Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Українська пивоварня MOVA з Дніпра здобула золоту та бронзову нагороди на міжнародному конкурсі World Alcohol-Free Awards 2025. Це перша перемога українського виробника за всю історію проведення цього конкурсу

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому “аромати смаженої кави, патоки та ірису”, а також “ідеально збалансований смак, де солодкий солод гармонійно поєднується з ідеальною кількістю гіркоти”.

Світле безалкогольне пиво Non-alcohol (ABV 0,4%, IBU 30, Plato 6,7) здобуло бронзову нагороду. У цьому сорті експерти оцінили “ароматику хмелю нового світу з тонкими нотами солоду та хвої” та “відтінки бісквітної карамелі”.

World Alcohol-Free Awards – міжнародний конкурс безалкогольних напоїв (з вмістом алкоголю до 0,5%), заснований у 2022 році. Конкурс охоплює різні категорії напоїв, включаючи пиво, вино та інші безалкогольні альтернативи. Цього року участь взяли виробники з Європи, Америки та Австралії.

“Для України це дуже важливо, тому що це всесвітній конкурс. Ми вперше брали участь у World Alcohol-Free Awards, і одразу взяли золоту та бронзову нагороди. Обидві наші позиції, які були відправлені, отримали гарні коментарі від суддів”, – коментує результати конкурсу Катерина Зайцева, менеджерка з експорту пивоварні MOVA.

Команда пивоварні також повідомила про плани розвивати безалкогольний напрямок та брати участь у конкурсі наступного року з новими продуктами. 

Раніше про цей конкурс вже писало видання Financial Times. Зокрема, там зазначили, що безалкогольні напої стають все популярнішими у світі. За даними Drinkaware, 14% британців повністю відмовилися від алкоголю, а серед молоді (18-24 роки) цей показник сягає 19%. 

Про MOVA

MOVA – це крафтова пивоварня з Дніпра, яка пропонує як класичне пиво, так і ексклюзивні продукти – наприклад, безалкогольне темне пиво. Компанія вже успішно вийшла на ринки Норвегії, Данії, Польщі і Нідерландів, та планує розвивати експортний напрямок. У 2023 році безалкогольний Dark Beer від MOVA отримав “золото” на конкурсі European Beer Star.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Після окупації українці створили експериментальний кизиловий соус до сиру та кизилове вино

Нове виробництво включає цех виготовлення  плодово-ягідної продукції площею 200 m²,  низькотемпературні камери зберігання площею 150 m², розраховані на 100...

Вирощене у лабораторії м’ясо з’явилося у паризьких ресторанах Мішлен

Шеф-кухар Жан-Марі Бодік із ресторану Le Ciel de Rennes, відзначений зіркою Мішлена, на демонстрації в Парижі приготував клітинне м’ясо.Інгредієнтом...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних інгредієнтів Whole Foods Market, який уже 9-рік підряд з’ясовує тренди,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження...

Лондонський стартап створив їстівну упаковку з матеріалу, який за добу виростає до метра

Стартап пропонує замінити пляшки, пластикові бокси та поліетиленові пакети...

Сінгапурський стартап винайшов машину для створення рослинних жовтків

Стартап запевняє, що яйця мають той самий смак і...

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами...

Протеїн із грибів допоможе Unilever збільшити продажі до 1 млрд євро

У Univever підрахували, що за минулий рік третину продовольчого...

Вибір редактора
В продовження теми