Фуа-гра із клітин японських перепілок: лабораторне м’ясо вперше дісталося Гонконгу

Австралійська компанія Vow створила культивовану фуа-гру із клітин японських перепілок і запустила продажі у Гонконзі. Це перший комерційний продаж культивованого м'яса в регіоні.

Компанія Vow представила продукт під назвою Forged Gras, який є альтернативою люксовій делікатесній фуа-грі, виготовленій шляхом вирощування клітин японських перепілок. 

Forged Gras продаватимуть у Гонконзі, що робить його першим культивованим м’ясним продуктом, комерційно доступним у цьому регіоні. 

Цей запуск також закріплює статус Vow як першої компанії, яка продає кілька культивованих м’ясних продуктів на різних ринках, після дебюту Forged Parfait у Сінгапурі раніше цього року.

На відміну від традиційної фуа-гри, яка зіткнулася з численними заборонами через етичні та екологічні проблеми, Forged Gras пропонує переосмислену версію страви. Продукт створений без забою тварин і імітує багату текстуру жирної печінки, додаючи при цьому тонкий смаковий профіль, характерний для перепілки.

Forged Gras, разом із Forged Parfait, тепер буде подаватися в обраних ресторанах Гонконгу, що є важливим кроком для Vow та індустрії культивованого м’яса загалом. До цього продукція компанії була доступна лише у Сінгапурі, де вона дебютувала у квітні 2024-го. 

Vow заявляє, що на даний момент є єдиною компанією у світі, яка активно пропонує культивоване м’ясо на регулярній основі

До речі, прогнозується, що ринок альтернативної фуа-гри, який включає рослинні та культивовані варіанти, зростатиме на 5,8% щороку до 2034 року, у зв’язку з ростом заборон на традиційну фуа-гру в Європі та інших регіонах. 

Нагадаємо, французька Gourmey зібрала $10 млн на лабораторну фуа-гру ще у 2021 році. 

Минулого року рослинний бренд Aberyne також запропонував ринку веганський варіант делікатесу – із горіхів кеш’ю, масла какао та кокосової олії. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Їстівне чорнило для друку на тістечках визнали кошерним

Хоча їстівне чорнило принтерів Eddie завжди було кошерним, виробник зазначає, що слідування правилам виготовлення та постачання кошерного чорнила недостатньо,...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли...

Вчені вперше надрукували товсте філе лабораторного окуня, на черзі – сліпі тести

Спочатку дослідники створювали тонкі скибочки сашимі, але завдяки подальшому розвитку технології їм вдалося виготовити філе завтовшки до шести сантиметрів. Філе...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Щось шкварчить. Українці створили цукерки з чилі і без жодних підсолоджувачів

Це далеко не повний асортимент YARO, яка спеціалізується на...

Із вівса та водоростей: ринок рослинного молока подвоїться до 2030 року

На сьогодні ринок рослинної молочної продукції оцінюється в $12,6...

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й...

Вчені переробили кавову гущу на біорозкладану плівку для упаковки їжі

Вчені “витягли” із кавової гущі лігноцелюлозний залишок та переробили...

Ринок foodtech у 2020 році: 331 угоди на $8,6 млрд

6 місце: розробник біотехнологій Manus Bio — $ 340...

Вибір редактора
В продовження теми