Сир та м’ясо із водоростей: ізраїльтяни запустять великий «рослинний» завод

Ізраїльська компанія Brevel робить важливий крок у розвитку альтернативної їжі, завершуючи будівництво свого нового виробничого майданчика для ферментації біомаси.

Завод, розташований на півдні Ізраїлю, стане демонстраційним центром для масштабного виробництва протеїнів на основі мікроводоростей, які використовуватимуться для створення замінників м’яса та молока. 

Початок комерційного виробництва на новому підприємстві запланований на 2025 рік

Завод Brevel, обладнаний промисловими ферментерами, застосовуватиме стратегію “First-Of-A-Kind” (FOAK) для демонстрації ефективності технології ферментації на великих масштабах, зменшуючи ризики для потенційних інвесторів та партнерів. Завдяки цій стратегії компанія має на меті показати можливість впровадження своєї технології у реальному виробництві, що робить її доступною та надійною для використання.

Brevel вже уклала кілька довгострокових контрактів на постачання та формує додаткові партнерства з іншими виробниками для стабільного надходження доходів. Крім того, компанія активно співпрацює з комерційними партнерами, щоб розширювати виробництво своїх інгредієнтів для глобального ринку.

Серед засновників стартапу — брати Гола́н: генеральний директор Йонатан, операційний директор Матан та технічний директор Ідо. Їхня технологія базується на вирощуванні мікроводоростей із родини хлорели за допомогою особливого процесу ферментації, що поєднує світло, цукор та штами мікроводоростей без ГМО. Цей метод дозволяє виробляти функціональний протеїн, а також супутні продукти, такі як олії та волокна.

Після виходу на повномасштабне виробництво Brevel планує виготовляти сотні тонн свого основного продукту — протеїнового концентрату на основі мікроводоростей (60-70% вмісту протеїну), що ідеально підходить для рослинних замінників м’яса та молочних продуктів.

Нагадаємо, раніше компанія очікувала, що перші її комерційні продукти з’являться на полицях супермаркетів у 2024 році.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробникам морозива, соків та готових страв роздадуть по 4 тис євро грантів

Гранти надаватимуться задля підтримки відновлення підприємницької діяльності на територіях України, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані,...

Британці змішали канабіс з чайним грибом — це допоможе кишечнику та заспокоїть

«Громадськість дедалі більше усвідомлює заспокійливу користь CBD, але з’являється низка доказів, що розкривають значно ширший потенціал канабідіолу, включаючи позитивний...

Грибна шаурма та бурякові бургери — рослинна їжа підкорює гігантів ринку фаст-фуду

McDonald’s нещодавно оголосив про плани масштабного розширення в США свого рослинного бургеру «McPlant» з Beyond — слідом за Burger...

Італійці створили веганське морозиво із рідкісних горіхів кенарі, що ростуть у тропічних лісах

Продукт FairFlavor Foods – це веганське морозиво Nth Wonder із горіхів кенарі, які походять з південних індонезійських тропічних лісів. Джелато...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Вчені надрукували із борошна найтонші спагеті у світі. Вони загоюватимуть рани.

Спосіб виготовлення рекордно тонких нановолокон дослідники з Університетського коледжу...

Лабораторне м’ясо із Південної Кореї можна буде вирощувати без тваринної сироватки та втричі швидше

Компанія CellMEAT створила середовище для культивування клітин без застосування...

Сільських жінок навчать створювати харчові стартапи та підтримають фінансово

Програма реалізується в партнерстві з Дніпропетровською обласною ГО «Сільськогосподарська...

Вибір редактора
В продовження теми