Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

Українські сири здобули 8 нагород на міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards 2024.

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі було представлено 4786 сирів із 47 країн світу, серед них — 27 з України. 

“8 нагород — чудовий результат на такому масштабному змаганні. Втретє ми доводимо, що українські сири займають достойне місце на світовому ринку”, — прокоментувала Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese від Ardis Group та суддя від України на World Cheese Awards.

Цього року бронзові нагороди отримали твердий сир “Козячий сир з трюфелем” від “Мукко” зі Львівщини, “Легенда” та “Бікоз” від “Доообра ферма” з Київщини, “Гауда” від “Зінка” з Київщини, сир із білою пліснявою “Говерла” від “Гарбузовий рай” зі Львівщини та напівтвердий сир “Фонді” від “WineTime” з Київщини. Срібло дісталося твердому сиру “Корона” від “Зінка” та ароматизованому сиру “Лопта” від “Мамин сир” із Закарпаття.

Не дивно, що “Лопта” привернула увагу суддів найбільшого сирного конкурсу, говорять експерти. Це – унікальний йогуртовий сир, обваляний у чорному перці та сухому часнику. 

Аби його створити, сироварня поєднала технології швейцарського белпер кнолле та ліванського сиру шанкліш. Готові сирні кульки обвалюють у приправах та настоюють тривалий час в олії, що надає їм ніжного йогуртового смаку з часниковими нотками. 

“Лопта” може зберігатися до двох років, зберігаючи вишукані смакові якості

“Українцям на смак дуже подобається, – говорить виробник. – Симпатичний кружечок рясно обваляний у чорному перці. А сам сир приправлений часником. При визріванні гіркота перцю зникає, і лишається аромат, від якого тече слина”.

Загалом, за три роки участі в проєкті українські сири здобули вже 34 нагороди на міжнародному конкурсі. До речі, про переможців минулого року NEWFOOD писав тут.

Джерела: ProCheese, Мамин сир

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо для виготовлення культивованого курячого жиру для бельгійської компанії Pease of...

Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження дитини. Протягом цього часу молоді матері, які стикаються з проблемою...

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки вони створюють солодощі без цукру та мінімально оброблені для максимального...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Аромат землі та поту: українці готують унікальний сир у попелі

Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному...

Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom...

Розроблено пакування, яке зберігає молоко свіжим до 6 місяців

Карабао — це місцеві водяні буйволи. Вони мають меншу...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів...

Glovo купує у Delivery Hero відразу три бренди в шести країнах

Вказані придбання обійдуться компанії в $208 млн. Угода є...

Вибір редактора
В продовження теми