Мільйон літрів молока без корів — німці будують гігантський завод

Німецька компанія Senara будує свій перший масштабний завод із виробництва культивованого молока, розраховуючи досягти комерційного випуску до 2028 року.

Головна мета проєкту — зробити культивоване молоко доступним за ціною, порівнянною з традиційним, що допоможе зменшити екологічний слід молочної індустрії. 

До 2030 року Senara планує досягти потужності для виробництва до 1 мільйона літрів молока

Засновниця і генеральна директорка компанії, д-р Свенья Просседа, вважає, що корови не є ефективними машинами для виробництва молока. Хоча в останні десятиліття молочна індустрія підвищила продуктивність за допомогою технологій, це часто відбувається внаслідок зниження рівня добробуту тварин і підвищення екологічного навантаження. Senara прагне замінити цей підхід технологією культивованого молока, що дозволить створювати молоко поза тілом тварини.

Культивоване молоко Senara виготовляється в біореакторах шляхом клітинного культивування. Цей процес дозволяє отримати продукт, ідентичний на смак, складом і функціональністю до традиційного молока. 

На відміну від рослинних альтернатив, культивоване молоко містить усі необхідні поживні речовини та має властивості звичайного молока

За словами Просседи, попит на більш стале молоко зростає через усвідомлення важливості зниження викидів у молочній індустрії. Senara активно працює над зниженням витрат на виробництво та планує розширювати співпрацю з промисловими партнерами, щоб прискорити масштабування цієї технології.

Нагадаємо, раніше стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартапи у сфері foodtech: ТОП-10 інноваційних проєктів 2024 року

Сфера Foodtech швидко розвивається, і нові стартапи вносять значні зміни у спосіб, яким ми вирощуємо, виробляємо та споживаємо їжу....

Danone анонсував випуск йогурту з відбракованих фруктів

Проект запущений в партнерстві зі стартапом Full Harvest. Це онлайн-маркетплейс, який «рятує» відбраковану фермерську продукцію від утилізації, продаючи її...

Мікрозелень популярного овоча сприяє зниженню ваги. Дослідження

Перед тим, як прийти до такого висновку, вчені проводили численні експерименти, вивчаючи вплив капусти на обмеження набору ваги у...

Стартап вирощує у лабораторії чорну ікру на звичайному грибному корінні

Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з тонких ниток і слугує основою для росту грибних тіл. Він...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Без вінірів: Ocean Spray чавить сік, що сприяє здоров’ю зубів

Це підтвердили дослідження, проведене в Стоматологічному коледжі Університету Іллінойса,...

Британці створили пюре із баобаба, яке замінює пребіотики і може стати дитячим харчуванням

Пюре містить більший вміст харчових волокон, ніж інші існуючі...

В Україні відкривають 50 цифрових кав’ярень з напоями як від бариста

Всього по Україні «Бінокль Кава» має 72 кавʼярні, ще...

Стартап “вирощує” веганське карпаччо на відходах з кафетеріїв

Заснована у 2011 році Ян Віллемом Босманом Янсеном, компанія...

Безалкогольний ноотропний напій створили для тих, хто хоче відмовитися від випивки

Напій з хмелю, газованої води та інгредієнтів, що покращують...

Вибір редактора
В продовження теми