Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Шість місяців тому німецька мережа Rewe відкрила перший повністю веганський супермаркет Rewe Voll Pflanzlich у Берліні, який показав цікаві результати.

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів від 300 брендів, серед яких Alpro, Oatly, Beyond Meat, а також власні торгові марки Rewe Bio, Beste Wahl та інші.

За перші півроку роботи супермаркет відвідало близько 5 500 покупців щотижня

Основною перевагою клієнти відзначили можливість купувати веганські продукти без потреби вчитуватися у склад, оскільки весь асортимент повністю рослинний. Завдяки цьому споживачі можуть легко обирати продукти, не переймаючись наявністю тваринних інгредієнтів.

Найпопулярнішими серед покупців виявилися зручні продукти. Так, найбільше продажів отримали шоколадні круасани та булочки з корицею — за шість місяців продано близько 6 000 одиниць цих виробів. Також серед бестселерів були снеки, як-от спельтові рулети зі шніцелем та копченим тофу, свіжі овочі та фрукти (особливо огірки та банани від Rewe Bio). Це відповідає загальноєвропейському тренду на зручні продукти, особливо серед молоді, яка прагне скоротити споживання тваринних білків.

Ще однією помітною тенденцією стало зростання популярності веганських сирів, особливо крем-сирів із додаванням зелені, перцю, а також фруктів, таких як манго та малина. З огляду на зростальний попит, Rewe розширив асортимент крем-сирів у своєму магазині. Вівсяний м’який крем-сир Sovteis, що пропонується у самообслуговуванні, теж потрапив до топ-10 продуктів за популярністю.

Rewe активно відстежує побажання покупців. На вході в магазин встановлено дошку бажань, де клієнти можуть писати свої пропозиції щодо асортименту. 

За словами менеджера з продуктів Ізабель Кроли, це допомогло додати на полиці такі товари, як картопляне молоко, веганські бульйони та копчений тофу. Завдяки запитам покупців також з’явилися місцеві продукти: соління, регіональна гірчиця та рідкий дим.

На даному етапі магазин залишається тестовим проєктом. Як зазначив директор Rewe Петер Малі, компанія зважить, чи варто розширювати мережу таких супермаркетів, залежно від подальшої динаміки попиту. Rewe планує використовувати цей досвід для вдосконалення веганського асортименту в інших своїх супермаркетах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Протягом 10 років альтернативне м’ясо стане повноцінною галуззю» — топменеджер Cargill

“Глобальне споживання білка продовжуватиме зростати. Щоб задовольнити цей попит, знадобляться тварини, рослини, ферментація, культивовані інгредієнти, гібриди та нові інноваційні...

Американці створили каву майбутнього — заморозили рідким азотом та запакували в алюміній

Одна порція кави – це одна заморожена шайба з 26 грамами продукту, звареного за власно розробленим Cometeer процесом екстракції.Для...

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого шеф-кухаря Девіда Чанга, Impossible Pork з’явиться після 4 жовтня в...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів, виловлених у дикій природі, залишилася незмінною, а понад 85% світового...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Споживачі переходять з кофеїну на гриби-адаптогени. Краще концентрація

Також сприятимуть покращенню когнітивного здоров’я адаптогени, вітаміни групи В...

Українські виробники їжі можуть отримати до 3,3 млн грн на просування за кордоном

Українські компанії можуть отримати близько 30 грантів на суму...

У 2021 році буде складено Глобальний індекс продовольства

Глобальний індекс харчових інновацій дозволить порівняти фактори, що сприяють...

Інноваційні жувальні цукерки покращують м’язи, мозок та імунітет

Все більше ринкових гравців розробляють креатинові жувальні цукерки та...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного...

Вибір редактора
В продовження теми