Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Українці стали більше пити кави вдома — дослідження.

    За оцінкою Pro-Consulting, на споживання в домашніх умовах припадає майже половина загального ринку кави

    Основні світові тренди ринку кави дійшли й до українського ринку. Хоча причини цих трендів дещо відрізняються від загальних світових тенденцій. Основний напрямок — збільшення споживання кави в домашніх умовах, на яке припадає 48% від загального ринку кави в натуральному вираженні. Це обумовлено економією та зміною способу життя українців в умовах повномасштабного вторгнення, – зазначають  аналітики компанії Pro-Consulting на щорічній конференції «Напої України. Чай та кава 2024».

    Експерти також відмічають такі тенденції ринку: зростання продажу кави через мінімаркети, магазини біля будинку та АЗС та кави RTD (Ready-to-Drink – «кава, готова до вживання»).

    Зазначається, що середня вартість Еспресо в Україні у 2024 році зросла на 25% і сягнула 35 грн. Середній чек кав’ярень у 2023 році зріс на 20% через підвищення цін. 

    За вісім місяців 2024 року Україна найбільше імпортувала кави з Бразилії, Польщі, В’єтнаму, Італії та Німеччини на суму $173 млн.

    Рейтинг кави у зернах у 2024 році

    1. Lavazza Qualita Oro
    2. Fineberry Original Blend
    3. Movenpick Caffe Der Himmlische
    4. ILLY Classico
    5. Lavazza Crema e Aroma Espresso
    6. Lavazza Qualita Rossa
    7. Dallmayr Prodomo
    8. Dallmayr Crema d’Oro
    9. Fineberry Honduras
    10. ILLY Monoarabica Ефіопія


    Рейтинг меленої кави у 2024 році

    1. Lavazza Qualita Oro
    2. Illy Classico
    3. Malongo Pur Kenya
    4. Fineberry El Salvador
    5. Movenpick Der Himmlische
    6. Fineberry Bandera Espresso
    7. Lavazza Espresso
    8. Fineberry Original Blend
    9. Lavazza Crema e gusto Classico
    10. Lucaffe Classic

    Серед світових тенденцій ринку кави експерти відзначають: зростання ринку з прогнозованим CAGR (англ. Compound annual growth rate — сукупний середньорічний темп зростання — ред.) 4,72%, зростання попиту на екологічно чисті продукти, зміну цінової стратегії й пропозиції та споживчих звичок.

    Раніше ми писали, що екологічна свідомість стає дедалі важливішою, виробництво кави також піддається значним змінам. Використання біотехнологій та новітніх технологій у цьому процесі допомагає створити екологічно чисту каву, яка не лише задовольняє високі стандарти якості, але й сприяє збереженню навколишнього середовища

    Як біотехнології змінюють виробництво кави, які новітні технології застосовуються у цьому процесі та які реальні приклади вже існують на ринку можна прочитати тут.

    Джерело: Pro-Consulting

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Хліб з поживністю м’яса: пекарі експериментують з інноваційним борошном

    Основною метою співпраці є використання високопротеїнового борошна на основі дріжджів, яке Equii розробила за допомогою передових наукових досліджень та...

    Ізраїльський стартап вирощує в лабораторії 700 грамів курячого жиру за раз. Це — найбільше у світі

    Технологія стартапу побудована на платформі Peace of Meat, бельгійської компанії з вирощування жиру, яку MeaTech придбала минулого року. MeaTech стверджує,...

    Роздери горлянку! Вінницька компанія робить надгострі соуси з провокативними назвами

    В асортименті українського виробника — ферментовані соуси з провокаційними назвами «Смерть ворогам», «Лови гранату», «Вирви язик» та багато інших. У...

    Виробники синабонів із сиром брі відкривають власне кафе. Замовлення зросли в 10 разів

    Заклад буде розташований на вулиці Гоголівській, там же знаходиться і виробництво. Наразі власниці — Оля і Настя Бабенцови — займаються...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Лідер виробництва лабораторного жиру випустить свої перші гібридні сосиски

    Ковбаски Mission Chorizo ​​є гібридним продуктом, виготовленим з нерозкритих...

    Австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки

    Винокурню власники ферми створили як екологічний спосіб переробки відходів...

    Вибір редактора
    В продовження теми