Мільйон літрів молока без корів — німці будують гігантський завод

Німецька компанія Senara будує свій перший масштабний завод із виробництва культивованого молока, розраховуючи досягти комерційного випуску до 2028 року.

Головна мета проєкту — зробити культивоване молоко доступним за ціною, порівнянною з традиційним, що допоможе зменшити екологічний слід молочної індустрії. 

До 2030 року Senara планує досягти потужності для виробництва до 1 мільйона літрів молока

Засновниця і генеральна директорка компанії, д-р Свенья Просседа, вважає, що корови не є ефективними машинами для виробництва молока. Хоча в останні десятиліття молочна індустрія підвищила продуктивність за допомогою технологій, це часто відбувається внаслідок зниження рівня добробуту тварин і підвищення екологічного навантаження. Senara прагне замінити цей підхід технологією культивованого молока, що дозволить створювати молоко поза тілом тварини.

Культивоване молоко Senara виготовляється в біореакторах шляхом клітинного культивування. Цей процес дозволяє отримати продукт, ідентичний на смак, складом і функціональністю до традиційного молока. 

На відміну від рослинних альтернатив, культивоване молоко містить усі необхідні поживні речовини та має властивості звичайного молока

За словами Просседи, попит на більш стале молоко зростає через усвідомлення важливості зниження викидів у молочній індустрії. Senara активно працює над зниженням витрат на виробництво та планує розширювати співпрацю з промисловими партнерами, щоб прискорити масштабування цієї технології.

Нагадаємо, раніше стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли...

Йогурт з кісточок абрикосів — інноваційний продукт нового року

Продукт має горіховий, вершковий смак та вже перевірений на тестових ринках. Йогурт з абрикосових кісточок – не перший продукт Kern...

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для виготовлення рослинних яєчних білків. Це ідентичний продукт тому, який міститься...

Консервант, який видобули два століття назад, став головним інгредієнтом веганського майонезу

У виробництві Vesa використовує лише один консервант — сорбат калію. Це — консерват рослинного походження, який вперше видобули у...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший в Україні Рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». У список переможців...

Може вас зацікавити

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила...

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на...

Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка...

Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила...

Вибір редактора
В продовження теми