Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Український бренд SoYKa chocolate, заснований Юлією Савинською, створює так званий “дубайський шоколад”, який швидко здобув популярність в усьому світі, але з незвичайними смаками.

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в’яленим м’ясом та салом і темним хлібом. 

Є і більш звичні варіації популярного шоколаду – із фісташковою або арахісовою пастою.

В основі рецептури дубайського шоколаду – хрустке східне тісто катаїфі, яке майстриня обсмажує, додаючи фісташкову та кунжутну пасту. Начинка викладається у шоколад, далі плитки стабілізується. Фінальний етап — декорування.

«Після першої спроби я сказала: ну, це смак на один раз скуштувати, і зараз уже шосту варіацію роблю і не можу спинитися», — зізнається Юлія Савинська.

Шоколад – у вигляді плиток, сердечок або цукерок – ялинкових прикрас

Плитка вагою 160 г коштує 490 грн, набір із 4 сердечок — 600 грн, асорті цукерок (16 шт.) — 650 грн, фісташкові цукерки — 700 грн. 

Юлія розповідає, що почала займатися кондитерством понад 8 років тому. У декретній відпустці вона готувала натуральні десерти для доньки, що стало поштовхом до розвитку бізнесу. У 2019 році майстриня відкрила кондитерську в Краматорську, а сьогодні SoYKa chocolate має дуже великий асортимент. Тут навіть створюють шоколад на гречаному чаї.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на економіку, екологію та здоров’я людей по всій Європі.Ключовою умовою для...

Стартап з Ізраїлю створив балакучого робота-бармена зі штучним інтелектом

GKI Group продемонструвала свою розробку на американській виставці CES 2022, а до цього випробувала у справжніх польових умовах —...

Рослинне м’ясо роблять для м’ясоїдів. Хто насправді споживає цей продукт?

Основними споживачами рослинного м’яса та молока є не вегани чи вегетаріанці, як прийнято вважати, а саме всеїдні та флекситаріани...

Coffee with lime. Conceptualist Khudo tells about new restaurants, lockdown delivery, and Instagram chandelier

NEWFOOD talked to the holding's co-founder, Andrii Khudo, about new venues, concepts, dishes, and the post-pandemic restaurant world. Recently, you've...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший в Україні Рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». У список переможців...

10 000 хлібин отримали мешканці прифронтових територій від Good Bread за підтримки Corteva та GlobalGiving

Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience у партнерстві з GlobalGiving виділила грант інклюзивній пекарні Good Bread на виготовлення понад...

“Додали до меню деруни, і вони одразу стали хітом”: як розвивається український стріт-фуд

Формат, який Клопотенко називає стартапом, спрямований на переосмислення та популяризацію української кухні у сфері вуличної їжі."Ми експериментуємо з меню,...

Може вас зацікавити

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти...

Виробники синабонів із сиром брі відкривають власне кафе. Замовлення зросли в 10 разів

Заклад буде розташований на вулиці Гоголівській, там же знаходиться...

Новозеландський стартап після рекордного фінансування випустив веганське в’ялене м’ясо

Розробка ідеальної текстури була результатом річного науково-дослідного проєкту між...

Принтер для напоїв друкує молекулярні коктейлі, пиво та вино з водопровідної води

Ідея молекулярного принтеру з’явилася наприкінці 2018 року. Тоді підприємець...

Стартап створив каву із “хвоста індички” та ще шести унікальних грибів

«Оживляючий» напій не містить кофеїну, але має у своєму...

Вибір редактора
В продовження теми