Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Херсонський маслозавод почав виготовляти грецький сир фетакса, який вважається середземноморським варіантом бринзи.

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію

На смак він нагадує популярний крем-сир «Філадельфія», але вирізняється щільнішою текстурою, що дозволяє легко нарізати його та використовувати у салатах, закусках чи як самостійну страву.

Фетакса містить підвищену концентрацію кальцію, який сприяє зміцненню кісток, та рибофлавін, необхідний для нормальної роботи щитоподібної залози, утворення червоних кров’яних тілець і підтримки репродуктивної функції, зазначають у компанії. Сир пропонує широкий вибір смаків – від середземноморських відтінків з оливками чи паприкою до пікантних комбінацій з перцем.

Більшість асортименту сирів Херсонського маслозаводу складають тверді сири. Проте підприємство також виготовляє інші унікальні продукти, як-от сирні кульки лабне. Кульки у маринаді на основі олії зі спеціями споживають у вигляді закусок або як доповнення до хліба.

Нагадаємо, що раніше компанія «Дубномолоко» (ТМ «КОМО») здивувала сироманів новим форматом — сиром у стіках. Сир створено як снек до ранкової кави, і компанія сподівається, що він стане новим щоденним ритуалом для українців. До речі, окрім традиційного сиру та сиру у стіках, «КОМО» виготовляє безліч інших унікальних продуктів. Наприклад, squizze cheese, серед яких є сир із чорною та червоною ікрою.  

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Біл Ґейтс не причім. «Чіп» на руці підбере ідеальне меню для кожного

Технологічний підхід обіцяє поліпшити метаболізм, підвищити рівень енергії та створити персональну дорожню карту для покращення здоров’я користувача.Відслідковуючи, як змінюється...

Естонський стартап створив перше у світі молоко із насіння соняшнику

Ця інновація відповідає вимогам сучасного ринку щодо екологічності та зниження впливу на довкілля, а також  пропонує унікальний продукт, який...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks, акціонер компаній HD-group...

Штучний інтелект розробив формулу лабораторного какао. Ціни б’ють рекорди.

Ізраїльський стартап Celleste Bio працює над створенням клітинного какао, що може стати важливим рішенням у боротьбі з кліматичними викликами...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Солому із рисових плантацій перетворили на міцну упаковку для гарячої їжі

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з...

Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник...

Виробник веганського меду удосконалив технологію та готується до запуску в Європі

Рік тому компанія провела два стартові раунди залучення інвестицій...

Чай та кава майбутнього: допомагає мислити та береже від депресії

Brainjava — це колекція високоякісної збагаченої кави та чаю,...

Вибір редактора
В продовження теми