Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

Gulfood 2025: як Україна презентувала експортний потенціал агрохарчового сектору

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових виставок харчових продуктів і напоїв — Gulfood, яка цьогоріч святкувала своє 30-річчя. Захід зібрав понад 5 500 експонентів зі 129 країн, які представили більш ніж мільйон найменувань продукції.

Україну на виставці представляли 52 компанії на п’ятьох національних стендах та індивідуальних експозиціях. Вони презентували органічну продукцію, зернові, снеки, горіхи, дитяче харчування, заморожені овочі та фрукти, молочні вироби, олію, борошно, макарони, солодощі, м’ясні продукти та інші категорії.

Фото: Візит Надзвичайного Повноважного Посла України в ОАЕ на Національний молочний стенд України. Джерело: державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» (EEPO, Україна)

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025:

  • ТОВ «ПРАЙМ СНЕК» (TM sNeco): їхні сирні кульки були номіновані в категорії «Best Ready-to-Eat Product» та відзначені в категорії «Next Level Product» за інноваційність та унікальність.
  • ТОВ «ДПК «ВАЙЗ» (TM Dear Baby): їхні органічні неглазуровані дитячі палички номіновані в категорії «Best Snacks/Baked Products».

Вперше на Gulfood була представлена окрема експозиція Української бобово-соєвої асоціації (УБСА), учасниками якої стали чотири вітчизняні компанії. Також діяли колективні стенди України, організовані ГС «Український експортний альянс» та ТОВ «Центр підтримки експорту КТПП» у партнерстві з ГС «Український HORECA Кластер».

Довідково:

  • Експорт української органічної продукції у 2024 році зріс на 68% завдяки компаніям, сертифікованим органом сертифікації «Органік Стандарт». Вони забезпечують понад 50% загального обсягу органічного експорту України.
  • Українська молочна продукція також має високий попит у регіоні MENA, на який припадало понад 10% від сумарної вартості експорту молочних продуктів у 2024 році.

Нагадаємо, йогуртові соуси від української компанії «Молокія» потрапили до шорт-листа глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025 в категорії «Найкращий молочний продукт». World Food Innovation Awards 2025 — міжнародна нагорода, яка щороку відзначає найяскравіші інновації та досягнення у світовій харчовій індустрії

Джерело:www.qftp.org

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої риби”, – розповідає Дафна Геффетц, генеральний директор і співзасновник Wanda...

Карамелізована цибуля замість бекону: британська мережа супермаркетів дебютувала з 50 веганськими продуктами

Бренд дебютував відразу з 50 продуктами: від сендвічів у форматі to go до готових страв і десертів.Plant Revolution була...

Найбільший виробник канабісу в Ізраїлі розробив харчові добавки з коноплею та грибами. «Веселий перекус».

Спільне пілотне виробництво включатиме дослідницькі групи компаній, які разом працюватимуть над розробкою низки продуктів з використанням вітамінів, мінералів, амінокислот,...

Батлхантер для PepsiCo: автомат навчили сортувати пляшки

Автомат вміщує 1000 пластикових пляшок, 850 алюмінієвих банок та 50 скляних пляшок.Використовуючи технологію штучного інтелекту, установка самостійно може сортувати...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як...

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA —...

Замінить 100 млн пакетів: В упаковку із водоростей інвестували 24 млн євро

Отримані кошти допоможуть компанії розширити виробничі потужності, збільшити асортимент...

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов,...

Вибір редактора
В продовження теми