Український виробник корисних солодощів Green Leaf вийшов на ринок США

У 2025 році український виробник натуральних підсолоджувачів і солодощів без цукру Green Leaf почав експортувати продукцію до США

Green Leaf — виробник стевії та корисних солодощів, що належить засновнику інвесткомпанії Dragon Capital Томашу Фіалі — демонструє понад 50% річного зростання. Про це повідомляє Forbes.ua.

На тлі зростання попиту на здорове харчування компанія розширює виробництво в Україні та виходить на зовнішні ринки.

Компанія Green Leaf спеціалізується на виробництві натуральних підсолоджувачів і безцукрових солодощів — у її лінійці понад 40 позицій, зокрема стевія, топінги, суміші для випічки та напоїв. У 2024 році виторг компанії зріс на 56% — до 95 млн грн, а чистий прибуток — на 33%, до майже 8 млн грн, згідно з даними Опендатабот.

За даними дослідження Kantar, 55% українців прагнуть дотримуватись здорового харчування, що формує сприятливі умови для зростання сегменту healthy food.

У 2024 році компанія Green Leaf виробила понад 300 тонн продукції на виробничих потужностях у Київській області площею 700 кв.м. На підприємстві працює 45 співробітників, компанія має власну R&D-лабораторію. Основні пріоритети в розробці продуктів — користь, низька калорійність і смак.

80% продажів припадає на офлайн-канали — продукція Green Leaf представлена у близько 60 торгових мережах та понад 4000 магазинах. Онлайн-продажі через власний сайт, Rozetka та інші платформи становлять 12%, ще 8% — інші канали збуту.

Бестселером компанії залишається натуральний підсолоджувач «Солодка стевія 1:1», зростає попит на згущене молоко та топінги.

У 2025 році Green Leaf відновила експорт після перерви, спричиненої повномасштабним вторгненням. Перші поставки за кордон компанія здійснила ще у 2021 році, вивівши продукцію на ринок Туреччини.

Цього року експорт відновлено до Туреччини, а також розпочато постачання до США. У лінійці експортної продукції — три види стевії, шоколадний топінг, кокосова карамель та гарячий шоколад.

Джерело: Forbes.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чоботи за 15 чашок кави: з відпрацьованої кавової гущі створили взуття

Щорічно витрачається понад 25 млн тонн кави, з яких лише 4% переробляються належним чином. Залишок кавової гущі виділяє значну...

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи соєвим молоком. Більш того, шведи створили молоко з картоплі, яке...

Вода у кубі. Британці створили напої в мікрокубиках

Microdrink являють собою крихітні кубики без цукру на основі екстрактів рослин і фруктів та мають натуральний смак.Крихітні кубики багаті...

ТОП-6 фруктів для ефективного зволоження організму

Технології не стоять на місці не тільки в технічному плані, а і в селекції овочів та фруктів. Мова йде...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Веганське кунжутне молоко отримало найвищу нагороду за інноваційність

Ця нагорода є однією з найвищих, яку виробник може...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13,...

А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це...

Чому ми всі маємо їсти білок, і де його шукати тим, хто не їсть тварин

Білок, він же протеїн, має бути в раціоні всіх,...

З брокколі та чорниці створили перший коктейль, що стабілізує рівень цукру в крові

Це перший у своєму роді напій, розроблений для забезпечення...

Вибір редактора
В продовження теми