Про це розповів Юрій Кузьм’як, заступник генерального директора Enzym Food & Feed Solutions, передає AgroPortal.ua.
«Цьогоріч ми пропонуємо кілька інноваційних продуктів. Це, зокрема, активні дріжджі KluActive, які вже показали свою ефективність у збереженні та підвищенні продуктивності для всіх видів тварин. Ще один продукт — NutriPal. Це кормова добавка, що є натуральним покращувачем смаку та легкозасвоюваним джерелом білка і вітамінів», — зазначив він.
Юрій Кузьм’як додав, що глобально індустрія рухається до того, аби скоротити, а на перспективу — припинити використання антибіотиків у тваринництві. Законодавство спонукає, і популярність таких продуктів зростає.
«Простір для розширення нашого потенціалу доволі великий: багато клієнтів шукають замінники антибіотиків і альтернативу конкурентам, аби отримати той самий рівень якості за кращою ціною. Сьогодні у лінійці Enzym Feed Solutions 15 продуктів. Це постбіотики, пробіотики, пребіотики та симбіотики. Але на цьому не зупиняємося — є низка нових продуктів на стадії розробки завдяки власному R&D центру», — відмітив Юрій Кузьм’як.
Enzym Group – одна з найстійкіших біотехнологічних компаній у Східній Європі. Сімейний бізнес у другому поколінні української родини підприємців Вовк. Глобально розвиває чотири бізнес-напрямки: Food Solutions, Feed Solutions, Alcohol Solutions, Bakery Solutions — для підвищення рівня життя людей, впроваджуючи біотехнології у їхнє повсякдення.
Команда налічує понад 500 ензимівців, включно з понад 20 науковцями у власному R&D центрі, пілотною лінією та сенсорною панеллю.
Нагадаємо, що компанія Enzym Group увійшла до рейтингу 25 найкращих інноваційних компаній за версією NEWFOOD.ua.
У 2023 році, в умовах повномасштабного вторгнення, Enzym Group запустила в Україні нове біотехнологічне виробництво LinkCell, де виготовляє функціональні продукти. Це повністю автоматизований інноваційний завод LinkCell, яким за потреби може управляти одна людина лише за допомогою смартфона. Обидва заводи компанії забезпечують до 60 000 тонн продукції на рік.
Про інноваційні продукти на українському та міжнародному ринку, чи готові споживачі до нової їжі, як зробити українську харчову промисловість ще більш інноваційною, та коли сюди прийдуть закордонні інвестори можна почитати в інтерв’ю зі співвласницею Enzym Group, Оленою Вовк.