Замість людського та коров’ячого: перша компанія отримала дозвіл на продаж молока із мікробів

Австралійська компанія All G стала першою у світі, яка отримала дозвіл на комерційне виробництво мікробного молока у Китаї.

Компанія All G, заснована в Сіднеї у 2020 році, розробляє високовартісні білки нетваринного походження (лактоферин), що використовуються у функціональних харчових продуктах, медичному харчуванні та дитячому харчуванні. Після залучення 45 мільйонів австралійських доларів інвестицій, All G планує випустити свій перший продукт з лактоферину у 2025 році.

Лактоферин, відомий як “рожеве золото”, є цінним білком, що зустрічається в незначних кількостях у коров’ячому молоці та в більших концентраціях у грудному молоці людини. Він підтримує здоров’я людини завдяки антимікробним, протизапальним та імуномодулювальним властивостям, сприяючи поліпшенню функцій кишківника та засвоєнню заліза. 

Ці властивості роблять його популярним інгредієнтом у дитячих сумішах, функціональних харчових продуктах, харчових добавках, фармацевтиці та косметиці. 

Проте традиційний процес отримання лактоферину з коров’ячого молока є енергомістким, нестійким і дорогим — його вартість складає близько $800 за кілограм.

All G використовує технологію прецизійної ферментації разом із мікробами (дріжджами або бактеріями) та цукровими субстратами для створення еквівалентних молочних білків без потреби у використанні корів. 

Цей процес є більш стійким, масштабованим та забезпечує стабільну якість продукту

Після отримання першого дозволу на комерційне виробництво компанія позиціює себе як світового лідера в галузі прецизійної ферментації та прагне запропонувати нове покоління харчування для мільярда людей, у тому числі й рекомбінантний людський лактоферин.

Нагадаємо, інша компанія, Perfect Day, розробила молочний білок із повітря. Вона вже встигла протестувати функціональність інгредієнта у вершковому сирі, хлібобулочних виробах, спортивному харчуванні та навіть сирі нового покоління.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пляжний бургер та крабовий пиріг: канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та вже розроблені перші страви. Комерційне виробництво розпочнеться навесні 2022 року «Перехід на...

Злиття виробників пива та канабісу: гіганти готують випуск унікальних напоїв

Запропоноване злиття між двома компаніями має на меті створити платформу для виробництва майбутніх напоїв на основі канабісу.  Це стає особливо...

Найвідоміший виробник рослинного молока побудує перший завод у Великобританії

Це буде перший завод Oatly у Об'єднаному Королівстві. Запуск об'єкта очікується на початку 2023 року.Задля реалізації проекту Oatly співпрацює...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Очевидно, що з пандемією ринок доставки їжі (готової або для самостійного приготування) просто вибухнув, і показав неймовірні темпи зростання....

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Лабораторне м’ясо продаватимуть у Європі через рік-два — є перша заявка

Це перша в історії заявка на продаж культивованого м’яса...

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з...

Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з...

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне...

Вулканічне м’ясо, лабораторна курятина та штучні яйця — 10 foodtech-проєктів, у які інвестували мільярди у 2021 році

Щонайменше 13 раундів залучення інвестицій принесли гравцям фудсегменту від...

Вибір редактора
В продовження теми