У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Французький стартап Faircraft, що займається виробництвом культивованої шкіри і вже співпрацює з великими брендами класу "люкс", залучив $16 млн на розширення.

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.

Faircraft базується в Парижі й вже працює з брендами люксової моди та шкіряних виробів. Компанія використовує клітинну біологію для створення матеріалів з низьким вуглецевим слідом, що можуть застосовуватись у широкому спектрі галузей. 

Культивована шкіра Faircraft виготовляється з клітин шкіри тварин. По суті стартап реплікує структуру і склад традиційної шкіри за допомогою клітинної технології. Цей процес дозволяє створювати матеріал, який за своїми властивостями не поступається традиційній шкірі, але значно менше впливає на навколишнє середовище.

Faircraft уже представила першу сумочку, виготовлену паризькими майстрами зі шкіри 

Культивована шкіра має ряд переваг, говорять у компанії. Вона продукує на 90% менше викидів CO2, на 95% менше відходів і потребує на 80% менше води. Крім того, виробництво традиційної шкіри є енерго- і водоємним процесом, що спричиняє вирубку лісів і втрату біорізноманіття. А під час дублення шкіри тваринного походження виділяються шкідливі для здоров’я хімікати, які можуть завдавати шкоди як майстрам, так і довкіллю. 

Faircraft використовує майстрів-таксідермістів, які спеціалізуються на люксовій шкірі й досягають високої якості обробки без використання шкідливих речовин.

Заснована у 2021 році, компанія має два патенти на свої технології тканинної інженерії та продовжує роботу над зниженням витрат і досягненням цінового паритету з традиційною шкірою.

Протягом наступних двох років Faircraft планує знизити операційні витрати у 5-10 разів

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, як 70 компаній намагаються перевинайти шкіру із незвичних матеріалів – бананів, кактусів, листя та зерна.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

“Залізна людина” вкладається в ферму хробаків, з яких будуть виробляти корми для худоби та риби

Венчурні інвестори стоять у черзі, щоб вкластися у компанію Ynsect SAS, яка вирощуватиме хробаків для виробництва кормів для великої...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних рішень на основі даних у харчовому секторі. Увага проєкту зосереджена на...

Рибний дзень. Два американці за три місяці зірвали на шкірках лосося $1 млн

Джастін Гілберт і Дуглас Рібу – засновники Harmless Harvest – хотіли, щоб їхня справа була пов’язана з морепродуктами, але не знали...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та...

Унікальні високобілкові водорості стануть на третину м’ясом або рибою

Компанія збільшує обсяги виробництва після переходу від пілотного заводу...

У світі росте попит на протеїн із грибів — скоро майже $4 млрд. Дослідження

У період 2023-2029 рр. темпи приросту ринку складатимуть 7,6%...

Стартап створив технологію, яка передаватиме аромати страв для дегустацій на відстані

Процес починається з аналізу обраного аромату за допомогою приладу...

Вибір редактора
В продовження теми