В Україні виготовляють кошерну сиродавлену олію з розторопші та гарбузів

В Україні з'явився новий виробник сиродавлених олій під брендом Oliacom. Особливістю бренду є використання ароматних інгредієнтів, що надають продуктам унікальні смакові властивості.

Oliacom виготовляє чотири види чистих олій: з насіння льону, гарбузового насіння, розторопші та волоського горіха. 

Окрім того, компанія пропонує ароматизовані варіанти цих олій з додаванням трав, спецій та фруктових нот. Наприклад, серед асортименту є гарбузова олія з часником або часником і базиліком, олія з льону з кмином і чебрецем, а також олія з волоського горіха з лимоном і базиліком. 

Загальний обсяг виробництва Oliacom складає близько 300 пляшок на місяць, але компанія активно працює над збільшенням обсягів і розширенням асортименту. 

У вересні виробник пройшов кошерну сертифікацію, а наступного року має отримати сертифікат Халяль.

Також компанія планує розширити лінійку до десяти видів олій, зокрема внаслідок розробки нових видів ароматизованих та функціональних олій. 

Oliacom говорить, що орієнтується на споживачів, які цінують смак та користь

“Одна з найпопулярніших олій, яку ми виготовляємо та продаємо – з гарбузового насіння”, – ділиться виробник. Вона містить багато вітамінів та корисних жирних кислот, ідеально підходить для салатів і може бути використана як природний антипаразитарний засіб. 

Натомість льняна олія допомагає нормалізувати роботу травної системи та має протизапальні властивості, а олія з розторопші відома своїм позитивним впливом на печінку та загальний метаболізм. 

Нагадаємо, раніше стартап отримав 6 млн євро на завод, який вироблятиме харчову олію із тирси. Використовуючи спеціалізовані дріжджі, компанія перетворює цукри з тирси на харчові жири, зменшуючи вплив на довкілля. Говорять, що технологія виробництва значно швидша та екологічніша, ніж традиційне отримання тієї ж пальмової олії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Одна з найбільших агрокомпаній світу інвестує у переробку водоростей на інноваційну складову рослинного м’яса

«Споживачі вважають продукти з океану модними та корисними для здоров’я», — говорить Ксав'є Мартін, глобальний менеджер по екстрактам морських...

Харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну – шоколад, каші та напої

Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після пандемії: 2 із 3 людей сплять занадто багато або занадто...

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок та молочних консервів. А пізніше розширилась на інші категорії.Сіріл Каррат,...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

На автоматі: Цього року Walmart запустить маршрут доставки повністю без водія

Сума інвестицій не розголошується. Проте відомо, що це є...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши...

Марсіанське меню. Українська компанія «варить» космічний борщ та сублімує йогурти

Космічні банани, космічний борщ та навіть омлет. І космос...

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи,...

Французький стартап створив надпоживне веганське молоко з водоростей

Очолюваний жінками стартап мав на меті запропонувати споживачам альтернативний...

Вибір редактора
В продовження теми