Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Український бренд SoYKa chocolate, заснований Юлією Савинською, створює так званий “дубайський шоколад”, який швидко здобув популярність в усьому світі, але з незвичайними смаками.

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в’яленим м’ясом та салом і темним хлібом. 

Є і більш звичні варіації популярного шоколаду – із фісташковою або арахісовою пастою.

В основі рецептури дубайського шоколаду – хрустке східне тісто катаїфі, яке майстриня обсмажує, додаючи фісташкову та кунжутну пасту. Начинка викладається у шоколад, далі плитки стабілізується. Фінальний етап — декорування.

«Після першої спроби я сказала: ну, це смак на один раз скуштувати, і зараз уже шосту варіацію роблю і не можу спинитися», — зізнається Юлія Савинська.

Шоколад – у вигляді плиток, сердечок або цукерок – ялинкових прикрас

Плитка вагою 160 г коштує 490 грн, набір із 4 сердечок — 600 грн, асорті цукерок (16 шт.) — 650 грн, фісташкові цукерки — 700 грн. 

Юлія розповідає, що почала займатися кондитерством понад 8 років тому. У декретній відпустці вона готувала натуральні десерти для доньки, що стало поштовхом до розвитку бізнесу. У 2019 році майстриня відкрила кондитерську в Краматорську, а сьогодні SoYKa chocolate має дуже великий асортимент. Тут навіть створюють шоколад на гречаному чаї.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Uber Eats з нового року доставлятиме їжу безпілотними автомобілями Hyundai

Платформа доставки їжі Uber Eats та технологічна компанія Motional, що спеціалізується на автономному водінні, оголосили про співпрацю у пілотному...

Nestlé створила кашу з побічних відходів своєї фабрики, щоб нагодувати бідні сім’ї

Сорго змішують із злаками, такими як пшениця та кукурудза Зараз кашу тестують у Кот-д'Івуарі під брендом Golden Morn перед повноцінним...

Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною банк у Швейцарії Zürcher Kantonalbank, виробник шоколаду Max Felchlin, а...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно 1 млн грн).Фінансування гантової програми буде забезпечене за рахунок Європейського...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Генетично модифіковані продукти: переваги та ризики для споживачів

Генетично модифіковані організми (ГМО) були суперечливим питанням протягом останніх...

У лабораторії вперше виростили цільні шматки м’яса з прошарками жиру

Вони використовують метод, завдяки якому в продукті міститься більше...

Британці першими у світі перетворять капусту в білок майбутнього

Компанія побудує новий екологічний завод на території підприємства у...

Лабораторний гібрид: Мішленовський ресторан в Іспанії буде продавати надруковане на 3D-принтері м’ясо

Технологію, яка дозволяє фактично «друкувати» рослинні аналоги м'яса розробили...

Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми...

Вибір редактора
В продовження теми