Харків’яни смажать альтернативну каву — із жолудів

Українська пара Ольга Глушко та Максим Чукалін виробляють у селі Верхня Озеряна у Харьківській області незвичайну альтернативу кави під брендом «ЖоКава» — напій із жолудів.

До переїзду в село у 2020 році Максим встановлював у Харкові маркізи та тенти, а Ольга працювала шеф-кухаркою у веганському кафе. У селі пара почала вирощувати власні продукти, виготовляти пастилу, оцет, а згодом і займатися переробкою дубових жолудів.

Ідея створення жолудевого напою прийшла Максиму, який куштував подібну альтернативу каві набагато раніше. 

Спочатку експерименти з приготування напою були складними — жолудева кава смакувала жахливо. Довелося кілька місяців працювати над рецептурою, поки вони не знайшли оптимальний спосіб смаження та сушіння жолудів.

Ольга розповідає, що «ЖоКаву» можна приготувати різними способами: зварити в турці чи кавомашині, запарити окропом у термосі або додати спеції, як-от корицю, кардамон і гвоздику, для посилення аромату. 

Завдяки своїм природним властивостям напій допомагає при кашлі, астмі та бронхіті, а також відновлює роботу шлунково-кишкового тракту.

«ЖоКава» нагадує каву за смаком, має нотки печива та горіхів

Напій підходить для вживання в чистому вигляді, з молоком або вершками. 

Жолудева кава не містить кофеїну, але тонізує, стабілізує роботу серцево-судинної системи, має антибактеріальні властивості та сприяє зниженню рівня цукру в крові.

Нагадаємо, раніше виробник альтернативної кави Atomo випустив новий продукт – каву з насіння фініків. Щоб відтворити антиоксидантний склад класичної кави, виробник додав екстракт шкірки винограду, а натуральний екстракт кофеїну Atomo отримує із зеленого чаю. До речі, до цього компанія також створила «молекулярну каву» з лушпиння соняшнику

Джерела: Slowfood, Instagram 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На створення переробного підприємства можна отримати від уряду 8 млн грн

Розмір гранту, який надається одному отримувачу, складе до 8 млн грн.Гранти надаються за умови обов'язкового співфінансування з отримувачем у...

Американці вперше виростили в лабораторії рибу, яку неможливо було виростити на фермі

Щоб поділитися досягненням зі світом команда стартапу навіть провела дегустацію продукту у своїй лабораторії харчових інновацій у Північній Кароліні.«Розробка...

Чому виробництво їжі — це єдиний шлях виживання агрохолдингів в сучасних умовах

У структурі українського виробництва та експорту сільськогосподарської продукції домінує сировина, виняток із правила становить хіба що соняшникова олія.Сировинний характер...

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин і 3D-друк. Як зазначають в компанії, живим клітинам коров'ячої тканини...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Інноваційний шоколад для веганів містить горіхи замість масла, цикорій та дуже багато фруктів

Зі слів виробника, «все потрібно було переробити до дрібниць»,...

Веганські жуйки з малиною та коноплею усувають проблеми зі сном і біль у суглобах

Жуйки мають подвійну дію – з одного боку, вони...

Український бренд створив джин, від якого немає похмілля

Spicer – один із перших українських брендів, що створює...

Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва...

Білок арахісу замість свинини — китайці створили чергову заміну м’яса, яку полюбив Сі Цзіньпін

Це перший бренд, який використовує білок арахісу як основний...

Вибір редактора
В продовження теми