Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Найшвидший протеїн у світі: німці виготовляють білок із мікробів за 24 години

    Німецька біотехнологічна компанія MicroHarvest, яка розробляє одну з найшвидших технологій виробництва протеїну у світі, досягла значного прориву, масштабувавши процес виробництва до 10 тонн на день.

    За словами генеральної директорки компанії Кателіньє Бекерс, багато біотехнологічних стартапів зіштовхуються з труднощами при масштабуванні виробництва, зупиняючись на зовсім малих обсягах. MicroHarvest же успішно проводила пілотні проєкти з обсягами 50-100 кг і тепер досягла десятикратного збільшення своїх виробничих потужностей. 

    Результати випробувань підтвердили, що мікроорганізми поводяться стабільно, а ключові процеси залишалися незмінними як на невеликих, так і на великих виробничих масштабах. 

    Від моменту введення сировини до отримання готового продукту процес займає лише 24 години

    MicroHarvest планує збільшити виробничі потужності до 15 000 тонн мікробного протеїну на рік до кінця 2026 року. 

    Стартап вже подолав основні технологічні бар’єри та працює над забезпеченням якості продукції, високої ефективності й зниження витрат. 

    Протеїн MicroHarvest виготовляється за допомогою ферментації біомаси з використанням аграрних побічних продуктів як сировини. Продукт містить всі необхідні амінокислоти, мінерали та вітаміни, забезпечуючи поживність при мінімальному впливі на довкілля.

    Компанія вже налагодила співпрацю з виробником корму для собак VEGDOG, створивши перший у світі собачі ласощі на основі мікробного протеїну. 

    З моменту заснування стартап залучив 10 млн євро інвестицій. Наразі MicroHarvest завершує новий етап залучення фінансування. 

    Нагадаємо, раніше мікробний сир отримав $120 млн інвестицій, а компанія-виробник подорожчала в 10 разів.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Інвестори вклали $5 млн у виробництво котлет із плодів хлібного дерева

    Компанія, яка спеціалізується на виробництві м'ясних альтернатив на основі джекфрута, продовжує розвивати свої продукти та посилювати свої позиції на...

    Платформа, що продає некрасиві овочі харчовим гігінтам, отримала мільйони на розширення

    Компанія з Сан-Франциско Full Harvest, що створила онлайн-платформу для продажу недосконалої та надлишкової їжі, закрила раунд фінансування серії В...

    Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

    Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

    Світовий лідер ринку харчування вперше замінив коров’яче молоко на мікробне

    Це вперше, коли Unilever залучає можливості точної ферментації для виробництва продуктів нетваринного походження.Група висловила свій намір вийти на ринок,...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Вибір редактора
    В продовження теми