Хрін, спіруліна, коноплі та гриби-адаптогени: як нас змушують їсти більше морозива

Згідно з новим звітом “Global Vegan Ice Cream Market Report by Flavour, Sales Type, Source, Distribution Channel, Countries and Company Analysis, 2024-2032”, обсяг ринку веганського морозива зросте до $1,05 млрд до 2032 року, порівняно з $705 млн у 2023-му.

Зростання популярності веганського морозива пов’язане з інноваційними смаками та інгредієнтами, які використовуються в його виробництві, говорять аналітики.

До традиційних альтернатив молока, таких як мигдальне, соєве та кокосове, додаються основи на вівсі, кеш’ю та коноплі, що забезпечує різноманітність текстур і смаків. Серед унікальних смакових варіантів можна знайти морозиво з матча-зеленим чаєм, лавандою з медом, куркумою і чаєм масала, а також переосмислені класичні варіанти.

Для посилення смаку та збереження корисних властивостей веганське морозиво часто підсолоджується натуральними підсолоджувачами, такими як агавовий сироп і кокосовий цукор. 

Або завоювати споживача виробники вдаються і до інших хитрощів. Все частіше – це додавання суперфудів та інноваційних наповнювачів, таких як спіруліна та гриби-адаптогени.

Поширеність алергій на молочні продукти та лактозної непереносності також підштовхує ринок веганського морозива до зростання, оскільки все більше людей звертаються до рослинних альтернатив. 

Особливе зростання ринку веганського морозива спостерігається в регіоні Азійсько-Тихоокеанського регіону, де збільшується попит на високоякісні продукти завдяки зростанню доходів. У таких країнах, як Індія, Японія, Нова Зеландія та Китай, попит на морозиво та заморожені десерти стабільно збільшується.

Наприклад, у Японії споживачі часто віддають перевагу таким смакам, як матча та чорний кунжут, а інколи й нестандартним, як-от чорнильний кальмар чи васабі.

Нагадаємо, раніше у морозиво почали додавати ірландський мох, адже він сприяє зниженню ваги.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Скандинави питимуть український іван-чай, ферментований за традиційними рецептами

Цього року компанія прийняла участь у найбільшій скандинавській виставці Nordic Organic Food Fair 2022, яка проходила у Швеції.Ринок Скандинавії...

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до вживання. Її достатньо лише підігріти протягом 5 хвилин у гарячій...

Ikea тестуватиме потенційних працівників веганськими фрикадельками з-під 3D-принтера

Компанія прагне стати максимально екологічною, і відноситься до цього завдання зовсім не легковажно. Меблевий гігант уже лідирує в ініціативах...

Фіни нагодують місію на Марс їжею, створеною з повітря

Solar Foods виробляє мікробний білок, використовуючи лише водень, СО2 та електроенергію Просто надати астронавтам харчування, яке збереже їх живими, –...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Сімейна пекарня на Прикарпатті пече давній хліб — малай та струцлі

Пекарню родина заснувала 20 років тому. Поряд з давніми...

У Камбоджі годують закусками з тухлої риби — це національна багатовікова страва

Найкраща ферментована риба може зберігатися до трьох років та...

У пиво та шоти доливають кленовий сік: допомагає відновитися після спорту

Якщо у 2021 році обсяг ринку кленового соку становив...

Чай та кава майбутнього: допомагає мислити та береже від депресії

Brainjava — це колекція високоякісної збагаченої кави та чаю,...

Ковбаса, що знімає стрес — британці розробили інноваційну їжу за стандартами Michelin

У асортименті Veganly Deli — делікатеси з високим вмістом...

Вибір редактора
В продовження теми