Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

    Українська пара Ольга Глушко та Максим Чукалін виробляють у селі Верхня Озеряна у Харьківській області незвичайну альтернативу кави під брендом «ЖоКава» — напій із жолудів.

    До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у веганському кафе. У селі пара почала вирощувати власні продукти, виготовляти пастилу, оцет, а згодом і займатися переробкою дубових жолудів.

    Ідея створення жолудевого напою прийшла Максиму, який куштував подібну альтернативу каві набагато раніше. 

    Спочатку експерименти з приготування напою були складними — жолудева кава смакувала жахливо. Довелося кілька місяців працювати над рецептурою, поки вони не знайшли оптимальний спосіб смаження та сушіння жолудів.

    Ольга розповідає, що «ЖоКаву» можна приготувати різними способами: зварити в турці чи кавомашині, запарити окропом у термосі або додати спеції, як-от корицю, кардамон і гвоздику, для посилення аромату. 

    Завдяки своїм природним властивостям напій допомагає при кашлі, астмі та бронхіті, а також відновлює роботу шлунково-кишкового тракту.

    «ЖоКава» нагадує каву за смаком, має нотки печива та горіхів

    Напій підходить для вживання в чистому вигляді, з молоком або вершками. 

    Жолудева кава не містить кофеїну, але тонізує, стабілізує роботу серцево-судинної системи, має антибактеріальні властивості та сприяє зниженню рівня цукру в крові.

    Нагадаємо, раніше виробник альтернативної кави Atomo випустив новий продукт – каву з насіння фініків. Щоб відтворити антиоксидантний склад класичної кави, виробник додав екстракт шкірки винограду, а натуральний екстракт кофеїну Atomo отримує із зеленого чаю. До речі, до цього компанія також створила «молекулярну каву» з лушпиння соняшнику

    Джерела: Slowfood, Instagram 

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Майже Силіконова: В Дубай з’явиться Долина харчових технологій

    Проєкт має на меті створення цілісного сучасного містечка, що стане центром інноваційних розробок дослідників, підприємців, стартапів та галузевих експертів,...

    Важливий інгредієнт: Eat me at додала у мітболи український протеїн та готується конкурувати з гігантами

    Цитата у підзаголовку — це не просто слова засновника компанії, але й короткий виклад бізнесової філософії лідера національного ринку...

    Найкращі джерела кальцію: ТОП-10 продуктів для підтримки кісткової системи

    Здоров'я кісткової системи – ключовий аспект людського благополуччя. Існує безліч продуктів, які можуть стати ефективними джерелами кальцію, необхідного для...

    Mitsubishi разом з ізраїльським стартапом годуватиме японців клітинними стейками

    Mitsubishi доєдналася до просування футуристичної страви, адже її харчовий підрозділ здобув неабиякий досвід у біотехнологічних процесах, фірмовому виробництві продуктів...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

    Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи...

    Українську «п’яну вишню» п’ють у 12 країнах. Скоро там з’являться і реберні

    Співзасновник холдингу Андрій Худо зазначає, що розширення за межі...

    Вибір редактора
    В продовження теми