Українці стали більше пити кави вдома — дослідження.

За оцінкою Pro-Consulting, на споживання в домашніх умовах припадає майже половина загального ринку кави

Основні світові тренди ринку кави дійшли й до українського ринку. Хоча причини цих трендів дещо відрізняються від загальних світових тенденцій. Основний напрямок — збільшення споживання кави в домашніх умовах, на яке припадає 48% від загального ринку кави в натуральному вираженні. Це обумовлено економією та зміною способу життя українців в умовах повномасштабного вторгнення, – зазначають  аналітики компанії Pro-Consulting на щорічній конференції «Напої України. Чай та кава 2024».

Експерти також відмічають такі тенденції ринку: зростання продажу кави через мінімаркети, магазини біля будинку та АЗС та кави RTD (Ready-to-Drink – «кава, готова до вживання»).

Зазначається, що середня вартість Еспресо в Україні у 2024 році зросла на 25% і сягнула 35 грн. Середній чек кав’ярень у 2023 році зріс на 20% через підвищення цін. 

За вісім місяців 2024 року Україна найбільше імпортувала кави з Бразилії, Польщі, В’єтнаму, Італії та Німеччини на суму $173 млн.

Рейтинг кави у зернах у 2024 році

  1. Lavazza Qualita Oro
  2. Fineberry Original Blend
  3. Movenpick Caffe Der Himmlische
  4. ILLY Classico
  5. Lavazza Crema e Aroma Espresso
  6. Lavazza Qualita Rossa
  7. Dallmayr Prodomo
  8. Dallmayr Crema d’Oro
  9. Fineberry Honduras
  10. ILLY Monoarabica Ефіопія


Рейтинг меленої кави у 2024 році

  1. Lavazza Qualita Oro
  2. Illy Classico
  3. Malongo Pur Kenya
  4. Fineberry El Salvador
  5. Movenpick Der Himmlische
  6. Fineberry Bandera Espresso
  7. Lavazza Espresso
  8. Fineberry Original Blend
  9. Lavazza Crema e gusto Classico
  10. Lucaffe Classic

Серед світових тенденцій ринку кави експерти відзначають: зростання ринку з прогнозованим CAGR (англ. Compound annual growth rate — сукупний середньорічний темп зростання — ред.) 4,72%, зростання попиту на екологічно чисті продукти, зміну цінової стратегії й пропозиції та споживчих звичок.

Раніше ми писали, що екологічна свідомість стає дедалі важливішою, виробництво кави також піддається значним змінам. Використання біотехнологій та новітніх технологій у цьому процесі допомагає створити екологічно чисту каву, яка не лише задовольняє високі стандарти якості, але й сприяє збереженню навколишнього середовища

Як біотехнології змінюють виробництво кави, які новітні технології застосовуються у цьому процесі та які реальні приклади вже існують на ринку можна прочитати тут.

Джерело: Pro-Consulting

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Мона поїсти: Співзасновник monobank запускає віртуальні ресторани з доставкою

«Кілька років тому ми запустили monobank. Один з наших головних принципів: «У нас немає витрат на відділення, тому ми...

Азійський тигр. Сингапур розширює ринок альтернативних білків в обмін на фінансування

Зараз Сингапур імпортує понад 90% їжі. Це спонукало до створення більш самостійної продовольчої екосистеми за рахунок альтернативних білків. Нова ініціатива...

Мільйон літрів молока без корів — німці будують гігантський завод

Головна мета проєкту — зробити культивоване молоко доступним за ціною, порівнянною з традиційним, що допоможе зменшити екологічний слід молочної...

Голландці виростили золоті водорості на м’ясо. На 40% — це чистий білок

Водорость практично без зелених пігментів вдалося виростити у природних умовах. Як і зелена хлорела, вона містить 40% білка, включає всі...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Рейтинг світових харчових стартапів 2024: «вулканічне» м’ясо, хліб з міцелію та какао з дріжджів

Щонайменше дві компанії, які входять до десятки лідерів рейтингу,...

Американці розробили пончик майбутнього — містить стільки ж вуглеводів, як два шматочки банана

Тоді як традиційний пончик — це справжня вуглеводна «бомба»,...

Рейтинг морепродуктів: найбільш поживні види риби

Включення риби в раціон – це гарантія отримання поживних...

Фінські вчені створили яєчний білок з грибів, якими залатують тріщини в бетоні

Фінський Центр технологічних досліджень VTT спільно з вченими Future...

У Львові витримують сир у каві та вині та варять сирні наперстки з квітами

“Сирні мандри” з’явилися у 2012 році. Тоді сироварню заснували...

Вибір редактора
В продовження теми