Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Шість місяців тому німецька мережа Rewe відкрила перший повністю веганський супермаркет Rewe Voll Pflanzlich у Берліні, який показав цікаві результати.

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів від 300 брендів, серед яких Alpro, Oatly, Beyond Meat, а також власні торгові марки Rewe Bio, Beste Wahl та інші.

За перші півроку роботи супермаркет відвідало близько 5 500 покупців щотижня

Основною перевагою клієнти відзначили можливість купувати веганські продукти без потреби вчитуватися у склад, оскільки весь асортимент повністю рослинний. Завдяки цьому споживачі можуть легко обирати продукти, не переймаючись наявністю тваринних інгредієнтів.

Найпопулярнішими серед покупців виявилися зручні продукти. Так, найбільше продажів отримали шоколадні круасани та булочки з корицею — за шість місяців продано близько 6 000 одиниць цих виробів. Також серед бестселерів були снеки, як-от спельтові рулети зі шніцелем та копченим тофу, свіжі овочі та фрукти (особливо огірки та банани від Rewe Bio). Це відповідає загальноєвропейському тренду на зручні продукти, особливо серед молоді, яка прагне скоротити споживання тваринних білків.

Ще однією помітною тенденцією стало зростання популярності веганських сирів, особливо крем-сирів із додаванням зелені, перцю, а також фруктів, таких як манго та малина. З огляду на зростальний попит, Rewe розширив асортимент крем-сирів у своєму магазині. Вівсяний м’який крем-сир Sovteis, що пропонується у самообслуговуванні, теж потрапив до топ-10 продуктів за популярністю.

Rewe активно відстежує побажання покупців. На вході в магазин встановлено дошку бажань, де клієнти можуть писати свої пропозиції щодо асортименту. 

За словами менеджера з продуктів Ізабель Кроли, це допомогло додати на полиці такі товари, як картопляне молоко, веганські бульйони та копчений тофу. Завдяки запитам покупців також з’явилися місцеві продукти: соління, регіональна гірчиця та рідкий дим.

На даному етапі магазин залишається тестовим проєктом. Як зазначив директор Rewe Петер Малі, компанія зважить, чи варто розширювати мережу таких супермаркетів, залежно від подальшої динаміки попиту. Rewe планує використовувати цей досвід для вдосконалення веганського асортименту в інших своїх супермаркетах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних компонентів разом часто використовують цукор як зв’язуючу речовину, щоб виріб...

Повстання машин. Роботи-кіоски бродитимуть супермаркетами, танцюватимуть та продаватимуть цукерки

Такий планується розмістити в магазині ShopRite в Монро, штат Нью-Йорк (США).Робот, якого вже охрестили «Смайликом», гратиме музику та, ймовірно,...

Майже 90% шеф-поварів готові подавати відвідувачам вирощене в лабораторії м’ясо

SuperMeat – виробник культивованої курятини, який поставив на своєму експериментальному заводі скляні стіни, аби кожен бажаючий міг поспостерігати за...

Сторічний бренд створив курятину в порошку, яка за хвилину перетворюється на м’ясо

Нова лінійка продуктів включає Plant-Based Chick’n, виготовлений лише з одного інгредієнта — конопляного протеїну.Продукт від TerraMeat є зручним для...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Nestle підтримала розробника веганських бургерів – смачніших за Impossible Food та Beyond Meat

Перша пропозиція компаній, гамбургер з гороховим протеїном без глютену,...

Розумні упаковки: як технології змінюють підхід до зберігання продуктів

Що таке розумна упаковка? Розумна упаковка – це інноваційний тип...

«Це» створило коктейльні ковбаски та шматочки «не бекону» з рослин

Продукт є одним із трьох у новій літній лінійці....

Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують...

Прикарпатський фермер створив хамон із баранини. Рецепту — сотні років

Василь Стефурак очолює ГО «Асоціація вівчарів» та має великі...

Вибір редактора
В продовження теми