Mars перевела заводи з виробництва снеків в Європі на відновлювану енергію

Усі десять заводів Mars у Європі, на яких щорічно виробляється близько 900 тисяч тонн шоколаду, жувальної гумки та цукерок, вже працюють виключно на відновлюваній енергії

Європейські фабрики Mars Snacking розташовані у Чехії, Франції, Німеччині, Нідерландах, Польщі та Великій Британії. Щороку вони виробляють 900 тисяч тонн продукції, з яких 85% споживається на місцевому рівні — це допомагає зменшувати екологічний слід, пов’язаний із транспортуванням. Рішення Mars про перехід на зелену енергію стало черговим кроком на шляху до цілі — нульових викидів парникових газів до 2050 року. Компанія інвестує 1,5 млрд євро у модернізацію виробничої мережі в ЄС, це включає розширення потужностей та декарбонізацію виробництва.

Mars інвестує 1,5 млрд євро у модернізацію виробничої мережі в ЄС

Mars почала системні інвестиції у “зелену” енергетику ще у 2016 році, коли профінансувала будівництво першої власної вітрової електростанції в Європі. За останнє десятиліття компанія перевела всі кондитерські підприємства в регіоні на відновлювану електроенергію. Додатково Mars закуповує сертифікати гарантій походження (GO) для решти електроенергії та біометану, еквівалентні обсягам споживання на виробництві.

«У Mars ми віримо, що світ, який ми хочемо бачити завтра, починається з того, як ми ведемо бізнес сьогодні. Тому ми вимірюємо наш успіх не лише фінансовими результатами, але й позитивним впливом на людей, планету та суспільство. Сталий розвиток є основою нашої стратегії, і ми прагнемо, щоб сьогоднішні дії створювали тривалі переваги для майбутніх поколінь», — каже Марк Карена, регіональний президент Mars Wrigley.

Компанія вже оголосила про подальші інвестиції: 1 млрд євро до кінця 2026 року буде спрямовано на розвиток інновацій, стійкість та енергоефективність.

Джерело: Пресслужба Mars в Україні

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український родинний стартап виготовляє древні солодощі з горіхами та м’ясом

PapaDoci позиціонує себе як родинний стартап. Засновником його є українець з в’єтнамським корінням Олексій Доана. Він має двох дочок....

На Закарпатті крафтярі роблять сушлики із м’яса та гарбузів

Це — 100% м’ясо, усушене за допомогою дегідратора на 60-70% при температурі до 70℃.Щоб виготовити сушлики, філейну частину м’яса...

Каліфорнійська паста з ізюму замінить яйця, масло та цукор у випічці майбутнього

Зі слів Тіма Кенні, віце-президента з маркетингу KRMB, ізюм має низький вміст жиру та натрію, містить нерафінований цукор та...

“Розумна кухня” рахує калорії, білки, жири та вуглеводи під час приготування їжі

Versaware прагне зробити цей процес у рази простішим і точнішим за допомогою розумної кухонної системи, яка може оцінювати загальну...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Співзасновниця «Галі Балуваної» запустила продаж франшизи чебуречної «Ціберек»

Перший «Ціберек» відкрився у Луцьку, другий — у Хмельницькому. Обидва заклади працюють із повною посадкою та продають до 300...

Може вас зацікавити

На найбільший конкурс у світі Україна повезе витримані сири з кавою та трюфелем

Цього року конкурс проходитиме 27-28 жовтня у м. Тронгейм...

Пластична операція. Українці виготовили пакети із кукурудзяного крохмалю

Компанія розпочала діяльність у лютому 2018 року – коли...

Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма...

Харчовий гігант випустить шоколад із виноградних кісточок

Cargill вперше звернула увагу на технологію отримання шоколаду без...

Варять, як пиво – інноваційне молоко з’явиться на полицях супермаркетів

Сума залишається нерозкритою, але відомо, що минулого року стартап...

Вибір редактора
В продовження теми