Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

Українські сири здобули 8 нагород на міжнародному сирному конкурсі World Cheese Awards 2024.

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі було представлено 4786 сирів із 47 країн світу, серед них — 27 з України. 

“8 нагород — чудовий результат на такому масштабному змаганні. Втретє ми доводимо, що українські сири займають достойне місце на світовому ринку”, — прокоментувала Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese від Ardis Group та суддя від України на World Cheese Awards.

Цього року бронзові нагороди отримали твердий сир “Козячий сир з трюфелем” від “Мукко” зі Львівщини, “Легенда” та “Бікоз” від “Доообра ферма” з Київщини, “Гауда” від “Зінка” з Київщини, сир із білою пліснявою “Говерла” від “Гарбузовий рай” зі Львівщини та напівтвердий сир “Фонді” від “WineTime” з Київщини. Срібло дісталося твердому сиру “Корона” від “Зінка” та ароматизованому сиру “Лопта” від “Мамин сир” із Закарпаття.

Не дивно, що “Лопта” привернула увагу суддів найбільшого сирного конкурсу, говорять експерти. Це – унікальний йогуртовий сир, обваляний у чорному перці та сухому часнику. 

Аби його створити, сироварня поєднала технології швейцарського белпер кнолле та ліванського сиру шанкліш. Готові сирні кульки обвалюють у приправах та настоюють тривалий час в олії, що надає їм ніжного йогуртового смаку з часниковими нотками. 

“Лопта” може зберігатися до двох років, зберігаючи вишукані смакові якості

“Українцям на смак дуже подобається, – говорить виробник. – Симпатичний кружечок рясно обваляний у чорному перці. А сам сир приправлений часником. При визріванні гіркота перцю зникає, і лишається аромат, від якого тече слина”.

Загалом, за три роки участі в проєкті українські сири здобули вже 34 нагороди на міжнародному конкурсі. До речі, про переможців минулого року NEWFOOD писав тут.

Джерела: ProCheese, Мамин сир

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже половина (47%) українських власників собак та третина (32%) власників котів...

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив наш борщ від російських зазіхань і започаткував зміни у харчуванні...

Власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь» 

Після невдалих спроб замовити їжу додому, Олександр Соколов відкрив в Одесі перший в Україні онлайн-ресторан Smilefood. Досвіду в ресторанному...

Виробники додають у рослинне м’ясо червоні водорості, щоб імітувати кров

Їхня спільна розробка — інгредієнт на основі червоних мікроводоростей під назвою RepliHue, який замінює синтетичні добавки, зокрема гему, та...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Нетрадиційна орієнтація: 70% споживачів заплатили б за клітинну курятину на четверть більше

Після того, як їм показали фотографії культивованого курячого продукту...

Ринок foodtech у 2020 році: 331 угоди на $8,6 млрд

6 місце: розробник біотехнологій Manus Bio — $ 340...

Магія їжі майбутнього: вперше створили смузі зі шпинату, авокадо та яєчного білку, який виробляють мікроби

Новий коктейль під назвою Pineapple Greens Protein містить біоідентичний...

Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві...

AgriFood Innovation Camp: стартував набір на навчально-менторську програму для агріфуд стартапів

Українські агропродовольчі компанії можуть взяти участь у тримісячному онлайн-буткемпі,...

Вибір редактора
В продовження теми