У сінгапурській лабораторії виростили свинину з антиоксидантами

У Сінгапурі дослідники з Національного університету представили новий продукт — лабораторну свинину, вирощену на основі червоного сорго.

Сорго надає «м’ясу» природний колір завдяки антоціанам, що містяться в зернах, та збагачує продукт антиоксидантними властивостями.

Команда на чолі з професором Хуан Деціаном використовувала протеїн кафірин, що міститься в червоному сорго, для створення спеціальних 3D-поруватих каркасів, які підтримують ріст клітин. 

Кафірин має неабиякі переваги як компонент: він є гіпоалергенним, має високі властивості для формування плівок і забезпечує стабільний «м’ясний» колір продукту, який не змінюється після термічної обробки. 

Завдяки своїй унікальній текстурі, кафірин підтримує прикріплення й диференціацію клітин, що формують м’язову тканину та жирові клітини, необхідні для створення повноцінної структури штучної свинини.

Окрім природного кольору, лабораторна свинина з червоного сорго має високий вміст білка (22,9%), що перевищує показники звичайного м’яса. 

Її текстура залишається стабільною навіть після приготування, а відсутність додаткових барвників робить продукт природним на вигляд та екологічно чистим.

Цей проєкт є частиною ширшого дослідження, яке спрямоване на створення більш доступних і безпечних для здоров’я альтернативних м’ясних продуктів. Як зазначають дослідники, впровадження таких рослинних каркасів дозволить знизити витрати на виробництво культивованого м’яса і створює перспективи для використання сорго в інших продуктах, зокрема у безглютенових замінниках хліба та антиоксидантних продуктах.

Нагадаємо, раніше сторічний бренд створив курятину в порошку, яка за хвилину перетворюється на м’ясо.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На Kickstarter шукають інвестиції на суперфуд з меду та амаранту. В Україні такий уже їдять

Кампанія по збору коштів завершується через 35 днів, і проєкт уже отримав більше двох десятків зацікавлених у його розвитку...

Сектор інноваційної їжі переповнений поглинаннями: тільки за січень – чотири великі угоди

Зокрема, американський бренд безмолочних кавових вершків Nutpods був придбаний нещодавно створеним інвестиційним підрозділом CPG MPearlRock. Компанія виробляє кавові вершки, вівсяне...

Медійний гігант відкриє «космічний» ресторан на висоті 220 миль над землею

Ресторан буде розташований у тематичному парку Epcot у «країні» World Discovery, присвяченій науці та галактиці.Space 220 подаватиме меню, що...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно 1 млн грн).Фінансування гантової програми буде забезпечене за рахунок Європейського...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Суперпродукт майбутнього: із ряски роблять зелену ікру та збираються вирощувати на Марсі

Ряска (лемна, водяна сочевиця, або інколи навіть “зелена ікра”)...

Варять, як пиво – інноваційне молоко з’явиться на полицях супермаркетів

Сума залишається нерозкритою, але відомо, що минулого року стартап...

Kalyus Winery створює вино із найдавніших виноградних сортів на березі Дністра

У довоєнні часи Kalyus Winery організовувала дегустації вин з...

Нетрадиційна орієнтація: 70% споживачів заплатили б за клітинну курятину на четверть більше

Після того, як їм показали фотографії культивованого курячого продукту...

Піонер ринку рослинного м’яса випустить стейк, який поверне компанії втрачені мільярди

Новий продукт матиме мінімальний перелік інгредієнтів із високим вмістом...

Вибір редактора
В продовження теми