Масло для веганів: на Кіпрі побудують завод з виробництва горохового жиру

Ізраїльський стартап Gavan Technologies залучив $8 млн у рамках раунду фінансування Series A для комерціалізації свого рослинного аналога тваринних жирів у Європі.

Ключовим продуктом компанії є Fatrix — інноваційний жир на основі рослинних білків, створений за безвідходною технологією.

Інвестиції, отримані від MoreVC, Lever VC, DarkBoot Group і платформи EIT Food, дозволять стартапу створити новий виробничий об’єкт на Кіпрі, здатний випускати до 200 тонн продукції на рік. 

Очікується, що виробництво розпочнеться у квітні 2025 року

“Цей завод дозволяє нам виробляти Fatrix у промислових масштабах, одночасно вдосконалюючи наші процеси для майбутніх розширень”, — зазначив співзасновник і генеральний директор Gavan Technologies Ітай Коен.

Fatrix створений із горохового білка, рослинної олії та води, що робить його сумісним із сучасною харчовою системою без необхідності отримувати схвалення як новий харчовий продукт у ЄС. 

За словами Коена, унікальна технологія компанії зберігає природну структуру білка, а відходи від виробництва перетворюються на додаткові інгредієнти для харчової промисловості.

Fatrix позиціонується як повноцінна заміна вершкового масла у випічці та молочних альтернативах. Він може використовуватися у виробництві бріошей, круасанів, вершкових сирів, пудингів та збитих вершків, забезпечуючи текстуру та функціональність вершкового масла, але з меншим вмістом калорій. Високий вміст води, низький рівень насичених жирів і повна відсутність трансжирів роблять цей продукт кориснішим для здоров’я.

“Продукт не має запаху, нейтральний на смак і дуже універсальний, що дозволяє створювати будь-які текстури, потрібні для виробництва”, — додав Коен. Крім того, платформа Gavan сумісна з широким спектром рослинних інгредієнтів, що дає змогу адаптувати виробництво до доступності сировини.

Очікується, що перші продукти з Fatrix з’являться на полицях європейських магазинів уже за кілька місяців після запуску виробництва. 

Нагадаємо, раніше найбільша пекарня в світі почала пілмішувати у тісто солодкі мікробні білки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чи є майбутнє в їжі майбутнього? Про перспективи функціональної та корисної їжі в Україні

Через повномасштабну війну сегмент корисної їжі та напоїв в Україні почав розвиватися швидше — візьмемо, до прикладу, одне з...

Glovo going global. Investor of world-famous startup explained about the principles of investing in “unicorns”

Maksym Filippov, executive director of the GR Capital venture fund, is one of those able to recognize putative "unicorns"...

Компанії-гіганти стимулюють революцію рослинного м’яса: за три роки ринок подвоїться

Згідно зі свіжим звіту ProVeg International, явним лідером у “рослинній революції” є Burger King. Проте всі п’ять основних мереж...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати своє глобальне лідерство у галузі кави та отримуватиме користь від...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів....

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється,...

Nestlé інвестувала $0,2 млрд у нові лінії виробництва «безвідходної» кави

Згідно із заявою Nestlé, на місці вже розпочаті роботи...

Швейцарка сушить на Тернопільщині органічні чаї за прадавнім методом

Засновницею бренду стала Крістіна Лібергер, швейцарка, яка переїхала до...

Вибір редактора
В продовження теми