Світові виробники алкоголю почали розливати горілку у пляшки з картону

Виробники міцного алкоголю запроваджують інноваційні рішення для пакування своєї продукції – замість звичного скла у хід йдуть паперові пляшки. Це рішення має низку екологічних переваг і може стати масовим стандартом, що зменшить вуглецевий слід індустрії.

Паперовими пляшками уже користуються такі великі бренди як Absolut (Pernod Ricard) та Johnnie Walker (Diageo).

Паперова пляшка виготовляється з картону та має внутрішню харчову захисну оболонку, що утримує рідину. Перевагами такої упаковки є те, що вона виготовляється з перероблюваних матеріалів і значно легша за скло, що зменшує викиди під час транспортування. 

Frugal Bottle (паперова пляшка від компанії Frugalpac) важить 83 грами – у п’ять разів менше за скляну

Завдяки цьому викиди вуглецю під час виробництва та утилізації скорочуються на 84%.

Компанія Absolut випробовує свою першу партію паперових пляшок у Великій Британії. За словами Елін Фурелід, директора з питань майбутнього пакування Absolut Group, основним викликом є адаптація картонної упаковки для забезпечення міцності та збереження якості алкоголю. Для збереження довговічності продукту Absolut планує зменшувати вміст пластику у внутрішньому покритті.

Johnnie Walker від Diageo також випробовує паперову пляшку для свого Black Label, виготовлену з 90% паперу та мінімальної пластикової підкладки. Цей варіант на 60% легший і має на 47% менший вуглецевий слід порівняно з традиційною скляною пляшкою.

Frugalpac розширює своє виробництво, не лише виготовляючи власні паперові пляшки, а й продаючи технологію іншим виробникам. Їхні виробничі машини можуть виготовляти 2,5 мільйона пляшок на рік. Це дозволяє створювати місцеві виробничі хаби, що додатково знижує вплив транспорту на навколишнє середовище.

Нагадаємо, раніше легендарний лікер запакували у пляшки із ячменю, які легко утилізуються.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Вчені знайшли рослинне джерело вітаміну В12: вміст як у яловичині

Спіруліна, яка здобула популярність як суперфуд, виявилася дійсно перспективним інгредієнтом для виробництва вітаміну B12, говорять науковці. У дослідженні, проведеному вченими...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва пива 500 млн літрів води. Загалом її споживання зменшиться вдвічі...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Веганські яйця, розроблені штучним інтелектом, виходять у супермаркети

Це допоможе вивести інноваційний замінник яєць у місцеві супермаркети...

Британці створили пюре із баобаба, яке замінює пребіотики і може стати дитячим харчуванням

Пюре містить більший вміст харчових волокон, ніж інші існуючі...

Кондитерський гігант склав ціну на веганський шоколад. Його розробляли 2 роки

Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста,...

Британці розробили воду, яка укріплює кістки та робить шкіру пружною

Напій без цукру та містить 20 г білка колагену...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під...

Вибір редактора
В продовження теми