Масло для веганів: на Кіпрі побудують завод з виробництва горохового жиру

Ізраїльський стартап Gavan Technologies залучив $8 млн у рамках раунду фінансування Series A для комерціалізації свого рослинного аналога тваринних жирів у Європі.

Ключовим продуктом компанії є Fatrix — інноваційний жир на основі рослинних білків, створений за безвідходною технологією.

Інвестиції, отримані від MoreVC, Lever VC, DarkBoot Group і платформи EIT Food, дозволять стартапу створити новий виробничий об’єкт на Кіпрі, здатний випускати до 200 тонн продукції на рік. 

Очікується, що виробництво розпочнеться у квітні 2025 року

“Цей завод дозволяє нам виробляти Fatrix у промислових масштабах, одночасно вдосконалюючи наші процеси для майбутніх розширень”, — зазначив співзасновник і генеральний директор Gavan Technologies Ітай Коен.

Fatrix створений із горохового білка, рослинної олії та води, що робить його сумісним із сучасною харчовою системою без необхідності отримувати схвалення як новий харчовий продукт у ЄС. 

За словами Коена, унікальна технологія компанії зберігає природну структуру білка, а відходи від виробництва перетворюються на додаткові інгредієнти для харчової промисловості.

Fatrix позиціонується як повноцінна заміна вершкового масла у випічці та молочних альтернативах. Він може використовуватися у виробництві бріошей, круасанів, вершкових сирів, пудингів та збитих вершків, забезпечуючи текстуру та функціональність вершкового масла, але з меншим вмістом калорій. Високий вміст води, низький рівень насичених жирів і повна відсутність трансжирів роблять цей продукт кориснішим для здоров’я.

“Продукт не має запаху, нейтральний на смак і дуже універсальний, що дозволяє створювати будь-які текстури, потрібні для виробництва”, — додав Коен. Крім того, платформа Gavan сумісна з широким спектром рослинних інгредієнтів, що дає змогу адаптувати виробництво до доступності сировини.

Очікується, що перші продукти з Fatrix з’являться на полицях європейських магазинів уже за кілька місяців після запуску виробництва. 

Нагадаємо, раніше найбільша пекарня в світі почала пілмішувати у тісто солодкі мікробні білки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося, яке копіює справжню рибу

Це стало результатом запатентованої унікальної технології виробництва Згодом філе можна буде виробляти у великих масштабах та за низькою вартістю для...

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з...

У Нідерландах вирощуватимуть чорну ікру в лабораторії, щоб врятувати білугу від вимирання

Вчені з Wageningen University & Research (WUR) та голландського стартапу Geneus Biotech щойно створили нове науково-дослідницьке партнерство для розробки...

Вболівальників чемпіонату УЄФА з футболу безплатно годуватимуть шоколадом із вівса

Для цього національна залізнична компанія Deutsche Bahn протягом чемпіонату (з 14 червня по 14 липня) та після нього буде...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім...

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який...

Гігант харчопрому створив алкогольний коктейль зі смаком маринованих огірків

Це перший раз, коли Claussen виходить на ринок напоїв...

Найпопулярніший напій у світі змішають з алкоголем, винайденим 150 років тому

Новий продукт буде доступний по всьому світу, а перший...

Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у...

Вибір редактора
В продовження теми