Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Mars впроваджує світовий стандарт відстеження морепродуктів у кормах для домашніх тварин

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу щодо відстеження морепродуктів (GDST). Це міжнародна ініціатива, що встановлює єдині правила для прозорого та відповідального постачання риби й морепродуктів.

Щоб втілити ці стандарти на практиці, Mars співпрацює з Wholechain — перевіреним постачальником рішень для відстеження продукції. Ця платформа дозволяє відслідковувати шлях морепродуктів на кожному етапі — від місця вилову чи ферми до готової продукції. Це допомагає підтвердити, що сировина надходить із перевірених джерел та постачається з дотриманням екологічних та соціальних вимог.

Що таке GDST?

Глобальний діалог щодо відстеження морепродуктів (GDST) — це міжнародна коаліція компаній, які спільно працюють над тим, аби зробити постачання риби та морепродуктів прозорим та відповідальним. GDST розробляє єдині цифрові стандарти, завдяки яким виробники, постачальники та роздрібні мережі можуть обмінюватися даними про походження продукту у зручному, уніфікованому форматі.

Використання єдиних стандартів дозволяє відстежити весь шлях морепродуктів — від моменту вилову або вирощування до потрапляння продукції на полиці магазинів. Це допомагає уникати незаконного та неконтрольованого вилову, гарантує прозорість джерел постачання та сприяє збереженню океанічних екосистем.

Для впровадження стандартів GDST Mars обрала платформу Wholechain, яка спеціалізується на цифровому відстеженні продуктів та є верифікованим постачальником рішень, сумісних із вимогами ініціативи. За допомоги Wholechain компанія отримує повну картину руху сировини, що підвищує прозорість та довіру до кінцевого продукту. Такий підхід допомагає Mars знизити ризики, пов’язані з незаконним або безвідповідальним виловом, та забезпечити, щоб постачання було не лише екологічно, а й соціально відповідальним.

За словами Ендрю Рассела, керівника відділу глобальної морської стійкості Mars Petcare, компанія вже понад 15 років співпрацює з Всесвітнім фондом дикої природи (WWF), щоб просувати відповідальне постачання риби та зменшувати тиск на вразливі океанічні екосистеми.

«Приєднання до GDST — це наступний крок у нашій багаторічній роботі, спрямованій на підвищення прозорості та відповідальності в ланцюгах постачання. Ми дотримуємося принципу, що кожен інгредієнт має мати підтверджене походження, а постачання — відповідати найвищим екологічним та соціальним стандартам», — зазначив він.

За його словами, прозорість постачання неможлива без надійних технологій, здатних об’єднувати та перевіряти дані на кожному етапі. Саме тому Mars обрала Wholechain як технологічного партнера, що допоможе реалізувати вимоги GDST на практиці.

«Зобов’язання Mars впровадити стандарти GDST та зробити відстеження пріоритетом — яскравий приклад лідерства в індустрії. Ми раді підтримати цю ініціативу та надати технологічні рішення, які забезпечать повну прозорість ланцюга постачання морепродуктів», — сказав Джейсон Берріхілл, генеральний директор Wholechain.

Партнерство з GDST і Wholechain для Mars — це можливість задати нові стандарти й для інших товарів. Досвід, отриманий компанією, може бути використаний для підвищення прозорості постачання пальмової олії, сої, яловичини чи курятини. Впровадження відповідних стандартів сприятиме зміцненню довіри споживачів та допоможе підвищити рівень відстеження та підзвітності у харчовій індустрії в цілому.

Джерело: Пресофіс Mars в Україні

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Що таке альтернативний білок? Історія його дослідження, стартапи і технології

Замінники м'яса із гороху; макаронні вироби, які містять білок хлорели; борошно з Чорної левини як корм для аквакультури —...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського, виготовленого італійською компанією Nutraceutica проти традиційно обробленого червоного та білого...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла зі спроби розвивати зелений туризм та дати відвідувачам щось унікальне...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

У «Сільпо» випустили прищіпку до сюрстремінга

Сюрстремінг — ферментований оселедець зі Швеції, відомий у всьому світі сильним запахом і специфічним смаком. Для шведів — це...

Молокія випустила новинки — айран білий та айран паприка-чилі

Айран — це освіжаючий кисломолочний напій. Його склад: йогурт, закваска, вода та сіль. Він містить пробіотики, чудово освіжає в...

В Україні запрацював найбільший завод із виробництва замороженої здоби

Інвестиції в проєкт склали 400 мільйонів гривень. Виробничий майданчик BFI придбала у вересні 2024 року, а вже в травні...

«Лавка Традицій» від «Сільпо» відновлює навчання для крафтових виробників

Цей курс створений для підтримки виробників-початківців, які хочуть перетворити хобі на бізнес й вийти за межі власної кухні.Кожна лекція...

Може вас зацікавити

На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже...

Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив...

Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до...

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить...

Вибір редактора
В продовження теми