Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Замість людського та коров’ячого: перша компанія отримала дозвіл на продаж молока із мікробів

    Австралійська компанія All G стала першою у світі, яка отримала дозвіл на комерційне виробництво мікробного молока у Китаї.

    Компанія All G, заснована в Сіднеї у 2020 році, розробляє високовартісні білки нетваринного походження (лактоферин), що використовуються у функціональних харчових продуктах, медичному харчуванні та дитячому харчуванні. Після залучення 45 мільйонів австралійських доларів інвестицій, All G планує випустити свій перший продукт з лактоферину у 2025 році.

    Лактоферин, відомий як “рожеве золото”, є цінним білком, що зустрічається в незначних кількостях у коров’ячому молоці та в більших концентраціях у грудному молоці людини. Він підтримує здоров’я людини завдяки антимікробним, протизапальним та імуномодулювальним властивостям, сприяючи поліпшенню функцій кишківника та засвоєнню заліза. 

    Ці властивості роблять його популярним інгредієнтом у дитячих сумішах, функціональних харчових продуктах, харчових добавках, фармацевтиці та косметиці. 

    Проте традиційний процес отримання лактоферину з коров’ячого молока є енергомістким, нестійким і дорогим — його вартість складає близько $800 за кілограм.

    All G використовує технологію прецизійної ферментації разом із мікробами (дріжджами або бактеріями) та цукровими субстратами для створення еквівалентних молочних білків без потреби у використанні корів. 

    Цей процес є більш стійким, масштабованим та забезпечує стабільну якість продукту

    Після отримання першого дозволу на комерційне виробництво компанія позиціює себе як світового лідера в галузі прецизійної ферментації та прагне запропонувати нове покоління харчування для мільярда людей, у тому числі й рекомбінантний людський лактоферин.

    Нагадаємо, інша компанія, Perfect Day, розробила молочний білок із повітря. Вона вже встигла протестувати функціональність інгредієнта у вершковому сирі, хлібобулочних виробах, спортивному харчуванні та навіть сирі нового покоління.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Метеорит на пательні. Пробну партію котлет із грибного білка розкупили за лічені години

    Обмежений пакет, вартість якого становить $14,99, плюс – доставка, був розпроданий за лічені години.За даними Nature's Fynd, лінію продуктів...

    Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

    Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий підрозділ здобув неабиякий досвід у біотехнологічних процесах, фірмовому виробництві продуктів...

    Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

    В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners, New Crop Capital та Siddhi Capital. Зокрема, це перший випадок,...

    Українці створили їжу для екстремальних умов. Її беруть на Еверест, в Антарктиду та на фронт

    ЇDLO була заснована у 2016 році підприємцями Іваном Кисилицею, Михайлом Темпером та Сергієм Андрєєвим.Продукти ЇDLO побували на Евересті та...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

    У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

    Може вас зацікавити

    Кав’ярня на ВДНГ продає пряні трави та готує авторські чаї

    Магазин і кав’ярня Kitchen&Garden розташовані в яблуневому саду на...

    Готується до відкриття найбільша у світі фабрика з виробництва лабораторного м’яса

    Підприємство матиме інноваційний центр та дегустаційну кухню, і зможе...

    Вибір редактора
    В продовження теми