“Додали до меню деруни, і вони одразу стали хітом”: як розвивається український стріт-фуд

Проєкт "У Інни", створений шеф-кухарем та підприємцем Євгеном Клопотенком, стає своєрідною лабораторією для експериментів із українським стріт-фудом.

Формат, який Клопотенко називає стартапом, спрямований на переосмислення та популяризацію української кухні у сфері вуличної їжі.

“Ми експериментуємо з меню, спостерігаємо за реакцією гостей, враховуємо коментарі та адаптуємося до змін. Наприклад, нещодавно додали до меню деруни, й вони відразу стали хітом”, — розповідає Клопотенко у одному зі своїх останніх інтерв’ю. 

Цей підхід, за його словами, дозволяє зрозуміти вподобання аудиторії та пропонувати якісний, цікавий і автентичний продукт.

Проєкт “У Інни” є продовженням концепції “Полтава”, але в іншому сегменті — стріт-фуду. Основна ідея полягає в створенні комфортної їжі, яка поєднує швидкість, якість та український колорит. 

“Мені важливо, щоб люди не просто швидко їли, а й отримували додаткову цінність і задоволення”, — пояснює Клопотенко

Плани розвитку стріт-фуд проєкту включають створення ідеального хот-дога, який буде смачним, корисним і з українськими нотами, а також новий формат із українськими пирогами. 

При цьому Євген зазначає, що цей напрям може стати окремим бізнесом у ніші доставки або ж доповнити стріт-фуд меню.

“Успіх проєкту можна буде оцінити, коли ми відкриємо 20-30 точок по всій країні й кілька за кордоном”, — зазначає Клопотенко. Попри те, що концепція знаходиться на ранньому етапі, вона вже привертає увагу своєю унікальністю та потенціалом для популяризації української кухні як в Україні, так і за її межами.

Нагадаємо, раніше український шеф-кухар розповідав, як запустив новий бренд автентичної їжі.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Діабетик створив фарш із спор грибів, щоб зробити свою дієту смачніше

Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації. Незважаючи на те, що існує багато...

Український бренд консервує унікальні мініовочі та пече крекери з капустою

Засновник господарства Ян Островський почав цю діяльність у 2014 році з волонтерства, готуючи консервацію для бійців у сімейному ресторані....

Китай будує гігантську фабрику для промислового вирощування лабораторної свинини

Зараз CellX готується подати заявку на схвалення інноваційної їжі до регуляторів у Сінгапурі та США з метою. Запуск виробництва очікується...

Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив свій перший продукт — альтернативу цукру Cambya, виготовлену з рослинних...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший в Україні Рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». У список переможців...

Може вас зацікавити

Кава проти ковіду: тепер її можна зварити прямо зі смартфону

Компанія Keurig Commercial придумала, як безпечно готувати каву для...

Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва Згодом філе можна...

Французьке гібридне молоко відкрило нову категорію на ринку молочних продуктів

Сучасні споживачі прагнуть збагачення асортименту продуктів харчування, що відрізнятимуться...

Ізраїльський стартап навчився вирощувати тилапію у лабораторії

Зараз компанія створює банк генетичних клітин риби, використовуючи свою...

Інвестори повірили в рослинні креветки. Стартап зібрав $18 млн

Американський жіночий стартап New Wave Foods випускає на ринок...

Вибір редактора
В продовження теми