Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Nestlé в Україні планує розширювати свою присутність у країні. Окрім інвестицій у комерційну діяльність, значні кошти підуть на покращення виробничих потужностей

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема у просування продукції в торговельних мережах. Також 1,5 млрд грн буде спрямовано на модернізацію виробничих потужностей для покращення якості продукції. Про це повідомив Алессандро Дзанеллі, СЕО Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі, передає «Інтерфакс- Україна».

Він зазначив, що у 2025 році категорія споживчих товарів продовжить зростати, однак бізнес зіткнеться зі значним тиском на маржу. «Не можна все перекладати тільки на споживачів, тому що інфляція в країні вже велика. Нам доведеться попрацювати, щоб створити правильний наратив про схему нашого бізнесу», – сказав Дзанеллі на заході Global Outlook Enduring Change!, організованому Європейською Бізнес Асоціацією.

Говорячи про Nestlé в Україні, Дзанеллі підтвердив наміри компанії розширювати свою присутність у країні. Окрім інвестицій у комерційну діяльність, значні кошти підуть на покращення виробничих потужностей.

СЕО також зазначив, що компанія вже пів року відкладає запуск нового заводу у Волинській області через постійні повітряні тривоги та нестачу робочої сили. Проте відкриття заводу заплановане на березень 2025 року.

До того ж, Дзанеллі наголосив на важливості діалогу між бізнесом та урядом, щоб забезпечити інвесторам розуміння перспектив їхніх вкладень. Майбутній завод Nestlé експортуватиме 85% продукції, що позитивно вплине на бюджет України та вихід компанії на європейські ринки.

Незважаючи на війну, український споживчий ринок продовжує розвиватися, особливо в сегменті товарів широкого вжитку. За словами Дзанеллі, ринок втратив 10 мільйонів споживачів, але тренди показують поляризацію попиту. Споживачі прагнуть більш швидких змін, і бізнес підлаштовується під цю тенденцію.

Нагадаємо, що Nestlé в Україні увійшла до списку переможців Рейтингу «ТОП-25 інноваційних харчових компаній», складений порталом про нові харчові технології NEWFOOD.UA. У список переможців увійшли компанії, яких експертне журі та редколегія порталу віддало найбільше балів. Членами журі стали представники аналітичних компаній, галузевих об’єднань та редколегія NEWFOOD.UA.

Довідка про компанію Nestlé

Nestlé — одна з найбільших компаній у світі у сфері виробництва харчових продуктів і напоїв, представлена у 187 країнах. Компанія пропонує широкий асортимент продукції для споживачів і домашніх тварин.

В Україні Nestlé працює з 1994 року. У 1998 році компанія придбала контрольний пакет акцій львівської кондитерської фабрики «Світоч», а з 2018 року володіє 100% акцій підприємства. У 2010 році Nestlé купила харківську компанію “Техноком”, виробника продукції під ТМ «Мівіна».

У Львові у 2012 році було створено Nestlé Business Service (NBS Europe) — один із семи глобальних сервісних центрів компанії, який обслуговує понад 40 країн.

Основні напрямки діяльності Nestlé в Україні: кава, напої, кондитерські вироби, кулінарія (соуси, спеції, супи, продукти швидкого приготування), дитяче харчування, готові сніданки та корми для тварин.

Джерело: ІА «Інтерфакс-Україна»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали підвищення цін на продукти, тривалий стрес та наслідки ворожих атак. Найбільше...

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші – це целіакія й лактозна недостатність. Організм людей, в яких...

Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського стартапу, що займається вирощуванням м'яса у біореакторах, а також створення...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши в першій половині 2022 року новий центр досліджень і розробок...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Канабіс, дизайнерський буряк та розмариновий дим: харчові тренди 2025 року

Прогнози щодо тенденцій у харчуванні у 2025 році передбачають рік незвичного вибору: соуси до усього, експерименти з кавою та...

Може вас зацікавити

Крихітні комахи з горіховим смаком: у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків

Продукт у вигляді фаршу виготовляється з горохового білка та...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних...

Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир

Cubiq Foods виготовляє відразу декілька продуктів, серед яких –...

У Камбоджі годують закусками з тухлої риби — це національна багатовікова страва

Найкраща ферментована риба може зберігатися до трьох років та...

Вибір редактора
В продовження теми