Українці витратили на незвичні перекуси із хрусткого сиру 20 млн грн

Український виробник snEco через два роки діяльності продав 70 000 пачок сирних снеків на суму 3 млн грн, а виторг компанії у 2024 році очікувано складе близько 20 млн грн.

Бренд заснували у 2015 році брати Вадим і Пилип Гришини, які раніше керували сімейним виробництвом товарів для рукоділля.

За словами співзасновника Вадима Гришина, Україна має потужну сировинну базу для виробництва органічних перекусів, однак мало бізнесів створюють додану вартість. 

“Якщо у людей є купівельна спроможність, вони схильні обирати здорові снеки”, — зазначає Гришин. 

Компанія виробляє снеки за запатентованою технологією низькотемпературної сушки, що дозволяє зберегти корисні властивості сиру та створити хрустку текстуру. 

Обладнання для виробництва брати зібрали самостійно у 2016 році. Першу сотню упаковок друкували на принтері. 

За словами Гришина, було важливо поступово збільшувати обсяги виробництва, щоб адаптуватися до попиту. За перші два роки компанія змінила пакування шість разів, а тепер оновлює його раз на рік. 

Нині продукція snEco доступна на сайті компанії та у “Сільпо”, де пачка снеків вагою 25 грамів коштує 82–119 грн. Для порівняння, ціна 60-грамової пачки чипсів Lay’s становить 30–38 грн.

Основну аудиторію snEco становлять молоді офісні працівники, які складають 80% покупців. Ще 10% — діти до 10 років, які впливають на вибір батьків.

Сирні перекуси від snEco не містять консервантів, штучних барвників, підсилювачів смаку та інших добавок. Снеки виготовляються виключно з натурального сиру, мають термін придатності 12 місяців і не потребують спеціальних умов зберігання.

Джерела: snEco, Forbes

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ґречна гречка. Хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів

Для виробництва компанія закупляє органічну гречку на фермах у Міннесоті та Північній Дакоті.Продукт має оригінальні смаки: какао, матча-ваніль та...

Харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну – шоколад, каші та напої

Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після пандемії: 2 із 3 людей сплять занадто багато або занадто...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Мед, який отримують без бджіл, трансформує всю галузь

Фінансування буде використано для підтримки місії компанії — трансформації медової індустрії.Мед MeliBio виготовляється за допомогою рослинних технологій та точного...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин...

Пошукова видача: Google і Burger King починають спільний проект

Творці всесвітньовідомого пошукового сервісу планують продавати снеки і бутерброди...

На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже...

Мікроводорості стануть їжею майбутнього — інвестори несуть гроші

Окрім цього нещодавно залученого капіталу, Quazy Foods офіційно співфінансується...

Протеїнові коктейлі з картоплі можуть замінити молочний білок

Дослідники Центру нутрицевтиків Вестмінстерського університету дійшли висновку, що білкові...

Вибір редактора
В продовження теми