Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, годуватиме тайців яловичиною із лабораторії

Ізраїльський стартап Aleph Farms подав першу в Таїланді заявку на регуляторне схвалення культивованої яловичини.

Очікується, що процес затвердження триватиме близько 18 місяців, а вихід продукту на ринок планується у 2026 році.

Компанія звернулася до Національного центру генетичної інженерії та біотехнологій Таїланду (BIOTEC), який відповідає за оцінку безпеки нових харчових продуктів. Заявка охоплює культивований стейк Blank Angus Petit Steak, який буде продаватися під брендом Aleph Cuts.

“Ми обрали Таїланд через його репутацію ‘Кухні світу’, розвинену харчову індустрію та стратегічне розташування, що відкриває доступ до ключових азійських ринків”, — зазначив співзасновник і генеральний директор Aleph Farms Дідьє Тубіа. Він також наголосив, що культура харчування Таїланду та зобов’язання країни щодо сталого розвитку роблять її ідеальним місцем для впровадження інноваційних рішень у харчовій сфері.

Процес підготовки до подачі заявки тривав близько року і включав співпрацю з місцевим гігантом морепродуктів Thai Union, який є інвестором Aleph Farms. Компанії разом працювали над формуванням регуляторної бази та взаємодією з відповідними органами.

“Це партнерство стало ключовим для створення основи регуляторного процесу, який дозволив подати першу заявку на культивоване м’ясо у Таїланді”, — зазначила Іфат Гавріель, керівниця з регуляторних питань Aleph Farms.

Паралельно компанія завершує плани будівництва першого в Таїланді заводу з виробництва культивованого м’яса у партнерстві з BBGI та Fermbox Bio. Перші оновлення щодо цього проєкту очікуються найближчими місяцями.

На тлі зростання споживання м’яса у Таїланді, яке за останні три десятиліття збільшилося на 180%, Aleph Farms бачить можливості для зміни ситуації. Традиційне тваринництво вимагає все більше земельних ресурсів, води та виробляє значні викиди парникових газів. У 2023 році лише 13% тайців визнали вплив промислового тваринництва на зміну клімату, але водночас 97% опитаних готові спробувати культивоване м’ясо.

Нагадаємо, раніше Aleph Farms залучила $100 млн на створення лабораторних стейків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Картина м’ясом: японський ресторан за $100 продає гравюри із яловичини

Hyotana та Kaya вирішили поєднати їжу та мистецтво, і через м’ясо передати багату історію Японії.Ресторан відібрав мармурову яловичину Wagyu...

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового,...

Університет штату Вашингтон вперше в історії отримав схвалення FDA на виробництво генномодифікованої свинини

Вчені Університету штату Вашингтон використовували передові методи генного редагування, щоб створити свинину з покращеними характеристиками. Ця нова технологія дозволяє...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Стартап створив інноваційний цукор із відходів яблук та груш

Наразі цей продукт проходить оцінку безпеки в Управлінні з...

Українська компанія шиє товари з риб’ячої шкіри, яку купує у ісландських фермерів

«Уже розробили першу лінійку для чоловіків, і скоро вона...

Світовий бренд створив інноваційні суміші для насичення організму водою

Продукт доступний  у трьох смаках: лимон-лайм, зелений виноград і...

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії...

Вибір редактора
В продовження теми