Одна з найбільш інноваційних компаній українського foodtech отримає €40 млн на завод

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть українському виробнику кормів для тварин «Кормотех» фінансування у розмірі €40 млн для будівництва другого заводу з виробництва кормів у Литві.

Проєкт вартістю €63 млн дозволить компанії збільшити експорт і розширити географічну диверсифікацію, що сприятиме протидії економічним викликам, пов’язаним із війною в Україні.

Фінансування надається через синдикований кредит, у якому €20 млн забезпечить нідерландський фонд управління активами ILX Fund, орієнтований на Цілі сталого розвитку. 

з початку війни ЄБРР надав €5 млрд для підтримки української економіки

ЄБРР уже має досвід підтримки компанії: у 2020 році банк профінансував будівництво першого заводу «Кормотех» у Литві, а також надав кредит на поповнення оборотного капіталу під час пандемії Covid-19.

Компанія «Кормотех», заснована у 2003 році, є одним із лідерів українського ринку харчування для домашніх тварин і входить до ТОП-20 компаній за темпами зростання серед глобальних гравців галузі. Нещодавно вона увійшла також у список 25 найкращих інноваційних компаній України у сфері foodtech. На підприємствах компанії працює власна команда нутриціологів та відділ досліджень і розробок (R&D), що дозволяє розробляти нові високоякісні продукти для котів і собак. Крім того, «Кормотех» модернізував завод, перейшовши на потужніше обладнання та оновивши очисні споруди.

Завдяки новому проєкту компанія зможе створити додаткові робочі місця у сфері харчування тварин та підтримати розвиток навичок для різних соціальних груп. Зокрема, заплановано працевлаштування та навчання жінок, ветеранів та осіб з інвалідністю. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Херсонський маслозавод випустив «середземноморську бринзу», що містить більше кальцію

Фетакса належить до розсільних сирів, має м’яку кремову консистенцію На смак він нагадує популярний крем-сир «Філадельфія», але вирізняється щільнішою текстурою,...

Преміум-бренд створив активовану воду, що посилює смак їжі у 10 разів

Вода, що проходить через швейцарську запатентовану технологію фільтрації, отримує додаткову "активацію" завдяки використанню технології електромагнітного резонансу, яка надає їй...

Це енергійний танець! Продажі PepsiCo «витягнули» енергетики та закуски

Компанія завдячує своїм результатам інноваціям у сфері закусок та енергетичних напоїв, та бачить у цьому сегменті значний потенціал для...

На олії з мікробів смажатимуть котлети та картоплю фрі — краще для екології та здоров’я

Інновація потрапила на прилавки роздрібних точок продажу рік тому, проте це – дебют стартапу у закладах громадського харчування.Культивована олія...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила...

Власник бренду Фрекен БОК запускає унікальне виробництво чаю вартістю $20 млн

Згідно з повідомленням Міністерства економіки, вартість проєкту оцінюється в...

Швейцарський стартап виводить на полички веганське м’ясо з відходів виробництва тофу

Раунд очолив Redalpine Venture Partners — технологічний інвестор-початківець із...

Зірка популярного серіалу з Netflix створив веганську заміну не менш популярній Nutella

Новий бренд, що отримав назву TBH, утворився після двох...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року,...

Вибір редактора
В продовження теми