Українці спекли найдорожчий хліб у світі. Скуштувати можна до 5 листопада

Український арт-проєкт "Soul of Soil" спік "найдорожчу страву світу" — хліб, виготовлений із зерна, зібраного на розмінованих полях Миколаївської області. Ініціатива покликана привернути увагу світової спільноти до проблеми розмінування українських земель, показуючи справжню ціну українського хліба, вирощеного в умовах війни.

«Це — найдорожча і найцінніша страва у світі, адже для її створення довелося розмінувати майже 6 000 гектарів території, залучити спеціальну техніку та отримати фінансову підтримку від міжнародних партнерів», — зазначають організатори проєкту. 

Над рецептом працювала відома шеф-кухарка та волонтерка Ольга Мартиновська, яка родом із Миколаївщини. Вона розробила традиційну паляничку з місцевого зерна та овочеві закуски з продуктів, вирощених на очищених від мін землях. 

Скуштувати унікальну страву можна до 5 листопада 2024 року в київських ресторанах “Бути Sofie” та “Odesa”. 

Крім того, арт-проєкт “Soul of Soil” був представлений на Конференції з протимінної діяльності (UMAC-2024) у Швейцарії, де привернув увагу до масштабів мінної небезпеки в Україні та наслідків для сільського господарства.

“Soul of Soil”, що в перекладі з англійської “Душа землі”, є масштабним спільним проєктом Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН, соціального підприємства “Моїм.Рідним” та відомої шеф-кухарки й інфлуенсерки Ольги Мартиновської. Ініціатива також підтримується особисто Першою віцепрем’єр-міністеркою – Міністеркою економіки України Юлією Свириденко.

Організатори проєкту говорять, що на сьогодні лише на Миколаївщині замінованими залишаються близько 754 тис. гектарів. Один гектар землі може дати приблизно 4 тонни зерна, а відтак розмінування цих територій дозволило б експортувати світу до 3 млн т зерна, що дорівнює 1,66 млн т борошна або майже 3 мільярдам хлібин.

Нагадаємо раніше NEWFOOD розповідав, що мобільна пекарня 60-х років нагодує німецьких політиків українським хлібом.

Джерела: Міністерство економіки України, Рубрика

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого шеф-кухаря Девіда Чанга, Impossible Pork з’явиться після 4 жовтня в...

Стартап створив інноваційну упаковку із малини, паприки та кави

Запатентована технологія розроблена в лабораторіях Гарвардського університету та Массачусетського технологічного інституту.Для демонстрації розробки на виставці Summer Fancy Food Show...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Карамелізована цибуля замість бекону: британська мережа супермаркетів дебютувала з 50 веганськими продуктами

Бренд дебютував відразу з 50 продуктами: від сендвічів у форматі to go до готових страв і десертів.Plant Revolution була...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Свиняча шкіра з корицею, яблуком та журавлиною — 60-річна компанія підриває ринок сміливими закусками

Лімітована версія закусок Southern Recipe Small Batch продаватиметься обмежений...

Зі святих для єгиптян бобів створили протеїн для рослинного молока, фети та яєць

Нещодавно Green Boy дебютувала з функціональним веганським інгредієнтом —рослинно-молочним...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка...

Вчені виростили м’ясо на каркасі зі спаржі — прототип точно імітує звичайну свинину

Розробка прототипу була частиною дослідження, спрямованого на розширення використання...

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи...

Вибір редактора
В продовження теми