Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Херсонський маслозавод почав виготовляти грецький сир фетакса, який вважається середземноморським варіантом бринзи.

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію

На смак він нагадує популярний крем-сир «Філадельфія», але вирізняється щільнішою текстурою, що дозволяє легко нарізати його та використовувати у салатах, закусках чи як самостійну страву.

Фетакса містить підвищену концентрацію кальцію, який сприяє зміцненню кісток, та рибофлавін, необхідний для нормальної роботи щитоподібної залози, утворення червоних кров’яних тілець і підтримки репродуктивної функції, зазначають у компанії. Сир пропонує широкий вибір смаків – від середземноморських відтінків з оливками чи паприкою до пікантних комбінацій з перцем.

Більшість асортименту сирів Херсонського маслозаводу складають тверді сири. Проте підприємство також виготовляє інші унікальні продукти, як-от сирні кульки лабне. Кульки у маринаді на основі олії зі спеціями споживають у вигляді закусок або як доповнення до хліба.

Нагадаємо, що раніше компанія «Дубномолоко» (ТМ «КОМО») здивувала сироманів новим форматом — сиром у стіках. Сир створено як снек до ранкової кави, і компанія сподівається, що він стане новим щоденним ритуалом для українців. До речі, окрім традиційного сиру та сиру у стіках, «КОМО» виготовляє безліч інших унікальних продуктів. Наприклад, squizze cheese, серед яких є сир із чорною та червоною ікрою.  

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені створили упаковку, яка змінює колір, коли псуються продукти

Упаковка виготовлена з перероблених відходів фруктів, таких як насіння авокадо, дуріана та джекфрута, що робить її екологічно безпечною та...

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на полицях більш здорову, натуральну та екологічно чисту їжу. Тенденція змушує виробників...

За наступні сім років ринок веганського масла виросте до $3 млрд. Дослідження

За дослідженням ResearchAndMarkets, ринок веганського вершкового масла очікує значний підйом протягом 2023-2030 рр. Продукт стане більш доступним у супермаркетах...

Корейці за допомогою точного бродіння створили досконалий сир з вівса

Минулого року Armored Fresh залучила $23 млн інвестицій, щоб розширити наявну лінійку популярних закусок в американському стилі.Компанія стверджує, що...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

23 нові компанії почали культивувати м’ясо. Інвестиції б’ють рекорди

Всього вирощуванням м'ясних культур займається 76 компаній — на...

Лід, полуниця та чилі: світова мережа кав’ярень презентувала незвичний лимонад

Крім звичних інгредієнтів лимонад Starbucks містить добру порцію суміші...

Йогурт з кісточок абрикосів — інноваційний продукт нового року

Продукт має горіховий, вершковий смак та вже перевірений на...

Штучний інтелект створив замінник м’яса морських черепах

Для цього NotCo заручилася технологіями штучного інтелекту та великим...

Австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки

Винокурню власники ферми створили як екологічний спосіб переробки відходів...

Вибір редактора
В продовження теми