Україна відновила рекорд з експорту замороженої малини

У сезоні 2024/25 років Україна продовжує нарощувати експорт замороженої малини, наздоганяючи світових лідерів

За даними аналітиків EastFruit, у жовтні 2024 року український експорт замороженої малини зріс майже на 19% порівняно з вереснем і досяг рекордного рівня за весь рік, сягнувши понад $3,8 млрд. 

Загалом із початку року обсяг експорту склав майже $34,6 млрд

За інформацію аналітиків EastFruit, попри війну, Україна  впевнено наздоганяє Сербію та Польщу в експорті замороженої малини та ожини. З липня по вересень обсяг експорту досяг рекордних 28 000 т, що є новим рекордом для цього періоду року. Таким чином, експорт зріс на 36% до того ж самого періоду минулого року та на 45% порівняно з 2022 роком. 

Експерти зазначають, що зростання експорту відбувається на тлі чисельних повідомлень фермерів про зниження врожаю малини у 2024 році.

Польща залишається основним ринком збуту української замороженої малини, але її частка зменшується. «Україна поступово починає виходити із замороженою малиною напряму на традиційні для Польщі ринки збуту, такі як Німеччина та Франція. Наприклад, в цьому сезоні частка ринку Німеччини в експорті замороженої малини з України вже перевищує 20%», – говорить Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту ФАО.

Перші партії української замороженої малини вже відправлено до США та Канади. Навіть Сербія, світовий лідер з експорту малини, у вересні закупила значну партію української продукції для подальшого реекспорту.

Серед головних ринків збуту для української малини на початку сезону також є Чехія, Литва, Австрія, Бельгія та Італія. 

Зазначається, що цього року українські фермери менше скаржаться на низькі ціни на малину, що є передбачуваним, враховуючи традиційну циклічність цін на цей вид продукції на світовому ринку.

Раніше, ми писали, як поповнити запаси природним чином та подолати дефіцит вітамінів у зимовий період.  Зокрема, спеціалісти рекомендують вживати заморожені фрукти та ягоди (малина та чорна смородина зменшують ризики розвитку дефіциту аскорбінової кислоти, завдяки їм нормалізується робота імунної системи).

Джерело: EastFruit

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бургери з шоколадом та морозиво, полите кетчупом: сучасна їжа, яка приголомшує

Намагаючись вразити споживачів незвичайними смаковими комбінаціями, компанії часто отримували справжні факапи. Тим не менш, продовжували дивувати світ.Ось найшаленіші поєднання...

Samsung створила робота, який прибере речі, сервірує стіл, завантажить посудомийку та принесе вино

Робот має один маніпулятор з трьома шарнірами (умовно в плечі, лікті і на зап'ясті) — з клешнею, яка здатна...

“We’ve started transforming from artisans to a foodtech company.” Dmytro Borysov – on trends in the restaurant business.

The coronavirus crisis has disrupted the restaurant business. New services, formats, and technological solutions allowed them to survive when...

Йогурт з кісточок абрикосів — інноваційний продукт нового року

Продукт має горіховий, вершковий смак та вже перевірений на тестових ринках. Йогурт з абрикосових кісточок – не перший продукт Kern...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від...

Бельгійці створили «спортивне» пиво — з вітамінами та протеїном

З новим пивом компанія прагне розширити свою цільову аудиторію. До...

В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки...

Стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто

Род Льюїс, генеральний директор компанії, говорить, що разом з...

Вибір редактора
В продовження теми