Найбільша українська мережа кав’ярень відкрила перший заклад у Польщі

Найбільша українська мережа кав'ярень Aroma Kava, що об'єднує понад 350 закладів у 45 містах України, відкрила свою першу кав'ярню у Польщі.

Новий заклад розташований у центрі Варшави на вулиці Маршалковській, 136, де раніше працював ресторан мережі швидкого харчування Subway. Поруч із новою кав’ярнею знаходяться супермаркет Carrefour і відділення банку Millennium.

Розвиток мережі в Польщі відбувається за франчайзинговою моделлю. Першими партнерами-франчайзі стали українці, які вже тривалий час проживають у Польщі, про що повідомив співінвестор Aroma Kava Геннадій Гайдабура. Заклад у Варшаві представляє один з найбільших форматів мережі Aroma Kava, оскільки мережа пропонує різні формати — від компактних, площею 6-9 квадратних метрів, до великих кафе на площах до 150 квадратних метрів.

За словами представників Aroma Kava, інвестиції у відкриття закладу у Польщі більші на 30-40% у порівнянні з аналогічним проектом в Україні. Це вже восьма велика українська мережа закладів харчування, яка вийшла на польський ринок, що свідчить про активне розширення українського бізнесу в Європі.

Кав’ярня у Варшаві — не перша спроба Aroma Kava вийти на міжнародний ринок. У 2020 році мережа відкрила франчайзинговий заклад у центрі Мінська, але він припинив роботу з початком повномасштабної війни. Друга спроба розширення за кордон відбулася в січні 2023 року, коли кав’ярня відкрилася за франшизою у студентському районі Софії, столиці Болгарії. Площа цієї кав’ярні становить 30 квадратних метрів.

Aroma Kava, що була заснована у 2013 році, активно розширює свою присутність не лише в Україні, але й за кордоном. Баристи мережі готують понад мільйон чашок кави на місяць, і відкриття кав’ярні у Польщі є ще одним кроком до глобального розвитку бренду.

Нагадаємо, згідно останнього дослідження, українці почали пити більше кави вдома.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався з американською компанією виробником солодощів Terry, аби створити неймовірне святкове...

Релоковані виробники їжі можуть отримати майже 1 млн грн гранту

Фінансування передбачає до 20 тис. євро (приблизно 800 тис. грн у національній валюті) для релокованих та місцевих підприємств, а...

Moley, мила, не зупиняйся! У продажу з’явилися славетні кібернетичні кухні

Знає 5000 рецептів, не прогавить час обіду на зустрічі з подружками і у неї ніколи не болить голова. Ні,...

На створення окремого інституту по вивченню кліткового м’яса виділили 10 мільйонів доларів

Ця фінансування є частиною інвестиції у $146 млн, які Міністерство сільського господарства США (USDA) роздає за програмою створення стійких...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Сімейна ферма на Житомирщині вимочує козиний сир у червоному вині — стає делікатесом

Червоний сир має назву Мурсія аль Віно. Щоб отримати...

Великий завод перетворить відпрацьоване зерно на піцу, чіпси та замінники м’яса

Підприємство, розташоване в Аппенцелі (Швейцарія), здатне щорічно переробляти 25...

Легендарний кавовий гігант випустив інноваційний енергетик для імунітету

Напій був розроблений через North American Coffee Partnership (NACP),...

Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі...

Їжа з кактусів лікуватиме запалення та боротиметься з ожирінням — дослідження

Продукти на основі кактусів є перспективною функціональною їжею.Зокрема, одне...

Вибір редактора
В продовження теми