Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

У місті Прилуки на Чернігівщині запрацювала Мануфактура карамелі, яка спеціалізується на виготовленні ручної карамелі з унікальними візерунками. За перші три місяці роботи тут виготовили 500 кілограмів солодощів за власним рецептом.

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури виникла після тривалих експериментів із рецептурою, на які пішло 10 місяців і 10 кілограмів карамелі. 

Усе необхідне обладнання було придбано власним коштом.

«На Чернігівщині такого виробництва немає. Є люди, які виготовляють невеликі партії вдома, але в масштабах, як це робимо ми, це унікально», — зазначає Валентин.

На виробництві виготовляють три основні види карамелі: фруктові цукерки, карамель зі смаками напоїв, зокрема алкогольних, та солодощі з ароматом кави. Особливість продукції — якісні інгредієнти, завдяки яким смак максимально наближений до натурального.

Карамель виготовляється вручну з використанням спеціального обладнання. Процес включає змішування інгредієнтів, нагрівання до потрібної температури, додавання натуральних ароматизаторів і барвників, а також створення унікальних малюнків.

«Основна маса карамелі, яка оточує малюнок, витягується на кондитерському гаку, щоб вона стала пухкою і мала насичений перламутровий відтінок», — пояснює карамельє Максим.

Для формування малюнків використовуються різноколірні частини карамелі, які за необхідності нагріваються, щоб зберегти еластичність. Простий малюнок можна створити за 15 хвилин, тоді як складні візерунки з листочками чи ягодами потребують до пів години роботи.

Далі витягнуті джгути карамелі з готовим малюнком нарізають на маленькі цукерки.

«Рецептуру ми створили самостійно методом проб і помилок. Людям подобається, і це для нас головний показник успіху», — ділиться Максим.

Нагадаємо, інша українська кондитерська створює цукерки у вигляді арматури та протитанкових їжаків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у...

Веганська Nutella стане доступною з нового року

З січня 2025 року новий продукт з'явиться на полицях супермаркетів Італії, Бельгії та Франції. Основна зміна у рецепті полягає в...

Онлайн-продажі продуктів харчування в США за рік виросли вчетверо

Згідно з дослідженням загальна сума замовлень на сьогоднішній день складає більше $ 8 млрд на місяць, в той час...

Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

Хоча у 2023 році продажі веганського м'яса та морепродуктів скоротилися на 12% через зростання виробничих витрат і побоювання споживачів...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Найбільша в Україні мережа віртуальних ресторанів готова вийти на закордонні ринки

За розрахунками Дениса Кривенка, власника Foodz Ukraine, відкриття однієї...

Що таке альтернативний білок? Історія його дослідження, стартапи і технології

Замінники м'яса із гороху; макаронні вироби, які містять білок...

Початок тунця. Рослинний тунець з’явиться на ринку з наступного року

Тунець буде продаватися через канали продовольчого обслуговування з початку...

Кондитерський гігант склав ціну на веганський шоколад. Його розробляли 2 роки

Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста,...

Грибна шаурма та бурякові бургери — рослинна їжа підкорює гігантів ринку фаст-фуду

McDonald’s нещодавно оголосив про плани масштабного розширення в США...

Вибір редактора
В продовження теми