“Додали до меню деруни, і вони одразу стали хітом”: як розвивається український стріт-фуд

Проєкт "У Інни", створений шеф-кухарем та підприємцем Євгеном Клопотенком, стає своєрідною лабораторією для експериментів із українським стріт-фудом.

Формат, який Клопотенко називає стартапом, спрямований на переосмислення та популяризацію української кухні у сфері вуличної їжі.

“Ми експериментуємо з меню, спостерігаємо за реакцією гостей, враховуємо коментарі та адаптуємося до змін. Наприклад, нещодавно додали до меню деруни, й вони відразу стали хітом”, — розповідає Клопотенко у одному зі своїх останніх інтерв’ю. 

Цей підхід, за його словами, дозволяє зрозуміти вподобання аудиторії та пропонувати якісний, цікавий і автентичний продукт.

Проєкт “У Інни” є продовженням концепції “Полтава”, але в іншому сегменті — стріт-фуду. Основна ідея полягає в створенні комфортної їжі, яка поєднує швидкість, якість та український колорит. 

“Мені важливо, щоб люди не просто швидко їли, а й отримували додаткову цінність і задоволення”, — пояснює Клопотенко

Плани розвитку стріт-фуд проєкту включають створення ідеального хот-дога, який буде смачним, корисним і з українськими нотами, а також новий формат із українськими пирогами. 

При цьому Євген зазначає, що цей напрям може стати окремим бізнесом у ніші доставки або ж доповнити стріт-фуд меню.

“Успіх проєкту можна буде оцінити, коли ми відкриємо 20-30 точок по всій країні й кілька за кордоном”, — зазначає Клопотенко. Попри те, що концепція знаходиться на ранньому етапі, вона вже привертає увагу своєю унікальністю та потенціалом для популяризації української кухні як в Україні, так і за її межами.

Нагадаємо, раніше український шеф-кухар розповідав, як запустив новий бренд автентичної їжі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рожевий сир на Поліссі варять із молока нубійських кіз, англійських корів та приправляють місцевими міфами

У асортименті ферми — півтора десятка позицій. Час дозрівання сирів залежить від виду: якщо сирам з білою пліснявою знадобиться...

Усьому Glovo. Інвестор у всесвітньовідомий стартап розповів про принципи інвестування у «єдинорогів»

Максим Філіппов, виконавчий директор венчурного фонду GR Capital, — один із тих, хто серед безлічі проєктів відразу розпізнає ті,...

Екологічно чиста кава: як біотехнології змінюють виробництво

Екологічна свідомість стає дедалі важливішою, виробництво кави також піддається значним змінам. Використання біотехнологій та новітніх технологій у цьому процесі...

Виробник курячих нагетсів з гороху залучив $50 млн, щоб потроїти свою команду

Загальна сума інвестицій з початку роботи бренду становить $61 млн.Перший продукт компанії — NUGGS — це курячий нагетс на...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Синергія, конкуренція та VOLIA до успіху: як працюватиме перший інноваційний foodtech-кластер в Україні

Нещодавно в Україні оголосили про створення справжнього інкубатора для...

Електростейк. Навіщо японські вчені тримають лабораторне м’ясо під струмом?

Вчені запевняють: тканинна інженерія вирішить екологічні проблеми, які спричиняє...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка...

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й...

Вибір редактора
В продовження теми