Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Херсонський маслозавод почав виготовляти грецький сир фетакса, який вважається середземноморським варіантом бринзи.

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію

На смак він нагадує популярний крем-сир «Філадельфія», але вирізняється щільнішою текстурою, що дозволяє легко нарізати його та використовувати у салатах, закусках чи як самостійну страву.

Фетакса містить підвищену концентрацію кальцію, який сприяє зміцненню кісток, та рибофлавін, необхідний для нормальної роботи щитоподібної залози, утворення червоних кров’яних тілець і підтримки репродуктивної функції, зазначають у компанії. Сир пропонує широкий вибір смаків – від середземноморських відтінків з оливками чи паприкою до пікантних комбінацій з перцем.

Більшість асортименту сирів Херсонського маслозаводу складають тверді сири. Проте підприємство також виготовляє інші унікальні продукти, як-от сирні кульки лабне. Кульки у маринаді на основі олії зі спеціями споживають у вигляді закусок або як доповнення до хліба.

Нагадаємо, що раніше компанія «Дубномолоко» (ТМ «КОМО») здивувала сироманів новим форматом — сиром у стіках. Сир створено як снек до ранкової кави, і компанія сподівається, що він стане новим щоденним ритуалом для українців. До речі, окрім традиційного сиру та сиру у стіках, «КОМО» виготовляє безліч інших унікальних продуктів. Наприклад, squizze cheese, серед яких є сир із чорною та червоною ікрою.  

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ірландці створили морозиво із легендарного пива

Морозиво містить 5% алкоголю за об’ємом і продається лише тим, хто старше 21 року.Тим, хто ніколи не чув про...

Стартап виготовляє зі спіруліни морозиво, йогурти та навіть консерви

Зі спіруліни виготовляють морозиво, йогурти, сир та навіть консерви.Після отримання сертифікації від міжнародних організацій, яка підтверджує якість та екологічність...

Німці розширяють вирощування лабораторної риби і планують зробити її масовим продуктом

«Компанія оптимізує свої клітинні лінії для омега-3, вмісту жирів для оптимально збалансованого продукту», — повідомив Себастьян Рейкерс, співзасновник та...

Стартап вирощує незвичайне «м’ясо» для котлет на овочевих шкірках

Це – новий тип білка, який слугує альтернативою як м'ясу, так і рослинним продуктам, при цьому має текстуру, яка...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Фіни тестують пиво та горілку з вуглекислого газу. Виробництво — з наступного року

Зараз Aircohol разом із фінською алкогольною компанією Brukett розробляються...

Розроблено пакування, яке зберігає молоко свіжим до 6 місяців

Карабао — це місцеві водяні буйволи. Вони мають меншу...

Український бренд запустив виробництво йогурту-соусу зі смаком томату, базиліку, огірка та кропу

Молокія запустила виробництво та продаж інноваційного продукту — йогурт&соус,...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів,...

Вибір редактора
В продовження теми