Україна відновила рекорд з експорту замороженої малини

У сезоні 2024/25 років Україна продовжує нарощувати експорт замороженої малини, наздоганяючи світових лідерів

За даними аналітиків EastFruit, у жовтні 2024 року український експорт замороженої малини зріс майже на 19% порівняно з вереснем і досяг рекордного рівня за весь рік, сягнувши понад $3,8 млрд. 

Загалом із початку року обсяг експорту склав майже $34,6 млрд

За інформацію аналітиків EastFruit, попри війну, Україна  впевнено наздоганяє Сербію та Польщу в експорті замороженої малини та ожини. З липня по вересень обсяг експорту досяг рекордних 28 000 т, що є новим рекордом для цього періоду року. Таким чином, експорт зріс на 36% до того ж самого періоду минулого року та на 45% порівняно з 2022 роком. 

Експерти зазначають, що зростання експорту відбувається на тлі чисельних повідомлень фермерів про зниження врожаю малини у 2024 році.

Польща залишається основним ринком збуту української замороженої малини, але її частка зменшується. «Україна поступово починає виходити із замороженою малиною напряму на традиційні для Польщі ринки збуту, такі як Німеччина та Франція. Наприклад, в цьому сезоні частка ринку Німеччини в експорті замороженої малини з України вже перевищує 20%», – говорить Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту ФАО.

Перші партії української замороженої малини вже відправлено до США та Канади. Навіть Сербія, світовий лідер з експорту малини, у вересні закупила значну партію української продукції для подальшого реекспорту.

Серед головних ринків збуту для української малини на початку сезону також є Чехія, Литва, Австрія, Бельгія та Італія. 

Зазначається, що цього року українські фермери менше скаржаться на низькі ціни на малину, що є передбачуваним, враховуючи традиційну циклічність цін на цей вид продукції на світовому ринку.

Раніше, ми писали, як поповнити запаси природним чином та подолати дефіцит вітамінів у зимовий період.  Зокрема, спеціалісти рекомендують вживати заморожені фрукти та ягоди (малина та чорна смородина зменшують ризики розвитку дефіциту аскорбінової кислоти, завдяки їм нормалізується робота імунної системи).

Джерело: EastFruit

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський виробник інвестував мільйони у виробництво жуйок з пребіотиками із фруктів та овочів

Будівництво об’єкта площею 11 тис. квадратних метрів вже розпочато. Очікується, що новий завод, котрий повністю запрацює до середини 2023...

Сінгапурська компанія розробила автоматизовані біореактори для вирощування лабораторного м’яса

Сінгапурська SingCell, заснована у 2020 році, розробила повністю автоматизовані промислові біореактори для виробництва клітинного м’яса. Місія стартапу – знизити...

Легендарний виробник фастфуду випустив парфуми з запахом смаженої курки

Парфуми доступні клієнтам в Іспанії й продаються як додатковий товар у закладах швидкого харчування. Назва парфумів Eau D'uardo – це...

Перший в Україні онлайн-супермаркет збільшив оборот в 15 разів і планує вихід за кордон

Foodex24 створив IT-бізнесмен із Запоріжжя Владислав Савченко — засновник компанії Powercode та президент Європейської асоціації програмної інженерії.Онлайн-супермаркет з’явився на...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Сінгапур запускає перший у світі промисловий центр з виробництва рослинного м’яса

У Сінгапурі, який першим у світі законодавчо затвердив культивовану...

Вчені надрукували кальмарів з водоростей та відходів виробництва локшини

Отримані кільця кальмара вирізняються своїм вмістом білка. Їх можна...

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і...

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен...

Їжа майбутнього: які тренди впливають на те, як ми будемо харчуватися?

Коли ми говоримо про їжу майбутнього, то маємо на...

Вибір редактора
В продовження теми