Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

    У місті Прилуки на Чернігівщині запрацювала Мануфактура карамелі, яка спеціалізується на виготовленні ручної карамелі з унікальними візерунками. За перші три місяці роботи тут виготовили 500 кілограмів солодощів за власним рецептом.

    Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10 місяців і 10 кілограмів карамелі. 

    Усе необхідне обладнання було придбано власним коштом.

    «На Чернігівщині такого виробництва немає. Є люди, які виготовляють невеликі партії вдома, але в масштабах, як це робимо ми, це унікально», — зазначає Валентин.

    На виробництві виготовляють три основні види карамелі: фруктові цукерки, карамель зі смаками напоїв, зокрема алкогольних, та солодощі з ароматом кави. Особливість продукції — якісні інгредієнти, завдяки яким смак максимально наближений до натурального.

    Карамель виготовляється вручну з використанням спеціального обладнання. Процес включає змішування інгредієнтів, нагрівання до потрібної температури, додавання натуральних ароматизаторів і барвників, а також створення унікальних малюнків.

    «Основна маса карамелі, яка оточує малюнок, витягується на кондитерському гаку, щоб вона стала пухкою і мала насичений перламутровий відтінок», — пояснює карамельє Максим.

    Для формування малюнків використовуються різноколірні частини карамелі, які за необхідності нагріваються, щоб зберегти еластичність. Простий малюнок можна створити за 15 хвилин, тоді як складні візерунки з листочками чи ягодами потребують до пів години роботи.

    Далі витягнуті джгути карамелі з готовим малюнком нарізають на маленькі цукерки.

    «Рецептуру ми створили самостійно методом проб і помилок. Людям подобається, і це для нас головний показник успіху», — ділиться Максим.

    Нагадаємо, інша українська кондитерська створює цукерки у вигляді арматури та протитанкових їжаків.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Американці створили анти-енергетик: напій, що сприяє здоровому сну

    Абдул Хан, він же президент компанії Getsom, виробника «сонного» напою, сам довгий час мав проблеми зі сном.Вирішення почали шукати...

    Відома броварня варить із африканського зерна пиво, що смакує як шампанське

    Фоніо – це зерно, яке відоме завдяки своїм високим харчовим цінностям та відмінним адаптаційним здібностям до різних кліматичних умов,...

    Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

    Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що навесні 2022-го під час боїв він втратив більшу частину стада....

    Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

    Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Два харчових гіганти створили алкоголь зі смаком легендарного сиру

    Напій має особливий профіль, який нагадує легендарну закуску, зі...

    Пломбір із козячого молока та сири в кропиві — на Прикарпатті створюють незвичайні продукти

    Морозиво з козячого молока — експеримент “Ми зупинилися тільки на...

    Вибір редактора
    В продовження теми