Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це він повідомив виданню Forbes Ukraine.
Площа закладу налічує 120 кв.метрів. У меню фастфуду MultiBar – супи, український борщ, салати та напої. Виторг закладу на 50% складається з продажів з Multicook, ще 50% – з продажів MultiBar, зазначає підприємець. За його словами, українці купують здебільшого заморожені страви, американці – куштують фастфуд.
Підприємець зазначає, що надалі всі заклади мережі Multicook відкриватимуться у форматі з MultiBar. До кінця 2025 року він планує відкрити 150 таких закладів за кордоном.
Володимир Матвійчук відкрив перший магазин заморожених продуктів «Галя Балувана» у 2018 році в Луцьку. Інвестиції склали близько €30 000.
Наразі компанія працює за франчайзингом під брендом «Галя Балувана» в Україні та MultiCook – за кордоном.
У 2022 році Матвійчук припинив продаж франшиз «Галі Балуваної» в Україні. Відтоді сфокусувався лише на міжнародних ринках. На експорт підприємець пропонує франшизу майстерні та магазину заморожених напівфабрикатів. Перший Multicook у США відкрили у січні 2024 року у Філадельфії. Паушальний внесок франшизи коштує у США €5000, роялті — €100.
У квітні 2024 року Матвійчук запустив мережу гастробарів Gabar. Перший заклад відкрився у Луцьку, площею 170 кв. метрів. Меню Gabar налічує понад 100 страв різних кухонь світу, зокрема, комплексні другі страви з гарніром і м’ясом, салати, супи, бургери та десерти. Мета закладу – видавати замовлення за 5-7 хвилин. Наразі Gabar працює вже в дев’яти містах України.
Загалом у компанії понад 830 магазинів. З них за кордоном працює понад 80 закладів у 15 країнах. Найбільше – у Польщі: майже 50 магазинів, писав Forbes Ukraine у 2024 році.