Штучний інтелект розробив формулу лабораторного какао. Ціни б’ють рекорди.

Mondelēz International, один з найбільших виробників шоколаду у світі, інвестує $4,5 млн у розробку виробника какао на основі штучного інтелекту Celleste Bio.

Ізраїльський стартап Celleste Bio працює над створенням клітинного какао, що може стати важливим рішенням у боротьбі з кліматичними викликами та кризою постачання какао.

Ціни на какао сягають рекордних максимумів через кліматичні зміни, які руйнують врожаї у Західній Африці

До того ж традиційне виробництво какао пов’язане з масштабною вирубкою лісів та високими викидами вуглекислого газу, що лише посилює екологічну кризу.

Celleste Bio використовує штучний інтелект та біотехнології для екстракції клітин какао, які потім розмножуються у біореакторах. Цей метод дозволяє отримати таку ж кількість какао-масла і порошку з однієї-двох бобів, яку традиційно виробляють з чотирьох тонн какао-стручків.

“Кліматичні зміни суттєво впливають на постачання какао, а ціни цього року зросли у чотири рази відносно історичних показників. Це підкреслює нагальну потребу у стійких рішеннях”, — говорить Шейна Харріс, співзасновниця Supply Change Capital, яка також інвестувала у цей проєкт.

Залучені кошти Celleste Bio планує спрямувати на розвиток досліджень, розширення інфраструктури та підготовку до масштабного виробництва клітинного какао. 

Нагадаємо, раніше вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао, а великий банк вклав мільйони у какао із пробірки.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний, але натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти. Інгредієнт запобігає розвитку...

Тримайтеся якнайдалі: як організувати харчовий простір у холодильнику

Щоб шлунок був у безпеці, а продукти харчування швидко не псувалися, потрібно зберігати їх за правилами товарного сусідства. Якими...

Понад 90% ресторанів чекає автоматизація та експерименти з меню

З приходом пандемії споживачі понад усе почали цінувати безпеку, багато уваги приділяється доставці й приготуванню їжі на виніс. Щоб...

Із бузини та брусниці створять порошки для соків з пребіотиками. Їх можна їсти сухими

Asiros створює суміші, які поєднують в собі переваги клінічно перевіреного пребіотику Sunfiber від Taiyo з природними властивостями фруктів різних...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

У 900-літньому монастирі Ґрімберґен відкрили інноваційну пивоварню та ресторан

Ультрасучасна броварня абатства Ґрімберґен повертає мистецтво пивоваріння до його...

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food...

Carlsberg випускає лімітоване пиво «Львівське Фанатське» з розкладом матчів ЕВРО на етикетці

«Львівське Фанатське» — це світле пиво, що має чистий...

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на...

Одна з найстаріших агрокомпаній США інвестує у сировину для рослинного м’яса

Заснована в 1977 році, сьогодні компанія Sojaprotein має торгові...

Вибір редактора
В продовження теми