Стартап створив технологію, яка передаватиме аромати страв для дегустацій на відстані

Компанія Osmo зробила прорив у технологіях передачі запахів, оголосивши про розробку унікальної системи цифрової «телепортації» ароматів. Завдяки використанню штучного інтелекту, інноваційна технологія дозволяє створити цифрову карту запаху, яку можна відтворити за допомогою спеціального пристрою в будь-якому місці світу.

Процес починається з аналізу обраного аромату за допомогою приладу GCMS (газова хроматографія з мас-спектрометрією). Якщо це рідина, її вводять безпосередньо в прилад, а для твердих об’єктів, як-от фрукт чи квітка, використовується метод збору запаху з повітря навколо об’єкта. Прилад аналізує склад запаху на молекулярному рівні та завантажує отримані дані у хмару, де вони обробляються інструментами штучного інтелекту. Результатом є координата на так званій Principal Odor Map – карті запахів, яка слугує рецептом для створення аромату.

Далі ці дані передаються на спеціальний роботизований пристрій, який формує запах, використовуючи комбінацію різних ароматизаторів. Таким чином, запах не лише фіксується, але й може бути відтворений у будь-якому іншому місці з абсолютною точністю.

Ця технологія має значний потенціал для різних галузей – від харчової промисловості до парфумерії. Наприклад, вона може дозволити передавати аромати нових страв для дегустацій або навіть створювати унікальні сенсорні ефекти в маркетингу.

Засновник Osmo Алекс Вілчко пояснює, що інновація змінює уявлення про передачу сенсорного досвіду. Вона може зробити те, що раніше вважалося фантастикою, реальною частиною повсякденного життя. Завдяки штучному інтелекту Osmo вдалося скоротити час і зусилля, необхідні для аналізу і відтворення запахів, у десятки разів.

Osmo не єдина компанія, яка працює у цьому напрямку, але її підхід до «телепортації» запахів виводить технологію на новий рівень. 

Нагадаємо, раніше рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці випустили «протеїнову каву» у стіках — одна кава замінює яйце

Продукція Ultimate Paleo Protein виготовляється з гіпоалергенного та високоефективного порошку яловичого білка, котрий чудово засвоюється та є прекрасною альтернативою...

Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів

Загальна сума інвестицій у стартап з моменту заснування сім років тому складає $365 млн “Ми використаємо фінансування для різноманітних цілей,...

Піонер ринку культивованого м’яса отримав мільйони від Alibaba та готується захопити ринок Китаю

Компанія Eat Just, що першою у світі почала продавати та навіть доставляти додому культивоване м’ясо, а пізніше отримала дозвіл...

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен світового класу Рікі Ечаніке (Ricky Echanique). Коли у нього розвинулись...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Може вас зацікавити

Виробники синабонів із сиром брі відкривають власне кафе. Замовлення зросли в 10 разів

Заклад буде розташований на вулиці Гоголівській, там же знаходиться...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави...

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв...

Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що...

Після вуличної шаурми «король курятини» йде у віртуальні ресторани

Для цього МХП інвестував у Food tech cтартап Foodz...

Вибір редактора
В продовження теми