Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

Starbucks розпочав випробування нової екологічної ініціативи для переробки використаної кавової гущі на добриво.

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються на управлінні ресурсами та виробництві вермікомпосту, мережа кав’ярень тестує використання хробаків для створення екологічного добрива з кавових відходів.

Цей процес передбачає годування хробаків сумішшю з паперової пульпи та використаної кавової гущі. Після перетравлення цієї суміші хробаки виробляють добриво, багате на корисні мікроорганізми, гриби та бактерії, які покращують здоров’я ґрунту. 

Готове добриво, таке як гумус або вермікомпост, може замінити хімічні добрива, які містять високі концентрації шкідливих речовин.

У компанії розповідають, що одна лише Велика Британія споживає майже 98 млн чашок кави щодня, що призводить до утворення понад 250 000 тонн відходів кавової гущі щорічно. Якщо ці відходи правильно переробляти, вони можуть стати джерелом корисних елементів, таких як азот, калій і фосфор, які є важливими для сільськогосподарських культур.

Пілотний проєкт реалізується у кав’ярні Starbucks у місті Бредфорд, Західний Йоркшир. У рамках цього випробування вже перероблено три тонни кавової гущі, що еквівалентно 420 000 чашок кави.

Ця ініціатива доповнює інші екологічні програми Starbucks, такі як “Grounds For Your Garden”, у рамках якої клієнти можуть отримати використану кавову гущу для використання в садівництві. Крім того, Starbucks підтримує інноваційні ідеї у сфері управління харчовими відходами через фонд “Eat It Up Fund”, створений у партнерстві з екологічною організацією Hubbub.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав про інноваційну кава з білком та грибами, яка містить 9 незамінних амінокислот — як м’ясо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап масштабує виробництво преміальної риби із пробірки

Компанія стверджує, що її культивований блакитний тунець вироблений відповідно до стандартів не ГМО продуктів. Він повторює текстуру, смак і поживну...

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає дійсно як куряче – зі “справжнім” жовтком та білком. Його...

KFC поклала в бургери рослинну курятину. Але не для веганів

Мережа ресторанів швидкого харчування KFC анонсувала запуск продажів у Сінгапурі Zero Chicken Burger – бургерів з рослинною «курятиною».Новинка на обмежений...

Німці створили начинку для печива, яка зберігається 2 роки без сторонніх добавок

Кремова начинка широко використовується у кондитерських виробах, проте, процес випікання передбачає використання штучних добавок для збереження текстури та подовження...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший в Україні Рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». У список переможців...

Може вас зацікавити

Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною...

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали...

Традиційні японські десерти разбавлять білком, який синтезують із повітря

У рамках співпраці з японським виробником харчових продуктів Ajinomoto...

Інноваційна кавоварка працює на WI-FI та варить каву з повітря

Натомість Kara Pod використовує технологію, яка перетворює на питну...

Вибір редактора
В продовження теми