Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

    Французький стартап Faircraft, що займається виробництвом культивованої шкіри і вже співпрацює з великими брендами класу "люкс", залучив $16 млн на розширення.

    Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.

    Faircraft базується в Парижі й вже працює з брендами люксової моди та шкіряних виробів. Компанія використовує клітинну біологію для створення матеріалів з низьким вуглецевим слідом, що можуть застосовуватись у широкому спектрі галузей. 

    Культивована шкіра Faircraft виготовляється з клітин шкіри тварин. По суті стартап реплікує структуру і склад традиційної шкіри за допомогою клітинної технології. Цей процес дозволяє створювати матеріал, який за своїми властивостями не поступається традиційній шкірі, але значно менше впливає на навколишнє середовище.

    Faircraft уже представила першу сумочку, виготовлену паризькими майстрами зі шкіри 

    Культивована шкіра має ряд переваг, говорять у компанії. Вона продукує на 90% менше викидів CO2, на 95% менше відходів і потребує на 80% менше води. Крім того, виробництво традиційної шкіри є енерго- і водоємним процесом, що спричиняє вирубку лісів і втрату біорізноманіття. А під час дублення шкіри тваринного походження виділяються шкідливі для здоров’я хімікати, які можуть завдавати шкоди як майстрам, так і довкіллю. 

    Faircraft використовує майстрів-таксідермістів, які спеціалізуються на люксовій шкірі й досягають високої якості обробки без використання шкідливих речовин.

    Заснована у 2021 році, компанія має два патенти на свої технології тканинної інженерії та продовжує роботу над зниженням витрат і досягненням цінового паритету з традиційною шкірою.

    Протягом наступних двох років Faircraft планує знизити операційні витрати у 5-10 разів

    Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, як 70 компаній намагаються перевинайти шкіру із незвичних матеріалів – бананів, кактусів, листя та зерна.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Камбек комбучі. Українців знову поять «чайним грибом», але тепер технологічним

    Під новою назвою «комбуча» чайний гриб почав завойовувати український ринок кілька років тому. Зараз його виготовляють як мінімум 5...

    У легендарному британському стейк-хаусі подають стейки, надруковані на 3D-принтері

    Запуск відбувся завдяки численним запитам клієнтів, що дотримуються рослинної дієти, пояснює шеф-кухар.«Коли я вперше скуштував Redefine Meat, був вражений»,...

    Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

    У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft Cloud з його генеративним штучним інтелектом та можливостями використання у...

    Зона комфорту з Amazon. Рітейлер відкрив перший в Європі безконтактний супермаркет

    Можливість скупитися продуктами з використанням інноваційних технологій отримали британці. Безконтактна точка продажу розмістилася у торговому центрі Ealing Broadway у...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

    У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

    Може вас зацікавити

    Тримайтеся якнайдалі: як організувати харчовий простір у холодильнику

    Щоб шлунок був у безпеці, а продукти харчування швидко...

    Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

    Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур....

    Вибір редактора
    В продовження теми