З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає продаж повноцінних обідів на обраних поїздах. «Меню гарячих страв у поїздах далекого сполучення було одним із найочікуваніших оновлень в сервісі Укрзалізниці», — зазначають у компанії. Меню пропонуватимуть у наступних рейсах:
🚆№351/352 Київ — Кишинів
🚆 №95/96 Київ — Рахів
🚆 №29/30 Київ — Ужгород
🚆 №4/3 Запоріжжя — Ужгород
Меню розробив український шеф-кухар Євген Клопотенко. Страви приготовлені та заморожені інноваційним способом, який забезпечує свіжість продуктів і дозволяє зберегти смак після розігрівання.
Провідники зазначених поїздів пропонуватимуть:
▫️ карпатські деруни;
▫️ омлет із житомирських яєць;
▫️ курку з подільською картоплею та овочами;
▫️ кримськотатарський плов з яловичиною.
Страви можна обирати прямо під час подорожі.«Забудьте про звичний набір “варені яйця + курятина»!, — наголошують в Укрзалізниці.
Вартість страв: від 170 до 190 гривень.
До слова, Укрзалізниця у листопаді 2023 року запустила у перший рейс Food Train — унікальний поїзд-кухню з Києва до Харкова та Ізюма. Це соціальний проєкт, який реалізовано разом з Фондом Говарда Баффета. Символічно, що Food Train вирушив у перший рейс у День подяки. Поїзди призначені, щоб нагодувати населення із прифронтових зон. Такий потяг здатен виробляти близько 10 000 порцій їжі на день в автономному режимі.
Джерело: Укрзалізниця