Замість людського та коров’ячого: перша компанія отримала дозвіл на продаж молока із мікробів

Австралійська компанія All G стала першою у світі, яка отримала дозвіл на комерційне виробництво мікробного молока у Китаї.

Компанія All G, заснована в Сіднеї у 2020 році, розробляє високовартісні білки нетваринного походження (лактоферин), що використовуються у функціональних харчових продуктах, медичному харчуванні та дитячому харчуванні. Після залучення 45 мільйонів австралійських доларів інвестицій, All G планує випустити свій перший продукт з лактоферину у 2025 році.

Лактоферин, відомий як “рожеве золото”, є цінним білком, що зустрічається в незначних кількостях у коров’ячому молоці та в більших концентраціях у грудному молоці людини. Він підтримує здоров’я людини завдяки антимікробним, протизапальним та імуномодулювальним властивостям, сприяючи поліпшенню функцій кишківника та засвоєнню заліза. 

Ці властивості роблять його популярним інгредієнтом у дитячих сумішах, функціональних харчових продуктах, харчових добавках, фармацевтиці та косметиці. 

Проте традиційний процес отримання лактоферину з коров’ячого молока є енергомістким, нестійким і дорогим — його вартість складає близько $800 за кілограм.

All G використовує технологію прецизійної ферментації разом із мікробами (дріжджами або бактеріями) та цукровими субстратами для створення еквівалентних молочних білків без потреби у використанні корів. 

Цей процес є більш стійким, масштабованим та забезпечує стабільну якість продукту

Після отримання першого дозволу на комерційне виробництво компанія позиціює себе як світового лідера в галузі прецизійної ферментації та прагне запропонувати нове покоління харчування для мільярда людей, у тому числі й рекомбінантний людський лактоферин.

Нагадаємо, інша компанія, Perfect Day, розробила молочний білок із повітря. Вона вже встигла протестувати функціональність інгредієнта у вершковому сирі, хлібобулочних виробах, спортивному харчуванні та навіть сирі нового покоління.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Китайці навчилися друкувати фрикадельки з лабораторного м’яса у промислових масштабах

Вчені запевняють, що створили «клітинну фабрику», яка може виробляти лабораторно культивоване м’ясо у величезних масштабах. Основа «клітинної фабрики» – 3D-мікроносії...

До 2025 року ринок альтернативного м’яса зросте на 14% — до $ 8,3 млрд

Про це йдеться в звіті MarketsandMarkets. Локомотивом такого зростання стане підвищення обізнаності покупців про користь для здоров'я рослинних аналогів...

В Нідерландах новорічне пиво варять з ялинкових голок

В Нідерландах знайшли застосування ялинкам після новорічних свят. Місцева броварня Lowlander Beer розробила рецепт пива з хвої. Для виробництва...

Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault Ocean Fund. Фінансові деталі поки не розголошуються. Первісним наміром створення контейнерів...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів...

Автономний робот розвозить суп рамен по дзвінку з мобільного

Робот Yatai дебютував у кампусі Microsoft у Редмонді, штат...

Бельгійці створили «спортивне» пиво — з вітамінами та протеїном

З новим пивом компанія прагне розширити свою цільову аудиторію. До...

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт...

Вибір редактора
В продовження теми