Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Як звичні для нас продукти можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю чотирилапого

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже половина (47%) українських власників собак та третина (32%) власників котів досі покладаються на самостійно складений домашній раціон для своїх чотирилапих друзів. Ще 25% просто діляться з тваринами їжею «зі столу». Проте експерти застерігають: те, що смачне та корисне для людини, може становити серйозну загрозу для здоров’я домашніх улюбленців.

Тож, чому їжа «зі столу» — не найкраще рішення для здоров’я, довголіття та добробуту вашого улюбленця? Відповідає ветеринарний лікар:

 Небезпечні інгредієнти можуть завдати шкоди здоров’ю тварини  

Здавалося б, що може бути природнішим за їжу з нашого столу? Ветеринарні лікарі та нутриціологи застерігають: людські страви можуть містити інгредієнти, які шкодять здоров’ю чотирилапих. Цукор, сіль, спеції та жири, які зазвичай присутні у нашій їжі, здатні порушити роботу травної та серцево-судинної систем тварини. До того ж неконтрольоване споживання такої їжі часто призводить до ожиріння — проблеми, яка стає дедалі поширенішою серед домашніх улюбленців. 

Цукор, сіль, спеції та жири, які зазвичай присутні у нашій їжі, здатні порушити роботу травної та серцево-судинної систем тварини.

Складно забезпечити правильний баланс поживних речовин

Чи можна самостійно скласти збалансований раціон для домашнього улюбленця? Теоретично так, але це потребує глибоких знань про потреби тварини та консультації з нутриціологом. Відповідні раціони складаються з урахуванням віку, породи, рівня активності та інших фізіологічних особливостей улюбленця. Значно простіше та безпечніше обрати якісний повнораціонний корм, який вже містить усі необхідні поживні речовини у необхідній кількості та співвідношенні. Проконсультуйтеся з вашим ветеринарним лікарем щодо вибору корму та розміру порцій —  так ви будете впевнені, що ваш улюбленець отримує все необхідне.

Формування шкідливих поведінкових звичок 

Окрім безпосередньої загрози здоров’ю, годування «зі столу» негативно впливає і на поведінку тварини. Навіть невинний, на перший погляд, шматочок зі столу може сформувати небажані звички. Коли ви ділитесь своєю їжею з улюбленцем, він починає сприймати весь ваш раціон як свій, що може призвести до небезпечних наслідків. Наприклад, якщо на підлогу впаде токсичний для тварин шоколад – вихованець, звиклий до їжі «зі столу», не вагаючись його з’їсть.

Ризик отруєння звичними для людини продуктами

І це далеко не єдина небезпека, яка чатує на вашого улюбленця на кухні. Звичні для нас продукти — від ранкової кави та чаю до корисних авокадо, родзинок і цибулі —  можуть стати причиною серйозного отруєння.

Навіть такі, здавалося б, безпечні речі як жувальна гумка (через вміст ксиліту), дріжджове тісто чи кісточки фруктів можуть завдати серйозної шкоди здоров’ю чотирилапого.

«Не варто експериментувати зі здоров’ям улюбленця використовуючи годування «зі столу». Це не прояв турботи, а швидше ризик для здоров’я. Кожен вид тварин має свої унікальні потреби в поживних речовинах, і забезпечити їх за допомогою звичайної людської їжі без відповідних знань або порад спеціаліста-нутриціолога може виявитися надскладним завданням. Натомість професійно розроблені, збалансовані корми, які є результатом  багаторічних досліджень та роботи експертів з харчування тварин забезпечують тварину необхідними поживними речовинами в достатній кількості», — говорить Олександр Айшпур, лікар ветеринарної медицини, експерт з наукових комунікацій Royal Canin

Раніше ми писали, як стартап створив веганський корм для котів, який запобігає раку. А також як першій компанії у світі дозволили вирощувати лабораторне м’ясо для домашніх тварин.

Як світовий виробник кормів для тварин Royal Canin допомагає реабілітуватися тисячам ветеранів та ВПО можна почитати тут.

Джерело: пресслужба Royal Canin в Україні

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльтяни розробили «м’ясний» горох, і прагнуть підкорити ринок рослинної їжі

Зокрема, підрозділ інгредієнтів компанії Meatless Farm буде співпрацювати Equinom для комерціалізації «нових інгредієнтів» з використанням удосконалених сортів жовтого гороху,...

Точна ферментація: створили солодкий протеїн, що замінить цукор

Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю та Африки. Раніше такі білки практично не застосовувались через особливості...

Вчені взялися надрукувати рибу без кісток — за допомогою водоростей, стовбурових клітин та струму

Команда вчених приступила до розробки інноваційної технології вирощування філе риби без кісток з використанням водоростей та клітин морського окуня.Проект...

Український бренд створив джин, від якого немає похмілля

Spicer – один із перших українських брендів, що створює алкогольні напої на власному спирті, і єдиний, що використовує для...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Дизайнерка з Іспанії перетворює харчові відходи на засоби по догляду за шкірою

Віра виготовляє продукти по догляду за шкірою із фруктів,...

Технологи за допомогою мікробного бродіння відтворили смак фіалки та драконового фрукта

Sensegen отримала шість «справжніх фруктових» смаків для харчових продуктів...

Найбільший виробник канабісу в Ізраїлі розробив харчові добавки з коноплею та грибами. «Веселий перекус».

Спільне пілотне виробництво включатиме дослідницькі групи компаній, які разом...

Bunge розробила дитячу суміш, яка імітує материнське молоко китаянок

Згідно із заявою  компанії, новий інгредієнт розроблено на основі...

Українці роблять унікальні продукти із в’єтнамського органічного горіху

Сімейне виробництво заснувало подружжя веганів – Василь Трачук та...

Вибір редактора
В продовження теми