Гастрономічний рекорд: у «Сільпо» спекли рекордний в Україні круасан

У львівському супермаркеті «Сільпо» встановили ще один гастрономічний рекорд — випекли найбільший круасан в Україні. Хрусткий велетень вийшов у 56 разів більшим за звичайний круасан.

Рекордсмена створювали троє майстрів-пекарів протягом 8 годин. Рецепт і технологію відточували кілька тижнів. Вага гігантського круасана склала 5,6 кг разом із заварним кремом. А його довжина сягнула 160 см. Це у понад 2,5 рази більше за попередній рекорд 2013 року — тоді круасан був завдовжки 70 см.

Фото: прес-служба Fozzy Group

Рекорд зафіксували під час фестивалю «Хрусть. Кава. Круасан» від проєкту Фестирудзи двоє експертів Національного реєстру рекордів України та Гості львівського «Сільпо» на вулиці Кульпарківській. Вони ж одразу і оцінили гіганта на смак: хрумтливий і смачний!

Фото: прес-служба Fozzy Group

Гастрономічні дива на цьому не закінчуються. Уже 30 січня, у «Сільпо» з нагоди Міжнародного дня круасана випікатимуть шоколадно-повітряні Великі круасани. Дещо менші за рекордсмена, але такі ж смачні. Придбати французьку випічку чималеньких розмірів можна до 10 лютого у пекарнях мережі супермаркетів. А у фудхолах «Сільпо Resto» до Великих круасанів подаватимуть не менш велику чашку кави.

Гості «Сільпо» можуть також насолодитися різноманіттям смаків круасанів НьюЙорк. Хрустка скоринка та ніжний крем — ці кругленькі шедеври вже давно фаворити серед випічки.

Нагадаємо, минулого року в Україні створили унікальний гастрономічний продукт — круасан зі смаком борщу. Мережа закладів Lviv Croissants спільно з відомим шеф-кухарем Євгеном Клопотенком презентували новинку до Дня українського борщу.

Основою страви став зерновий круасан, вперше представлений у меню Lviv Croissants, а начинкою — свинина в томатно-сливовому соусі з овочами, копченою грушею та сметаною з зеленню та часником.

Джерело: прес-служба Fozzy Group

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українці роблять унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту

Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу та має виноградники у Лісниках та...

Яйця із дріжджів та молоко без корів: Стартапи отримали рекордні інвестиції на нову їжу

За перші шість місяців 2024 року їм вдалося залучити понад €164 млн, що перевищує показник за весь 2023 рік,...

Співзасновник Beyond Meat першим випустив рослинний напій для людей за 50

Напій пропонується під брендом Perennial та містить 140 Ккал на порцію.Тейлор запустив продукт разом з Сарою Бонем, вченою у...

Легендарний бренд випустив рослинну котлету, яку не відрізнити від справжнього м’яса

З новими котлетами Beyond Meat дебютує ексклюзивно в американській роздрібній мережі Costco. Інноваційне рослинне м’ясо містить 19 грамів білка в...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт,...

Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods –...

Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному...

Індонезійські ферментовані коржі можна смажити як шашлик або котлети

Традиційна індонезійська страва — темпе — це веганське джерело...

В Іспанії будують гігантський завод з виробництва м’яса із клітин

Дочірня компанія JBS BioTech Foods почала будівництво в Іспанії...

Вибір редактора
В продовження теми