Штучний інтелект розробив формулу лабораторного какао. Ціни б’ють рекорди.

Mondelēz International, один з найбільших виробників шоколаду у світі, інвестує $4,5 млн у розробку виробника какао на основі штучного інтелекту Celleste Bio.

Ізраїльський стартап Celleste Bio працює над створенням клітинного какао, що може стати важливим рішенням у боротьбі з кліматичними викликами та кризою постачання какао.

Ціни на какао сягають рекордних максимумів через кліматичні зміни, які руйнують врожаї у Західній Африці

До того ж традиційне виробництво какао пов’язане з масштабною вирубкою лісів та високими викидами вуглекислого газу, що лише посилює екологічну кризу.

Celleste Bio використовує штучний інтелект та біотехнології для екстракції клітин какао, які потім розмножуються у біореакторах. Цей метод дозволяє отримати таку ж кількість какао-масла і порошку з однієї-двох бобів, яку традиційно виробляють з чотирьох тонн какао-стручків.

“Кліматичні зміни суттєво впливають на постачання какао, а ціни цього року зросли у чотири рази відносно історичних показників. Це підкреслює нагальну потребу у стійких рішеннях”, — говорить Шейна Харріс, співзасновниця Supply Change Capital, яка також інвестувала у цей проєкт.

Залучені кошти Celleste Bio планує спрямувати на розвиток досліджень, розширення інфраструктури та підготовку до масштабного виробництва клітинного какао. 

Нагадаємо, раніше вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао, а великий банк вклав мільйони у какао із пробірки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

Це сталося після того, як виробник дебютував з першим у світі культивованим окунем разом із сінгапурським виробником культивованого м’яса...

Світовий лідер з офісом в Україні запустив рослинне молоко з високим вмістом протеїну

Бренд дебютував із лінійкою несолодких напоїв рослинного походження з високим вмістом білка, що включає шість артикулів: вівсяні, мигдальні напої...

Borys Shestopalov, HD Group, GFS Shareholder, On National Accelerator to Make Ukraine a Major Player in Global Food Market

Boris Shestopalov is a foodtech evangelist. He represents the generation of business people who create new meanings in seemingly...

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку зможуть студенти Технологічного університету Наньян (NTU). Він стартує у серпні,...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший в Україні Рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». У список переможців...

10 000 хлібин отримали мешканці прифронтових територій від Good Bread за підтримки Corteva та GlobalGiving

Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience у партнерстві з GlobalGiving виділила грант інклюзивній пекарні Good Bread на виготовлення понад...

Може вас зацікавити

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це...

Кондитерська компанія «АВК» зробила ставку на нову іноваційну розробку

«АВК» та її засновник Володимир Авраменко зробили собі ім'я...

В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії...

Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у...

Українська Enzym Group запропонувала для тваринництва безпечну альтернативу антибіотикам

Про це розповів Юрій Кузьм’як, заступник генерального директора Enzym...

Вибір редактора
В продовження теми