Сир та м’ясо із водоростей: ізраїльтяни запустять великий «рослинний» завод

Ізраїльська компанія Brevel робить важливий крок у розвитку альтернативної їжі, завершуючи будівництво свого нового виробничого майданчика для ферментації біомаси.

Завод, розташований на півдні Ізраїлю, стане демонстраційним центром для масштабного виробництва протеїнів на основі мікроводоростей, які використовуватимуться для створення замінників м’яса та молока. 

Початок комерційного виробництва на новому підприємстві запланований на 2025 рік

Завод Brevel, обладнаний промисловими ферментерами, застосовуватиме стратегію “First-Of-A-Kind” (FOAK) для демонстрації ефективності технології ферментації на великих масштабах, зменшуючи ризики для потенційних інвесторів та партнерів. Завдяки цій стратегії компанія має на меті показати можливість впровадження своєї технології у реальному виробництві, що робить її доступною та надійною для використання.

Brevel вже уклала кілька довгострокових контрактів на постачання та формує додаткові партнерства з іншими виробниками для стабільного надходження доходів. Крім того, компанія активно співпрацює з комерційними партнерами, щоб розширювати виробництво своїх інгредієнтів для глобального ринку.

Серед засновників стартапу — брати Гола́н: генеральний директор Йонатан, операційний директор Матан та технічний директор Ідо. Їхня технологія базується на вирощуванні мікроводоростей із родини хлорели за допомогою особливого процесу ферментації, що поєднує світло, цукор та штами мікроводоростей без ГМО. Цей метод дозволяє виробляти функціональний протеїн, а також супутні продукти, такі як олії та волокна.

Після виходу на повномасштабне виробництво Brevel планує виготовляти сотні тонн свого основного продукту — протеїнового концентрату на основі мікроводоростей (60-70% вмісту протеїну), що ідеально підходить для рослинних замінників м’яса та молочних продуктів.

Нагадаємо, раніше компанія очікувала, що перші її комерційні продукти з’являться на полицях супермаркетів у 2024 році.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до 10 000 євро (приблизно 400 тис. грн). Взяти участь у грантовій...

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть не лише стати частиною щоденної їжі, а і вашим наступним...

Виробник веганського меду удосконалив технологію та готується до запуску в Європі

Рік тому компанія провела два стартові раунди залучення інвестицій – на $5,7 млн та $2,2 млн. А також отримала...

Мініатюрні букети: у Польщі створили унікальний формат чаю

Унікальний чай компанія презентувала на виставці Biofach, найбільшій виставці органічної їжі, в Німеччині.Щоб чай було зручно заварювати, мінібукети кріплять...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному...

Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має...

Українці витратили на незвичні перекуси із хрусткого сиру 20 млн грн

Бренд заснували у 2015 році брати Вадим і Пилип...

Створили каву в чайних пакетах. Після подрібнення її промивають азотом

Кава в пакетиках орієнтована на споживачів, які не мають...

Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч...

Вибір редактора
В продовження теми