У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Французький стартап Faircraft, що займається виробництвом культивованої шкіри і вже співпрацює з великими брендами класу "люкс", залучив $16 млн на розширення.

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.

Faircraft базується в Парижі й вже працює з брендами люксової моди та шкіряних виробів. Компанія використовує клітинну біологію для створення матеріалів з низьким вуглецевим слідом, що можуть застосовуватись у широкому спектрі галузей. 

Культивована шкіра Faircraft виготовляється з клітин шкіри тварин. По суті стартап реплікує структуру і склад традиційної шкіри за допомогою клітинної технології. Цей процес дозволяє створювати матеріал, який за своїми властивостями не поступається традиційній шкірі, але значно менше впливає на навколишнє середовище.

Faircraft уже представила першу сумочку, виготовлену паризькими майстрами зі шкіри 

Культивована шкіра має ряд переваг, говорять у компанії. Вона продукує на 90% менше викидів CO2, на 95% менше відходів і потребує на 80% менше води. Крім того, виробництво традиційної шкіри є енерго- і водоємним процесом, що спричиняє вирубку лісів і втрату біорізноманіття. А під час дублення шкіри тваринного походження виділяються шкідливі для здоров’я хімікати, які можуть завдавати шкоди як майстрам, так і довкіллю. 

Faircraft використовує майстрів-таксідермістів, які спеціалізуються на люксовій шкірі й досягають високої якості обробки без використання шкідливих речовин.

Заснована у 2021 році, компанія має два патенти на свої технології тканинної інженерії та продовжує роботу над зниженням витрат і досягненням цінового паритету з традиційною шкірою.

Протягом наступних двох років Faircraft планує знизити операційні витрати у 5-10 разів

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, як 70 компаній намагаються перевинайти шкіру із незвичних матеріалів – бананів, кактусів, листя та зерна.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

108Labs створює перший у світі завод з виробництва людського грудного молока

Там перетворюватимуть сировинні інгредієнти та перевірені клітинні лінії на стерильні упаковані клітинні продукти з людського молока та молочну суміш...

На Розточчі варять сири з темним пивом та копченю цибулею

Сироварня розташована в селі Рокитне, поруч з національним парком "Розточчя", де проходить великий європейський вододіл. Майстерня оточена горбистою місцевістю з...

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні, в цьому році HD-group відновила співпрацю з партнерами із Ізраїлю...

Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник культивованої курки в Тель-Авіві, говорить, що існуючі сьогодні продукти потребують...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Їжа за часів блекаутів та інновації наперекір усьому: оголошено спікерів головної агріфуд-події New Food Summit 2024

У топі питань, які найбільше хвилюють виробників, дистриб’юторів харчових...

Найбільша у світі вертикальная ферма нагодує беконом із міцелію мільйон людей

Ферма працює за їх власною запатентованою технологію, і є...

На Закарпатті крафтярі роблять сушлики із м’яса та гарбузів

Це — 100% м’ясо, усушене за допомогою дегідратора на...

Danone анонсував випуск йогурту з відбракованих фруктів

Проект запущений в партнерстві зі стартапом Full Harvest. Це...

Вибір редактора
В продовження теми