Масло для веганів: на Кіпрі побудують завод з виробництва горохового жиру

Ізраїльський стартап Gavan Technologies залучив $8 млн у рамках раунду фінансування Series A для комерціалізації свого рослинного аналога тваринних жирів у Європі.

Ключовим продуктом компанії є Fatrix — інноваційний жир на основі рослинних білків, створений за безвідходною технологією.

Інвестиції, отримані від MoreVC, Lever VC, DarkBoot Group і платформи EIT Food, дозволять стартапу створити новий виробничий об’єкт на Кіпрі, здатний випускати до 200 тонн продукції на рік. 

Очікується, що виробництво розпочнеться у квітні 2025 року

“Цей завод дозволяє нам виробляти Fatrix у промислових масштабах, одночасно вдосконалюючи наші процеси для майбутніх розширень”, — зазначив співзасновник і генеральний директор Gavan Technologies Ітай Коен.

Fatrix створений із горохового білка, рослинної олії та води, що робить його сумісним із сучасною харчовою системою без необхідності отримувати схвалення як новий харчовий продукт у ЄС. 

За словами Коена, унікальна технологія компанії зберігає природну структуру білка, а відходи від виробництва перетворюються на додаткові інгредієнти для харчової промисловості.

Fatrix позиціонується як повноцінна заміна вершкового масла у випічці та молочних альтернативах. Він може використовуватися у виробництві бріошей, круасанів, вершкових сирів, пудингів та збитих вершків, забезпечуючи текстуру та функціональність вершкового масла, але з меншим вмістом калорій. Високий вміст води, низький рівень насичених жирів і повна відсутність трансжирів роблять цей продукт кориснішим для здоров’я.

“Продукт не має запаху, нейтральний на смак і дуже універсальний, що дозволяє створювати будь-які текстури, потрібні для виробництва”, — додав Коен. Крім того, платформа Gavan сумісна з широким спектром рослинних інгредієнтів, що дає змогу адаптувати виробництво до доступності сировини.

Очікується, що перші продукти з Fatrix з’являться на полицях європейських магазинів уже за кілька місяців після запуску виробництва. 

Нагадаємо, раніше найбільша пекарня в світі почала пілмішувати у тісто солодкі мікробні білки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса в Європі.Запит до регуляторних органів є частиною співпраці компанії з...

Американський стартап вирощує яловичину на кукурудзі

Компанія створила кукурудзу, яка містить високий рівень бичачого міоглобіну – типу гемового протеїну (переносить електрони та транспортує кисень у...

Найбільший виробник канабісу в Ізраїлі розробив харчові добавки з коноплею та грибами. «Веселий перекус».

Спільне пілотне виробництво включатиме дослідницькі групи компаній, які разом працюватимуть над розробкою низки продуктів з використанням вітамінів, мінералів, амінокислот,...

Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі дріжджів, яке Equii розробила за допомогою передових наукових досліджень та...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Естонці роблять сир із ягід ялівцю, що залишились від перегонки джину

З 2019 року Liviko почали застосовувати відпрацьовані ягоди як...

Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів...

Гігант кондитерського ринку додасть газу до своїх інноваційних цукерок

Жувальні цукерки Starburst знають на ринку понад 60 років....

13 українських сирів отримали бронзу, срібло та золото на найбільшому конкурсі у світі

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy, говорить, що завдяки міжнародній...

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та...

Вибір редактора
В продовження теми