Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

    Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна лабораторія МХП, аналогів з діяльності якої немає в Україні, отримала членство у спільноті, що створює стандарти ISO у галузі сенсорного аналізу.

    Чому це важливо?
    «Таке міжнародне визнання експертності відкриває можливість участі у спільних дослідженнях вподобань внутрішнього і зовнішнього ринків харчових продуктів, а також доступ до ексклюзивної інформації першоджерела у сфері сенсорного аналізу», — розповідає Анна Солецька, начальниця Лабораторії сенсорного аналізу.

    У Лабораторії сенсорного аналізу (ЛСА) Кулінарного центру МХП проводяться споживчі та експертні дегустації, а також маркетингові дослідження уподобань споживачів, тож її операційна діяльність вбудована у процес розробки нових харчових продуктів. Лабораторія дає змогу досліджувати продукти з погляду органолептичних властивостей та строків придатності продуктів.

    Споживчі дегустації, що проводяться в ЛСА, здійснюються на базі фокус-груп і спрямовані здебільшого на маркетингові дослідження, експертні дегустації покликані вирішувати складніші завдання — зокрема, точно описувати й ідентифікувати відмінності органолептичних показників нових кулінарних виробів, що досліджують на встановлення терміну придатності за свіжістю і зміною товарних показників привабливості продукту під час зберігання.

    Як це робиться?
    «Рекрутери підбирають фокус-групи для споживчих дегустацій по 15 осіб, які відповідають вимогам до цільового споживача досліджуваного продукту. Натомість до експертних дегустацій долучені лише сертифіковані експерти, які пройшли відбір за результатами тестування власних сенсорних систем, спеціальне навчання, а також проходять періодичну валідацію, що підтверджує продуктивність та відповідність експертної панелі усім стандартам ISO у сфері сенсорного аналізу», — зазначає Анна Солецька.

    Робоче місце дегустатора в ЛСА складається з ізольованої від зовнішніх подразників кабіни, із розробленою системою сигнальних вогнів для безшумної комунікації з персоналом, спеціальним освітленням з необхідною колірною температурою, стільниці з хімічно стійкого матеріалу, в яку вбудована раковина з подачею води, а також віконцем із проникаючим освітленням, вмонтованим у поверхню стола.

    Операційну діяльність Лабораторії обслуговує спеціальне програмне забезпечення RedJade. З його допомогою формуються звіти для замовників, проводиться аналіз результатів, їх статична обробка, аналіз роботи дегустаторів, зберігається база даних про експертів. Також це програмне забезпечення дає можливість доєднатись до спільної бази респондентів ESN, що має велике значення для участі в спільних проєктах з європейськими партнерами цієї мережі.

    Про компанію
    МХП – міжнародна компанія у сфері харчових та агротехнологій, виробник якісних і смачних харчових продуктів, що покращують життя споживачів. Розвиває понад 15 продуктових брендів, зокрема «Наша Ряба», «Апетитна», «Легко!», «Бащинський», Skott Smeat, РябChick та інші. Спільно з партнерами компанія відкрила по всій Україні 1500 торгових точок різного спрямування, зокрема понад 270 магазинів «Мʼясомаркет» і понад 190 закладів Döner Маркет.

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Бренд «бісерного» морозива завдяки роботам виріс до $150 млн

    Якщо у 2005 р. Mini Melts мала один кіоск для продажу морозива, то зараз їх налічується понад дві тисячі.Ден...

    У ресторанах з’явилася перша рослинна ягнятина, яка смачніша за спражнє м’ясо

    Стартап запевняє, що йому вдалося відтворити смак і текстуру баранячого м’яса завдяки фірмовій суміші гороху та білку. Ягнятина вийшла соковита...

    Вівсяне молоко відвойовує ринок у мигдального, а соєве втратило продажів майже на $1 млрд

    Як свідчать результати аналізу за останні 52 тижні, що закінчилися 12 червня 2022 року, на мигдальне молоко доводиться більш...

    Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

    Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному забрудненню свіжих продуктів в упаковці.Патент на дизайн і концепцію подали...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

    Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з...

    Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

    Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів,...

    Вибір редактора
    В продовження теми