількох крапель шампанського чи коньяку — пікантний та вершковий.

До колекції також увійшли інші європейські сири:

  • Італійський Taleggio DOP Arrigoni Battista  — сир зі скоринкою, омитою морською водою, різким ароматом і ніжною солодкувато-вершковою серединкою з фруктовими відтінками.
  • Іспанський Torta del Casar DOP La Aldea Extremeña  — з дуже м’якою серединкою. Має виразний аромат солодкого меду й ферментованих овочів і складний смак, що нагадує поєднання артишоків, обсмажених на вершковому маслі, з легкими нотами розсолу та характерною гірчинкою.
  • Німецький Limburger Bauer — сир відомий з XV століття, що має м’яку кремову текстуру, пікантний горіховий смак та інтенсивний аромат.

Партія сирів обмежена і буде доступна з 8 до 22 грудня у 21 супермаркеті «Сільпо» та Le Silpo. Перевірити наявність та замовити онлайн можна на сайті та застосунку «Сільпо».

 

Джерело: Пресслужба Fozzy Group

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німецька компанія створила ціле рослинне яйце: з білком, жовтком та шкарлупою

У 2022 році стартап зібрав на свою розробку 5 млн євро інвестицій, а цього року увійшов до когорти 14...

Хліб з морських водоростей протидіє гіпертонії та містить багато білку

Технологія біологічної випічки Sea & Flour розрахована на виготовлення хліба з високим вмістом білка та низьким вмістом натрію. Основним...

Бразильські вчені розробили спеціальний гель для масового 3D-друку хлібних продуктів. На черзі м’ясо та овочі

Вчені із Університету Сан-Паоло разом зі своїми колегами із Франції винайшли спеціальні гідрогелі, з яких тепер можна буде «друкувати»...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

«Яготинське» вивело на ринок безлактозні новинки

Уся безлактозна продукція ТМ «Яготинське» виготовляється на сучасному обладнанні з дотриманням найвищих стандартів якості та безпеки. Використання натуральної сировини від...

Молокія випустила йогурти зі смаком квітів та фруктів

Нові смаки: троянда з суницею, мальва з грушею, та жасмин з персиком. Таке поєднання створює новий смаковий досвід для...

Українське пиво MOVA отримало три нагороди на одному із найвідоміших пивних конкурсів у світі

Світле пиво Pilsner отримало золоту медаль у категорії Bohemian-Style Pale Lager. Перемога у цій категорії особливо цінна для української...

New Food Summit 2025: де майбутня маржа фуд-бізнесу?

22–23 жовтня у Києві відбудеться головна подія для лідерів українського агріфуд-бізнесу — New Food Summit 2025 (https://www.newfoodsummit.com.ua/). Тема цього...

Може вас зацікавити

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки...

Грета проти. Веганські замінники молока знову можуть бути «вершковими»

За заборону термінів Еврокомісія проголосувала ще в жовтні 2020...

Піонер рослинного м’яса вийшов у прибуток вперше за три роки

Чистий дохід Beyond Meat за третій квартал склав $81...

Китайці створили безкалорійний підсолоджувач, кращий за стевію

Підсолоджувач є мінімально обробленим, рослинним і не містить калорій Ця...

Вибір редактора
В продовження теми