Найбільша мережа кав’ярень пропустила через шлунки хробаків 3 тони кавової гущі

Starbucks розпочав випробування нової екологічної ініціативи для переробки використаної кавової гущі на добриво.

У співпраці з компаніями Veolia та Wormganix, які спеціалізуються на управлінні ресурсами та виробництві вермікомпосту, мережа кав’ярень тестує використання хробаків для створення екологічного добрива з кавових відходів.

Цей процес передбачає годування хробаків сумішшю з паперової пульпи та використаної кавової гущі. Після перетравлення цієї суміші хробаки виробляють добриво, багате на корисні мікроорганізми, гриби та бактерії, які покращують здоров’я ґрунту. 

Готове добриво, таке як гумус або вермікомпост, може замінити хімічні добрива, які містять високі концентрації шкідливих речовин.

У компанії розповідають, що одна лише Велика Британія споживає майже 98 млн чашок кави щодня, що призводить до утворення понад 250 000 тонн відходів кавової гущі щорічно. Якщо ці відходи правильно переробляти, вони можуть стати джерелом корисних елементів, таких як азот, калій і фосфор, які є важливими для сільськогосподарських культур.

Пілотний проєкт реалізується у кав’ярні Starbucks у місті Бредфорд, Західний Йоркшир. У рамках цього випробування вже перероблено три тонни кавової гущі, що еквівалентно 420 000 чашок кави.

Ця ініціатива доповнює інші екологічні програми Starbucks, такі як “Grounds For Your Garden”, у рамках якої клієнти можуть отримати використану кавову гущу для використання в садівництві. Крім того, Starbucks підтримує інноваційні ідеї у сфері управління харчовими відходами через фонд “Eat It Up Fund”, створений у партнерстві з екологічною організацією Hubbub.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав про інноваційну кава з білком та грибами, яка містить 9 незамінних амінокислот — як м’ясо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Air Co. Екологічна горілка з двох інгредієнтів: вуглекислого газу і води

За словами одного із засновників стартапа Грегорі Костянтина, при виробництві кожної пляшки горілки Air Co., з атмосфери поглинається стільки...

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою. Ще в 2018 році Ілон Маск заявив, що хоче відкрити...

Вчені змішали “коктейль” для геймерів: покращує швидкість, точність і зосередженість

Кофеїн є загальним вибором стимулятора для електронних ігор через його вплив на підвищену пильність і когнітивну продуктивність. Однак це...

«Ми почали процес перетворення з ремісників на foodtech-компанію». Дмитро Борисов про тренди у ресторанному бізнесі.

Коронавірусна криза переформатувала ресторанний бізнес. Нові сервіси, формати, технологічні рішення дозволили вижити у час, коли довелося зачиняти двері для...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Рибні консерви з жовтого гороху стали найкращою смаковою інновацією 2021 року

Альтернативні морепродукти будуть представлені у трьох типах продуктів: рибний...

З бананів, кактусів, листя та зерна: 70 компаній намагаються перевинайти шкіру

За даними IDTechEx, понад 70 компаній у світі вже...

Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів...

Вибір редактора
В продовження теми