Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Шість місяців тому німецька мережа Rewe відкрила перший повністю веганський супермаркет Rewe Voll Pflanzlich у Берліні, який показав цікаві результати.

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів від 300 брендів, серед яких Alpro, Oatly, Beyond Meat, а також власні торгові марки Rewe Bio, Beste Wahl та інші.

За перші півроку роботи супермаркет відвідало близько 5 500 покупців щотижня

Основною перевагою клієнти відзначили можливість купувати веганські продукти без потреби вчитуватися у склад, оскільки весь асортимент повністю рослинний. Завдяки цьому споживачі можуть легко обирати продукти, не переймаючись наявністю тваринних інгредієнтів.

Найпопулярнішими серед покупців виявилися зручні продукти. Так, найбільше продажів отримали шоколадні круасани та булочки з корицею — за шість місяців продано близько 6 000 одиниць цих виробів. Також серед бестселерів були снеки, як-от спельтові рулети зі шніцелем та копченим тофу, свіжі овочі та фрукти (особливо огірки та банани від Rewe Bio). Це відповідає загальноєвропейському тренду на зручні продукти, особливо серед молоді, яка прагне скоротити споживання тваринних білків.

Ще однією помітною тенденцією стало зростання популярності веганських сирів, особливо крем-сирів із додаванням зелені, перцю, а також фруктів, таких як манго та малина. З огляду на зростальний попит, Rewe розширив асортимент крем-сирів у своєму магазині. Вівсяний м’який крем-сир Sovteis, що пропонується у самообслуговуванні, теж потрапив до топ-10 продуктів за популярністю.

Rewe активно відстежує побажання покупців. На вході в магазин встановлено дошку бажань, де клієнти можуть писати свої пропозиції щодо асортименту. 

За словами менеджера з продуктів Ізабель Кроли, це допомогло додати на полиці такі товари, як картопляне молоко, веганські бульйони та копчений тофу. Завдяки запитам покупців також з’явилися місцеві продукти: соління, регіональна гірчиця та рідкий дим.

На даному етапі магазин залишається тестовим проєктом. Як зазначив директор Rewe Петер Малі, компанія зважить, чи варто розширювати мережу таких супермаркетів, залежно від подальшої динаміки попиту. Rewe планує використовувати цей досвід для вдосконалення веганського асортименту в інших своїх супермаркетах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що знайшла спосіб виростити у лабораторних умовах курячу грудку, яка коштуватиме...

Нідерландська компанія створила інноваційне молоко для здорового старіння

Три нові формули молока та сироватки відповідають нормам Китаю, де ці продукти впроваджуються, та збагачені вітамінами, мінералами і пробіотиками....

Рослинне м’ясо для собак — штучний інтелект створив принципово новий продукт

Компанія використає частину фінансування, щоб відкрити уже друге виробниче підприємство. Решту інвестують в розвиток, дослідження і розробки, нові рецепти...

Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого інвестора Breakthrough Energy Ventures, стійкої компанії VC, заснованої Біллом Гейтсом,...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна

Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев'яти...

IDS Ukraine запускає власну сонячну генерацію

IDS Ukraine зробила перший крок у реалізації стратегії розвитку...

Стартап створив із апельсинової шкірки замінники олії та яєць

Мінімально оброблені інгредієнти забезпечують в'язкість, гелеутворення, емульгування та стабільність...

Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Вибір редактора
В продовження теми