Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Як звичні для нас продукти можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю чотирилапого

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже половина (47%) українських власників собак та третина (32%) власників котів досі покладаються на самостійно складений домашній раціон для своїх чотирилапих друзів. Ще 25% просто діляться з тваринами їжею «зі столу». Проте експерти застерігають: те, що смачне та корисне для людини, може становити серйозну загрозу для здоров’я домашніх улюбленців.

Тож, чому їжа «зі столу» — не найкраще рішення для здоров’я, довголіття та добробуту вашого улюбленця? Відповідає ветеринарний лікар:

 Небезпечні інгредієнти можуть завдати шкоди здоров’ю тварини  

Здавалося б, що може бути природнішим за їжу з нашого столу? Ветеринарні лікарі та нутриціологи застерігають: людські страви можуть містити інгредієнти, які шкодять здоров’ю чотирилапих. Цукор, сіль, спеції та жири, які зазвичай присутні у нашій їжі, здатні порушити роботу травної та серцево-судинної систем тварини. До того ж неконтрольоване споживання такої їжі часто призводить до ожиріння — проблеми, яка стає дедалі поширенішою серед домашніх улюбленців. 

Цукор, сіль, спеції та жири, які зазвичай присутні у нашій їжі, здатні порушити роботу травної та серцево-судинної систем тварини.

Складно забезпечити правильний баланс поживних речовин

Чи можна самостійно скласти збалансований раціон для домашнього улюбленця? Теоретично так, але це потребує глибоких знань про потреби тварини та консультації з нутриціологом. Відповідні раціони складаються з урахуванням віку, породи, рівня активності та інших фізіологічних особливостей улюбленця. Значно простіше та безпечніше обрати якісний повнораціонний корм, який вже містить усі необхідні поживні речовини у необхідній кількості та співвідношенні. Проконсультуйтеся з вашим ветеринарним лікарем щодо вибору корму та розміру порцій —  так ви будете впевнені, що ваш улюбленець отримує все необхідне.

Формування шкідливих поведінкових звичок 

Окрім безпосередньої загрози здоров’ю, годування «зі столу» негативно впливає і на поведінку тварини. Навіть невинний, на перший погляд, шматочок зі столу може сформувати небажані звички. Коли ви ділитесь своєю їжею з улюбленцем, він починає сприймати весь ваш раціон як свій, що може призвести до небезпечних наслідків. Наприклад, якщо на підлогу впаде токсичний для тварин шоколад – вихованець, звиклий до їжі «зі столу», не вагаючись його з’їсть.

Ризик отруєння звичними для людини продуктами

І це далеко не єдина небезпека, яка чатує на вашого улюбленця на кухні. Звичні для нас продукти — від ранкової кави та чаю до корисних авокадо, родзинок і цибулі —  можуть стати причиною серйозного отруєння.

Навіть такі, здавалося б, безпечні речі як жувальна гумка (через вміст ксиліту), дріжджове тісто чи кісточки фруктів можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю чотирилапого.

«Не варто експериментувати зі здоров’ям улюбленця використовуючи годування «зі столу». Це не прояв турботи, а швидше ризик для здоров’я. Кожен вид тварин має свої унікальні потреби в поживних речовинах, і забезпечити їх за допомогою звичайної людської їжі без відповідних знань або порад спеціаліста-нутриціолога може виявитися надскладним завданням. Натомість професійно розроблені, збалансовані корми, які є результатом  багаторічних досліджень та роботи експертів з харчування тварин забезпечують тварину необхідними поживними речовинами в достатній кількості», — говорить Олександр Айшпур, лікар ветеринарної медицини, експерт з наукових комунікацій Royal Canin

Раніше ми писали, як стартап створив веганський корм для котів, який запобігає раку. А також як першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин.

Як світовий виробник кормів для тварин Royal Canin допомагає реабілітуватися тисячам ветеранів та ВПО можна почитати тут.

Джерело: пресслужба Royal Canin в Україні

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті Є — вихідці з Оксфордського університету. Вони зустрілися на кафедрі...

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати» їх разом у кінцевий продукт, як, наприклад, рибу чи м’ясо....

Рослинна їжа вийде за рамки імітації м’яса — тренди з останньої виставки інноваційної їжі

Рослинні продукти майбутнього вийдуть за рамки імітації їжі тваринного походження. Зі зростанням кількості споживачів, для яких м’ясо не є...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і...

Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом...

Піонер сегменту рослинної їжі іде на IPO. У планах — новий завод та нові продукти

IPO розпочнеться в найближчі місяці на Франкфуртській фондовій біржі...

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а...

Вибір редактора
В продовження теми