Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

У 2024 році українські ресторатори відчували гострий дефіцит персоналу та намагалися втримати ціни

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек — на 17% внаслідок збільшення цін. При цьому відвідуваність впала на 3%, серед причин падіння – економічна невизначеність та посилення мобілізації, йдеться у дослідженні фудтех-компанії Poster.

Серед великих міст України у 2024 році найбільше відвідуваність впала у Дніпрі  — на 5 % порівняно із 2023-м. Краще ніж уторік ситуація виявилася у Харкові – зростання на 2%, Львові та Одесі – зростання на 1%. Негативну динаміку відчули в закладах Києва та Вінниці – мінус 3% до виторгу.

Зазначається, що виторг та середній чек збільшилися в закладах великих міст через зростання цін.

Найбільше зріс виторг закладів, що спеціалізуються на суші – на 16%, середній чек – на 10% з 557 грн до 613 грн.

Зазначається, що найскладніше рестораторам у 2024 році було наймати та утримувати команди та працювати під час відключень світла. Окрім цього, підприємців турбувала мобілізація персоналу, власна мотивація працювати та перевірки бізнесу.

Нагадаємо, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні у 2023 році виріс на 120% порівняно з 2022 роком, та на 26% у порівнянні з 2021 роком.

Джерело: Poster

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бельгійці створили шніцель із овочів, який не відрізнити від курячого м’яса

Використовуючи власноруч створені волокна, компанія змогла створити продукт, який має волокнисту структуру, як у курятини.  Основними інгредієнтами шніцелів стали бобові...

Австрійська компанія створила морозиво із плодів мавпячого дерева

У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata), який широко поширений у лісах і саванах Африки на південь...

Пошукова видача: Google і Burger King починають спільний проект

Творці всесвітньовідомого пошукового сервісу планують продавати снеки і бутерброди з пошуковими роботами замість начинки. Це жарт. Майже. Холдинг Alphabet,...

Датський виробник інгредієнтів створив нову культуру, яка підвищує солодкість молочних продуктів без цукру

«Діапазон Sweety є культурою термофільного стрептокока і лактобактерій, які перетворюють галактозу і лактозу молока в глюкозу за допомогою ферментації»,...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Продукт із морквяних відходів отримав світову нагороду за інновації

Plant Based World Expo відзначає інновації в промисловості харчових...

Вчені створили ванілін із використаних пластикових пляшок

Команда з Единбурзького університету використала у лабораторії кишкову паличку...

Бренд «бісерного» морозива завдяки роботам виріс до $150 млн

Якщо у 2005 р. Mini Melts мала один кіоск...

Зелена енергія в харчовій промисловості: нові технології та тренди

Харчова промисловість відіграє важливу роль у глобальній економіці, але...

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz...

Вибір редактора
В продовження теми