Фуа-гра із клітин японських перепілок: лабораторне м’ясо вперше дісталося Гонконгу

Австралійська компанія Vow створила культивовану фуа-гру із клітин японських перепілок і запустила продажі у Гонконзі. Це перший комерційний продаж культивованого м'яса в регіоні.

Компанія Vow представила продукт під назвою Forged Gras, який є альтернативою люксовій делікатесній фуа-грі, виготовленій шляхом вирощування клітин японських перепілок. 

Forged Gras продаватимуть у Гонконзі, що робить його першим культивованим м’ясним продуктом, комерційно доступним у цьому регіоні. 

Цей запуск також закріплює статус Vow як першої компанії, яка продає кілька культивованих м’ясних продуктів на різних ринках, після дебюту Forged Parfait у Сінгапурі раніше цього року.

На відміну від традиційної фуа-гри, яка зіткнулася з численними заборонами через етичні та екологічні проблеми, Forged Gras пропонує переосмислену версію страви. Продукт створений без забою тварин і імітує багату текстуру жирної печінки, додаючи при цьому тонкий смаковий профіль, характерний для перепілки.

Forged Gras, разом із Forged Parfait, тепер буде подаватися в обраних ресторанах Гонконгу, що є важливим кроком для Vow та індустрії культивованого м’яса загалом. До цього продукція компанії була доступна лише у Сінгапурі, де вона дебютувала у квітні 2024-го. 

Vow заявляє, що на даний момент є єдиною компанією у світі, яка активно пропонує культивоване м’ясо на регулярній основі

До речі, прогнозується, що ринок альтернативної фуа-гри, який включає рослинні та культивовані варіанти, зростатиме на 5,8% щороку до 2034 року, у зв’язку з ростом заборон на традиційну фуа-гру в Європі та інших регіонах. 

Нагадаємо, французька Gourmey зібрала $10 млн на лабораторну фуа-гру ще у 2021 році. 

Минулого року рослинний бренд Aberyne також запропонував ринку веганський варіант делікатесу – із горіхів кеш’ю, масла какао та кокосової олії. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Молоко, м’ясо, яйця та морепродукти з пробірки: в США будують конвеєр для їжі майбутнього

Великий завод планується запустити у 2025 році. Він буде зосереджений на альтернативних білках – рослинній, мікробній та клітинній їжі.На...

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає дійсно як куряче – зі “справжнім” жовтком та білком. Його...

Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула вартість на 20% у США, але цьому є межа», – сказав...

Виробники їжі можуть отримати до 1 млн грн на зменшення викидів вуглецю

У межах проєкту «Power Up!» бізнеси, що постраждали внаслідок війни, зможуть отримати до 1 млн грн.Фінансування проєкту забезпечать уряди...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Стартап смажить популярні снеки із черв`яків та продає на вулицях

Харчова цінність інноваційних продуктів перевершує звичну м’ясну чи рослинну...

Danone поїть українців інноваційним молоком із вівса, кукурудзи та лісових горіхів

Українські споживачі уже можуть знайти широкий асортимент напоїв і...

Вчені виростять у лабораторії персики, вишні та яблука. Без дерев

Випробування стартували з клітин чорниці, яблук, вишні, фейхоа, персиків,...

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі,...

Європейський проєкт друкує автозапчастини із кукурудзи, лимонів та мигдальної шкаралупи

Це демонструє проєкт BARBARA, який фінансується Європейською комісією та...

Вибір редактора
В продовження теми