Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Український бренд SoYKa chocolate, заснований Юлією Савинською, створює так званий “дубайський шоколад”, який швидко здобув популярність в усьому світі, але з незвичайними смаками.

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в’яленим м’ясом та салом і темним хлібом. 

Є і більш звичні варіації популярного шоколаду – із фісташковою або арахісовою пастою.

В основі рецептури дубайського шоколаду – хрустке східне тісто катаїфі, яке майстриня обсмажує, додаючи фісташкову та кунжутну пасту. Начинка викладається у шоколад, далі плитки стабілізується. Фінальний етап — декорування.

«Після першої спроби я сказала: ну, це смак на один раз скуштувати, і зараз уже шосту варіацію роблю і не можу спинитися», — зізнається Юлія Савинська.

Шоколад – у вигляді плиток, сердечок або цукерок – ялинкових прикрас

Плитка вагою 160 г коштує 490 грн, набір із 4 сердечок — 600 грн, асорті цукерок (16 шт.) — 650 грн, фісташкові цукерки — 700 грн. 

Юлія розповідає, що почала займатися кондитерством понад 8 років тому. У декретній відпустці вона готувала натуральні десерти для доньки, що стало поштовхом до розвитку бізнесу. У 2019 році майстриня відкрила кондитерську в Краматорську, а сьогодні SoYKa chocolate має дуже великий асортимент. Тут навіть створюють шоколад на гречаному чаї.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів від 300 брендів, серед яких Alpro, Oatly, Beyond Meat, а...

Із чайного гриба створили нановолокно, яке замінить шкіру та пластик

Bucha Bio працює над двома матеріалами – Shorai та Hikari Першим (уже цього року) світ побачить Hikari. Він має напівпрозорий...

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те, що ринок уже і без того переповнений подібними пропозиціями.Свій продукт...

Рослинний пармезан та копчена гауда дістались Еміратів. Веганські сири там — рідкість

Компанія розпочала міжнародну експансію минулого року, стартувавши продажі в США, Іспанії, Франції, Італії, Мальті та Нідерландах.ОАЕ в компанії розглядають...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

В Європі створять велику мережу комашиних ферм на штучному інтелекті

Завдяки фінансуванню компанія створить велику міжнародну мережу комахоферм.Заснована у...

«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю...

Безос і Гейтс інвестували мільйони в стартап, який за допомогою вулканічного мікроба виробляє м`ясо

Альтернативні молочні та м’ясні продукти з’являться на полицях уже...

Компанія, яка познайомила українців з моцарелою, створила унікальний сир

Компанія не зупинила діяльність з початку повномасштабного вторгнення, і...

Трохи технологій і багато творчості: якими будуть успішні ресторани майбутнього

Мінімізація точок дотику у приміщенні між людьми вимагатиме трохи...

Вибір редактора
В продовження теми